Srbija 🚢 Krstarenje Dunavom

Srbija 🚢 Krstarenje Dunavom

KRSTARENJE DUNAVOM KROZ ISTORIJU

 

Nacionalni Park i Đerdapska klisura – Beogradska, Smederevska, Ramska i Golubačka tvrđava – Lepenski vir – HE  Đerdap – Trajanova tabla

 

3 dana/2 noćenja

brodom i autobusom

 

Polasci:

07., 14. i 21. Maj;

04., 11. i 18. Jun;  

02., 09., 16., 23. i 30. Jul;

06., 13., 20. i 27. Avgust;  

03., 10., 17. i 24. Septembar;  

01. i 08. Oktobar 2021.

 

Cijena: 350 KM

 

Dunav – mitska rijeka čudesnih ljepota. Kroz vrijeme bio je i važan vodeni put ali i granica među narodima. Uprkos svemu, spojio je nespojivo. Od izvora do ušća, na njegovim obalama čak 10 zemalja Evrope, koje svaka na svom jeziku Dunav različito zove, ponosi se uzvišenošću vode koja život znači i svim onim drugim što im Dunav daruje.

 

PROGRAM PUTOVANJA

1. dan BEOGRAD – SMEDEREVO – RAM – VELIKO GRADIŠTE – GOLUBAC – ĐERDAPSKA KLISURA – DONJI MILANOVAC – TEKIJA – KLADOVO

Sastanak putnika na pristaništu Beograd (Karađorđeva ulica, pored Brankovog mosta) u 07:30h. Ukrcavanje na brod do 07:40h. Polazak broda Aquastar Maxim u 07:50h. Krstarenje započinje od beogradske tvrđave prema Kladovu. Prolazi se pored smederevske tvrđave, zatim ušća rijeke Morave u Dunav, srednjovjekovne Ramske tvrđave, u dijelu gdje je Dunav najširi na prostoru Srbije. Ramska tvrđava sagrađena je krajem XV vijeka na mjestu sa kojeg se kasnije bezbjedno ulazilo i izlazilo iz okupirane Srbije. Nastavak plovidbe pored Srebrnog jezera i Velikog Gradišta. Prolaskom pored Golubačke tvrđave, ulazi se u područje Nacionalnog parka Đerdap, poznatiji i kao Gvozdena kapija. Plovi se kroz najdužu i najdublju evropsku klisuru gdje je Dunav i najljepši. Područje jedinstvene flore i faune svjedoči o ostacima jednog od najstarijih naselja u Evropi. Prolazak pored Donjeg Milanovca, zatim kroz Veliki i Mali Kazan, pored statue poslednjeg dačanskog kralja Decebala, a zatim pored mjesta gdje je rimski car Trajan utisnuo svoj neizbrisiv trag u stijeni poznat kao Trajanova tabla. Dolazak u Tekiju. Kraći transfer autobusom do Kladova. Smještaj u hotelu Aquastar Danube. Večera. Noćenje.

2. dan KLADOVO

Doručak. Slobodno vrijeme u Kladovu ili fakultativni izlet: KLADOVO – ARHEOLOŠKI MUZEJ – RIMSKA DIANA – HE ĐERDAP – TRAJANOV MOST – VINARIJA GAMANOVIĆ. Obilazak arheološkog muzeja Đerdap koji predstavlja značajna svjedočanstva o raznoraznim kulturama praistorijskog, rimskog i srednjevjekovnog perioda na Dunavu. Slijedi kraći obilazak rimskog utvrđenja Diana. Nastavak puta i posjeta HE Đerdap. Sagrađena 1974. godine kao najveći projekat te godine u Evropi koji je značajno izmijenio položaj Dunava, lokalnih sela kao i kulturno istorijskih spomenika koji se nalaze u blizini. Posjeta ostacima Trajanovog mosta. Nakon gradnje više od 1000 narednih godina most je važio za najveći na svijetu. Gradio ga je rimski car Trajan početkom II vijeka, kako bi prešao Dunav i pokorio dačka plemena. Dolazak u vinariju “Gamanović” gdje će uz zakusku biti upriličena degustacija vina. Povratak u hotel. Večera. Noćenje.

3. dan KLADOVO – LEPENSKI VIR – KAPETAN MIŠIN BREG – GOLUBAČKA TVRĐAVA – BEOGRAD

Doručak. Napuštanje hotela i polazak autobusom u 09:30h. Vožnja pored Dunava. Foto stop na vidikovcu iznad Kazana. Dolazak na arheološko nalazište Lepenski vir, jedno od najstarijih urbanih naselja Evrope i svijeta i predstavlja najveći domet kulture srednjeg kamenog doba (6500 p.n.e.). Nakon obilaska slijedi pauza za ručak u etno restoranu Kapetan Mišin Breg. Nastavak puta i pauza za razgledanje Golubačke tvrđave sagrađene sredinom XIV vijeka, više puta rušene, obnavljane i dograđivane kao granično utvrđenje između Srbije, Ugarske i Turske. Nastavak putovanja za Beograd. Dolazak u Beograd u večernjim satima.

 

CIJENA ARANŽMANA PO OSOBI: 350 KM

Doplata za jednokrevetnu sobu: 80 KM

 

Djeca do 2 godina imaju besplatan smeštaj u pratnji dve odrasle osobe (nemaju svoj ležaj).

Djeca od 2 – 7 godina plaćaju 50% od cijene u pratnji dve odrasle osobe (imaju svoj ležaj).

Treća odrasla osoba plaća punu cijenu (na upit).

 

CIJENA PUTOVANJA OBUHVATA:

Krstarenje Dunavom prema programu na relaciji od Beograda do Tekije,

smještaj u hotelu Aquastar Danube 4* na bazi dva noćenja sa polupansionom (doručak i večera, bife- švedski sto),

upotreba sadržaja Spa centra u hotelu (bazeni, sauna, hidromasažna kada…),

transfer autobusom prvog i poslednjeg dana na relaciji prema programu,

doručak i ručak na brodu tokom plovidbe,

ručak u povratku trećeg  dana,

ulaznice za lokalitete Lepenski Vir i Golubačku tvrđavu,

usluge turističkog vodiča i lokalnih vodiča,

putarine i takse,

boravišna taksa i osiguranje u hotelu i na brodu,

troškovi organizacije putovanja.

 

U CIJENU PUTOVANJA NIJE URAČUNATO:

piće tokom plovidbe,

individualni troškovi putnika,

fakultativni izlet drugog dana boravka 20 evra za odrasle / 10 evra za djecu do 7 godina (Minimum za realizaciju izleta je 15 osoba. Plaćanje u hotelu).

 

*Program se može neznatno promijeniti do početka sezone

 

Brod Aquastar Maxim (www.krstarenjedunavom.rs) je napravljen 2014 godine, dužine 28 metara i širine 7 metara. Kapacitet je 70 sjedećih mjesta u moderno opremljenom salonskom dijelu, koji posjeduje barski dio, dva velika LCD monitora visoke rezolucije sa savremenim zvučnim sistemom. Brod je opremljen ležaljkama koje se nalaze na gornjoj sunčanoj palubi, ležaljke odgovaraju broju prijavljenih ljudi. Ručak se servira kao bife-švedski sto. Tehničke karakteristike broda omogućavaju plovidbu prema navedenom programu u trajanju od 9 sati.

 

Hotel Aquastar Danube 4* (www.hotelkladovo.rs) se nalazi u Kladovu pored uređene pješčane gradske plaže. Raspolaže sa deluxe sobama, restoranom, barom na šetalištu, otvorenim i zatvorenim bazenom sa slanom vodom. Wellnes centar pored bazena sadrži: saunu, džakuzi, fitnes centar, usluge aromaterapije, masaže, kao i salon ljepote. U okviru hotela se nalazi tehnički opremljena konferencijska sala. Sve sobe su klimatizovane i posjeduju sef, mini-bar, Ka-Tv, Wi Fi.

USLOVI PLAĆANJA:

Plaćanje aranžmana se vrši isključivo u KM. Cijena je garantovana samo za uplatu kompletnog iznosa. U suprotnom, garantovan je samo iznos akontacije, a ostatak je podložan promjeni.

NAČINI PLAĆANJA:

Avans od najmanje 40% od ukupne cijene aranžmana prilikom prijave, a ostatak najkasnije 15 dana prije polaska na put.

– gotovinski

– u ratama do polaska

– preko žiro računa

– kreditima poslovnih banaka (koje kupac aranžmana na osnovu ugovora o putovanju/predračuna ugovara direktno sa bankom)

– administrativnom zabranom (ako poslodavac/firma kupca aranžmana ima potpisan ugovor o administrativnoj zabrani sa agencijom.

 

VAŽNE I OPŠTE NAPOMENE:

  • Plaćanje i doplate u zemlji u vezi sa ovim putovanjem putnici izmiruju u dinarima po zvaničnom srednjem kursu Narodne banke Srbije na dan plaćanja. Fakultativni izleti plaćaju se na licu mjesta.
  • Krajnji rok za otkazivanje putovanja od strane agencije je 5 dana prije puta.
  • Sadržaj panoramskog razgledanja i obilazaka lokaliteta, predviđenih programom, podložan je promjeni ukoliko je to uslovljeno opravdanim razlozima (radovima na saobraćajnicama, lokalitetima, promjenom radnog vremena na lokalitetima za vrijeme praznika, štrajkovima, saobraćajnim kolapsom i slično).
  • Organizator putovanja zadržava pravo da u slučaju promjene cijene prevoza promjeni i cijenu putovanja, kao i da u slučaju nedovoljnog broja prijavljenih učesnika otkaže putovanje (minimalan broj putnika za realizaciju ovog aranžmana je 45 putnika). Krajnji rok za otkazivanje putovanja od strane agencije je 5 dana prije puta.
  • Raspored mjesta u autobusu pravi organizator prema redoslijedu prijavljivanja. Prva sjedišta su službena i ne izdaju se putnicima bez prijeke potrebe.
  • Uz ovaj program i cjenovnik važe Opšti uslovi putovanja organizatora
  • Organizator ne snosi odgovornost za eventualne drugačije usmene informacije o programu putovanja.

 

Sve cijene na našoj web stranici su informativnog karaktera. Važeći cjenovnici su dostupni u agenciji i oni su sastavni dio ugovora i potvrde o putovanju. 

 

Rezervacije i uplate:

“KOMPAS TOURS-rm” d.o.o. BANJA LUKA

Nikole Tesle br. 3 /stara BUS stanica/

// 25 godina sa vama //

LICENCA ZA TOUROPERATORA:

14.07-325-501/19 od 23.08.2019.

(četvrta po redu)

Telefoni: 051 217 775 i 051 219 473

e-mail: kompastours@gmail.com

 VAŠ KOMPAS ZA SIGURAN PUT

 

 

1129 UKUPNO PREGLEDA 3 POSJETA DANASKomentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *