Search
Četvrtak 29 Septembra 2022
  • :
  • :

Top sezone dalekih destinacija

Top sezone dalekih destinacija

Kako Vam se ne bi desilo da, sjedeći na terasi nekog bungalova ili balkonu luksuznog rizorta, danima gledate kako pada kiša veoma je važno da se prije rezervacije aranžmana informišete kada je najbolji period za putovanje na neku od egzotičnih destinacija. Možda ste dali malo bogatsvo da otputujete na drugi kraj svijeta i zato nemojte sebi dozvoliti da Vam odmor pokvare nesnosni tropski pljuskovi. Neke od najpopularnijih egzotičnih destinacija su svakako Kuba, Tajland i Maldivi. U nastavku teksta ćete pronaći informacije kada je top sezona na pomenutim destinacijama.

Period koji bismo mogli nazvati zimom u karipskom arhipelagu na Kubi traje od novembra do aprila. Ta „zima“ je suva i s rijetkim padavinama, a temperature su između 15 i 30 stepeni. Zato je top sezona na ostrvu u decembru, januaru i februaru. Kiša mnogo češće pada od maja do oktobra, a zbog visoke temperature vlaga može da bude nesnosna. Ovaj period može da bude rizičan jer je sezona uragana, dok je temperatura mora savršena – rijetko kada pada ispod 25 stepeni.

Na Tajland utiču dva monsuna. Jedan od maja do oktobra donosi kišu i vlagu sa okeana, dok drugi od oktobra do februara donosi suvo vrijeme. Na sjeveru zemlje kišna sezona traje od maja do oktobra, dok u istočnom Tajlandu, kiše često padaju od maja do septembra. Vlažnost vazduha je izuzetno visoka, ali je najpodnošljivija u decembru i januaru, kada padavina gotovo i nema. Centralna oblast Tajlanda, sa Bangkokom i njegovom okolinom ima kišnu sezonu od maja do oktobra, dok je najpodnošljivije u decembru. Južni dio čine poluostrvo i ostrva koja se prostiru do granice s Malezijom. Na većini ostrva najprijatnije je od decembra do februara, a temperatura mora ne pada ispod 28 stepeni.

Na Maldivima kišna sezona traje od maja do novembra, ali i u tom periodu ipak ima puno sunčanih sati. Vrh sezone je u februaru i martu, kada je najviše sunca.

 

16393 UKUPNO PREGLEDA 11 POSJETA DANASKomentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *