Turska ✈ KAPADOKIJA

Turska ✈ KAPADOKIJA

KAPADOKIJA

 

PUT U KOLIJEVKU HRIŠĆANSTVA

5 dana/4 noćenja

avionom iz Beograda

29.04 – 03.05.2021

F. M. Cijena: 539 €

Redovna cijena: 589 €

 

Kapadokija – „zemlja lijepih konja“ i nestvarne prirode. Istoimena regija u kojoj se zapanjujuća prirodna ljepota miješa sa istorijskim znamenitostima, predstavlja jedan od najljepših pejzaža svijeta. Čudesne stijene neobičnog oblika, oduševiće Vas već na prvi pogled. U Kapadokiji su živjele drevne civilizacije: helenska, rimska, hrišćanska i islamska. Hiljadama godina unazad vulkanski pepeo se djelovanjem vode i vjetra oblikovao u stjenovite formacije tzv. vilinske dimnjake. U ovim stijenama ljudi su gradili kuće, manastire pa i čitave podzemne gradove. Sam pogled na ove neobične strukture ostavlja utisak nečeg magijskog i mističnog.

 

PROGRAM PUTOVANJA

1. dan 29.04.2021. BEOGRAD – ISTANBUL – KAJZERI – KAPADOKIJA

Sastanak putnika na beogradskom aerodromu “Nikola Tesla” u 13:15h. Polijetanje za Istanbul u 16:15h (Let PC374). Planirano slijetanje u Istanbul u 19:00h. Nastavak putovanja sa istog aerodroma u 20:05h (Let PC2740). Planirano slijetanje u Kajzeri u 21:30h.

Transfer do hotela u Kapadokiji. Smještaj u hotelu. Večera hladna – lanč paket. Noćenje.

2. dan 30.04.2021. KAPADOKIJA

Doručak. Poslije doručka cjelodnevni obilazak “Kolijevke Hrišćanstva”. U vrijeme velikih progona, tokom II i III vijeka, u stijenama Kapadokije utočište su pronašli Hrišćani bježeći iz Palestine, a prije njih prva naselja nastala su 2000 godiha p.n.e.

Obilazak doline golubova, posjeta otvorenom muzeju Goreme, smještenom u istoimenoj dolini. Ova dolina poznata je po velikom broju pravoslavnih ranohrišćanskih crkvi oslikanim freskama, isklesanim u mekim vulkanskim stijenama. Obilazak doline Zelve, jedne od najljepših tačaka u Kapadokiji.

Smještena je u uskoj dolini i u njoj se nalaze neke od najboljih primjeraka kuća i crkava u stijenama. Predstavljala je sigurno mjesto za skrivanje hrišćana od rimskih i arapskih osvajača. Obilazak impozantne Pašabag doline, posjeta crkvi djevice Marije.

Povratak u hotel. Večera. Noćenje

Informacije i rezervacije

051 217 775

3. dan 01.05.2021. KAPADOKIJA

Doručak. Slobodno vrijeme ili cjelodnevni fakultativni izlet. Odlazak do Derinkuju, podzemnog grada koji se sastoji od 8 podzemnih spratova, od kojih prvi potiču još iz perioda Hetita. Danas su prva 4 sprata otvorena za posjetu. Zatim nastavljamo do Ihlara doline, udaljene oko 50 km.

Ihlara je najčuvenija regija i dolina sa nekadašnjim manastirima i uklesanim crkvama u stijenama. Šetnja dolinom Ihlara do sela Belisirma traje oko 1,5-2h. Pauza za ručak (individualno). U povratku posjeta kraterskom jezeru Narligol.

Pauza za slikanje i povratak u hotel (65 km). Večera. Noćenje.

4. dan 02.05.2021. KAPADOKIJA – KAJZERI – KAPADOKIJA

Doručak. Slobodno vrijeme ili fakultativna posjeta Kajzeriju, najvećem gradu u regiji, staroj Cezareji koja je u doba Vizantije bila značajni centar hrišćanske teologije, a nakon što grad osvajaju Turci Seldžuci postaje jedan od njihovih glavnih sjedišta.

Na putu do Kajzerija posjeta starom karavan saraju Saruhanu, jednom od najbolje očuvanih karavan saraja na prostoru Anadolije. Po dolasku u Kajzeri šetnja pored starih zidina do Hunat Hatum kompleksa iz XIII vijeka. Posjeta tržnom centru Forum i slobodno vrijeme za šoping.

Povratak u Kapadokiju. Večera. Noćenje.

Informacije i rezervacije

051 217 775

5. dan 03.05.2021. KAPADOKIJA – KAJZERI – ISTANBUL – BEOGRAD

Doručak. Napuštanje hotela i transfer ka aerodromu u Kajzeriju. Let za Istanbul (PC2733) u 10:50h. Planirano slijetanje u Istanbul u 12:32h.

Let za Beograd sa istog aerodroma (PC373) u 14:45h. Planirano slijetanje u Beograd u 15:35h.

 

CIJENA PUTOVANJA PO OSOBI U EVRIMA

(Plaćanje se vrši u KM)

Termin putovanja

Hotel

Usluga

Cena aranžmana

Doplata za 1/1

29.04. – 03.05.2021.

Hotel 4*

4 PP

589 €

140 €

FIRST MINUTE DO 15.02.2021.

4 PP

539 €

110 €

 FIRST MINUTE PONUDA VAŽI ZA OGRANIČEN BROJ SOBA I PRIMENJUJE SE DO 15.02.2021. ILI DO POPUNE PREDVIĐENIH KAPACITETA

Informacije i rezervacije

051 217 775

CIJENA PUTOVANJA OBUHVATA:

Prevoz avionom na relaciji Beograd-Istanbul-Kajzeri-Istanbul-Beograd avio kompanijom Pegasus Airlines,

Avio-takse (konačan iznos avio-taksi podložan je promjeni i utvrđuje se prilikom izdavanja avionske karte, najkasnije 48 sati prije započinjanja putovanja),

Transferi autobusom prema programu,

Smještaj u dvokrevetnim sobama u hotelu sa 4* (lokalna kategorizacija) na bazi 4 polupansiona (doručak i večera – švedski sto),

Razgledanja prema programu,

Troškovi organizovanja i vođenja putovanja,

Usluge predstavnika agencije i lokalnih vodiča.

 

U CIJENU PUTOVANJA NIJE UKLJUČENO:

Fakultativni izleti,

Međunarodno putno osiguranje i individualni troškovi.

 

NAPOMENA: Što se tiče ulaska na teritoriju Republike Turske, za sada je potreban negativan PCR test za ulaske do 01.03.2021. Nakon toga, kako smo dobili nezvanične informacije, test neće biti potreban.

 

FAKULTATIVNI IZLETI:

– Derinkuju, Ihlar i selo Belisirma: 65€ po osobi

– Kajzeri: 65€ po osobi

– Let balonom iznad Kapadokije*: od 160-260€ po osobi (cijena podložna promjeni).

 

*Napomena za izlet Let balonom iznad Kapadokije: U zavisnosti od vremenskih uslova, organizuje se let balonom iznad Kapadokije koje organizuju lokalne agencije poput www.royalballon.com ili slične. Let se organizuje u ranim jutarnjim satima. Sve informacije o balonu i tačnu cijenu izleta putnici će dobiti tokom putovanja.

Minimum za realizaciju fakultativnih izleta je 20 prijavljenih putnika po izletu, u slučaju manjeg broja prijavljenih putnika cijena fakultative podložna je promjeni prema uslovima lokalne agencije – ino partnera.

Fakultativni izleti nisu pokriveni garancijom putovanja organizatoram obzirom da su u organizaciji lokalnih partnera.

Informacije i rezervacije

051 217 775

OPIS HOTELA:

Smještaj naših gostiju je u nekom od navedenih hotela ili sličnom iste kategorije:

Burcu Kaya 4* www.burcukayaotel.com.tr, Dilek Kaya 4* www.dilekkayaotel.com, Ramada By Wyndham 4* www.ramadahotelcappadocia.com ili slični iste kategorije.

 

Organizator zadržava pravo zamjene navedenih hotela sličnim iste kategorije. Konačan izbor hotela u okviru programa biće poznat 7 dana prije polaska na put.

 

USLOVI PLAĆANJA:

Cijene aranžmana kao i svih drugih doplata su izražene u evrima (osim ako drugačije nije definisano). Plaćanje se vrši isključivo u KM. Cijena je garantovana samo za uplatu kompletnog iznosa. U suprotnom, garantovan je samo iznos akontacije, a ostatak je podložan promjeni.

 

NAČINI PLAĆANJA:

Avans od najmanje 40% od ukupne cijene aranžmana prilikom prijave, a ostatak najkasnije 15 dana prije polaska na put.

– gotovinski

– preko računa

– kreditima poslovnih banaka (koje kupac aranžmana na osnovu ugovora o putovanju/predračuna ugovara direktno sa bankom)

Informacije i rezervacije

051 217 775

VAŽNE i OPŠTE NAPOMENE:

  • Plaćanje i doplate u zemlji u vezi sa ovim putovanjem putnici izmiruju u KM. Fakultativni izleti plaćaju se na licu mjesta u evrima.
  • Krajnji rok za prijavu je 15 dana prije polaska ili do popune mjesta. Krajnji rok za otkazivanje putovanja od strane agencije je 5 dana prije puta.
  • Sadržaj panoramskog razgledanja i obilazaka lokaliteta, predviđenih programom, podložan je promjeni ukoliko je to uslovljeno opravdanim razlozima (radovima na saobraćajnicama, lokalitetima, promjenom radnog vremena na lokalitetima za vrijeme praznika, štrajkovima, saobraćajnim kolapsom i slično).
  • Organizator putovanja zadržava pravo da u slučaju promjene cijene prevoza promjeni i cijenu putovanja, kao i da u slučaju nedovoljnog broja prijavljenih učesnika otkaže putovanje (minimalan broj putnika za realizaciju ovog aranžmana je 25 putnika).
  • Vrijeme leta navedeno u detaljima leta je planirano lokalno vrijeme. O tačnom vremenu leta putnik će biti obavješten po dobijanju informacije od avio prevoznika, a ne ranije od 48 sati u odnosu na vrijeme polijetanja. Na letu Pegasus Airlines dozvoljen je jedan prtljag težine do 20kg i jedan ručni prtljag maksimalne težine do 7kg.
  • Organizator ne snosi odgovornost za eventualne drugačije usmene informacije o programu putovanja.
  • Uz ovaj program i cjenovnik važe Opšti uslovi putovanja Organizatora.

 

Rezervacija i uplata:

“KOMPAS TOURS-rm” d.o.o. BANJA LUKA

Nikole Tesle br. 3 /stara BUS stanica/

// 25 godina sa vama //

LICENCA ZA TOUROPERATORA:

14.07-325-501/19 od 23.08.2019.

(četvrta po redu)

Telefoni: 051 217 775 i 051 219 473

e-mail: kompastours@gmail.com

 VAŠ KOMPAS ZA SIGURAN PUT

593 UKUPNO PREGLEDA 2 POSJETA DANASKomentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *