Search
Četvrtak 29 Septembra 2022
  • :
  • :

Putovanja autobusom – Korisne informacije

Putovanja autobusom – Korisne informacije

Specijalizovani smo za grupna EVROPSKA PUTOVANJA, autobusom: Proljetna putovanja (Dan žena – Osmi mart, školski proljetni raspust, Uskrs, Prvi maj), izleti, maturske i apsolventske ekskurzije, stručna, vjerska, jesenja i novogodišnja putovanja, putovanja za zimski raspust… A poseban izazov nam je kreiranje potpuno novih programa putovanja i putovanja po zahtjevu putnika.

Putovanja autobusom imaju dosta prednosti… To je poseban doživljaj za sve one koji “brzo žive”, ili rade stresan i naporan posao, ili mnogo uče, ili su opterećeni svakodnevnim kućanskim obavezama… Prilika da se malo opustite, zabavite, družite… Prilika da uživate u prirodnim ljepotama predjela kroz koje prolazite, u zanimljivim i interesantnim pričama vašeg vodiča, u ugodnoj vožnji profesionalnih vozača ili u prijateljskom ćaskanju sa ostalim putnicima. Stecite nova prijateljstva ili novu ljubav, naučite nešto novo o destinacijama koje posjećujete, opustite se uz kafu i piće na odmorištima, uz individualnu šetnju gradovima u kojima boravite, dozvolite sebi i dobar sladoled ili kolače, odlazak na večeru uz muziku, šoping u velikim tržnim centrima, jednostavno opustite se i uživajte…

PUTOVANJA AUTOBUSOM – KORISNE INFORMACIJE

AUTOBUS: Prva 4 (četiri) sjedišta iza vozača, su uvijek agencijska sjedišta (suvozač, pratilac putovanja, vodič), osim u slučaju da je brojno stanje putnika jednako broju sjedišta u autobusu. Raspored sjedenja u autobusu/autobusima pravi agencija prema datumu uplata. Za svakog učesnika putovanja je obezbjeđeno po jedno sjedište u autobusu. Ne unostiti mnogo stvari u autobus, osim ličnih i iste odložiti u prtljažni prostor iznad sjedišta ili ispod sopstvenog sjedišta, kako biste imali više slobodnog prostora. Svaki putnik na putovanje može ponijeti samo 1 (jedan) kofer/putnu torbu (normalnih dimenzija), koji/u će odložiti u prtljažnik autobusa. Sredina autobusa, odnosno prostor između lijevih i desnih sjedišta uvijek mora biti prohodan, radi Vaše bezbjednosti. Ne spuštati sjedišta i radi putnika koji sjede iza Vas, a i udobnije je sjediti u sjedištima kako su namještena u autobusu na samom dolasku. U autobusu je poželjno, radi bezbjednosti svih učesnika putovanja, sjediti u svom sjedištu dok se vozilo u potpunosti ne zaustavi. Dok je vozilo u stanju kretanja, ne ustajati sa sjedišta i ne kretati se kroz autobus. Ukoliko imate prijeku potrebu za ustati iz sjedišta, to učiniti samo na preglednom dijelu puta i na kratko, te se obavezno držati za rukohvat. Nije poželjno dizati noge na susjedna sjedišta niti izuvati obuću (posebno patike) u autobusu.

MUZIKA: U svakom autobusu postoji određeni broj nosača zvuka sa određenom vrstom muzike, kao i određeni broj filmova po prevoznikovom izboru. Da ne biste negodovali, tj. ako Vam se ista ne dopada, poželjno je ponijeti sopstveni izbor i predati vozačima prije samog polaska autobusa ili imati slušalice i slušati svoju muziku. Vozače nije poželjno ometati u toku vožnje, radi vaše bezbjednosti. Dakle, kada ste odabrali jednu vrstu, ta se muzika sluša do završetka, ili do narednog odmorišta, isti slučaj je i sa filmom.       

HIGIJENA U AUTOBUSU: Pored Vaših sjedišta nalaze se vrećice za odlaganje ambalaže koju ste ispraznili (vrećice od grickalica, flašice i limenke od soka i ostalog pića), žvaka, maramica… Na svakom od odmorišta postoje kontejneri za odlaganje otpadnog materijala. Poželjno je svaki put kada se vrećica napuni obavijestiti vozača da ih baci u kontejner, ili ako vam nije teško da to uradite sami, te tražiti novu vrećicu i postaviti je na mjesto gdje je bila prethodna.

PAUZE ZA ODMOR: Pauze za odmor određuje prevoznik, prema Zakonu o prevozu putnika. U izuzetnim slučajevima, pauze se mogu praviti i po želji učesnika putovanja, ali samo gdje to uslovi na putu dozvoljavaju.

LIČNE STVARI: Svoje lične i vrijedne stvari koje svi učesnici putovanja ponesu sa sobom (pasoš, novac, mobilni telefon, foto-aparat, kamera…) u obavezi su sami da čuvaju i lično su odgovorni za gubitak ili nestanak istih. Posebno obratiti pažnju kada ste na graničnim prelazima, na odmorištima…, a naročito kada ste u šetnji, kupovini ili razgledanju, posebno većih gradova, uvijek obratiti pažnju gdje Vam je pasoš, novac…

4836 UKUPNO PREGLEDA 1 POSJETA DANASKomentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *