Mađarska 🚌 PEČUJ advent 4.12.2021

Mađarska 🚌 PEČUJ advent 4.12.2021

PEČUJ

Adventska putovanja 2021

1 dan autobusom

04.12.2021, subota

Cijena: 40 KM

 

Pečuj važi za jedan od najljepših gradova u Mađarskoj i jedan od gradova sa najdužom i najbogatijom istorijom. Drugi je po veličini u Mađarskoj i bio je proglašen za evropsku prijestonicu kulture. Mnogi su ga kroz vrijeme pokoravali, pa se u gradu i dalje vide ostaci raznih vladara, od Rimljana do Turaka.

  

1 dan, autobusom

Polazak / Povratak: 04.12.2021

PROGRAM PUTOVANJA

1. dan ♥ 04.12.2021. ♥ subota ♥ BANJA LUKA PEČUH/PEČUJ – BANJA LUKA

Sastanak svih učesnika putovanja na staroj autobuskoj stanici u Banjaluci u 02:30h i polazak autobusom u 03:00h. Noćna vožnja teritorijom Republike Hrvatske prema Mađarskoj, sa usputnim zadržavanjima radi odmora i osvježenja. Uz redovne granične formalnosti, dolazak u PEČUH/PEČUJ. Naše razgledanje započećemo u glavnoj i najživljoj pješačkoj ulici KIRALJ, koja je prepuna kafića, restorana i prodavnica. Odlazimo na Sečenji trg – centralni trg Pečuja, gdje su smješteni KASIM PAŠINA DŽAMIJA izgrađena u 16. vijeku, a pretvorena u katoličku crkvu u 18. i ŽOLNAI FONTANA Zsolnai kut koja je poklon gradu od porodice Žolnai. Kao najljepše građevine izdvajaju se GRADSKA KUĆA i UPRAVNA ZGRADA BARANJSKOG OKRUGA. Najznačajniji spomenici su onaj posvećen JANOŠU HUNJADIJU koji jaše konja i spomenik SVETOG TROJSTVA. Kako se u cijelom Pečuju mogu vidjeti ostaci turske vladavine, ne čudi što se u samom centru nalazi i jedno utvrđenje BARBAKAN KULA. Iako stara preko 500 godina, kula je savršeno očuvan primjerak jedne tipične turske kružne kule. PEČUJSKA KATEDRALA svrstava se među najljepše i najveće katedrale u Mađarskoj, a posvećena je Svetim Petru i Pavlu. Prva crkva je na ovom mjestu sagrađena još u 4. vijeku.

Razgledanje Pečuja ne bi bilo potpuno da se ne spomene Žolnai keramika, glavni simbol grada, jer je baš u njemu prije skoro 200 godina otvorena prva fabrika koja je pravila keramiku na način koji je do dana današnjeg maltene nemoguće iskopirati.

Prvi vlasnik Žolnai fabrike je bio Mikloš Žolnai, ali je zapravo glavni odgovorni za Žolnai keramiku kakvu danas poznajemo njegov sin Vilmaš. On je patentirao premaz eosin, zbog koga Žolnai keramika ima najljepši sjaj, koji se najbolje vidi na suncu. Zbog tog premaza dolazi do prelamanja boja, u originalu plave i zelene.

Slobodno vrijeme iskoristite za posjetiti Žolnai muzej (ulaznica nije u cijeni programa) koji se nalazi u Ulici Muzeja (u Pečuju ima čak 15 muzeja). U Pečuju postoji cio kvart posvećen ovoj keramici, ,,Zsolnai Kulturalis Negyed”, gdje se nalazila prvobitna fabrika, te za uživanje u adventskom sajmu ili za shopping u Arkad centru koji se nalazi u centru grada… U dogovoreno vrijeme polazak za Banjaluku i dolazak u ponoćnim satima. KRAJ PROGRAMA

 

Cijena po osobi: 40,00 KM

 

Cijena uključuje:

Prevoz turističkim autobusom;

♥ Uslugu turističkog vodiča za razgledanje PEČUJA;

♥ Uslugu pratioca putovanja iz agencije “KOMPAS TOURS”;

Organizaciju i realizaciju putovanja.

 

Cijena NE uključuje:

Obavezno putničko zdravstveno osiguranje: 5,00 KM (uplaćuje se u agenciji prije polaska na putovanje).

 

NA OVO PUTOVANJE OBAVEZNO PONIJETI 😀 i DOBRO RASPOLOŽENJE

 

Za ovo putovanje potreban je BIOMETRIJSKI PASOŠ sa rokom važenja još najmanje 6 mjeseci od dana povratka!

Aranžman je rađen na bazi minimum 35 plativih putnika.

Krajnji rok za obavještavanje o otkazu aranžmana od strane agencije je 5 dana prije datuma polaska.

Organizator putovanja zadržava pravo izmjene programa obilazaka iz tehničkih razloga.

Uz ovaj progam važe Opšti uslovi putovanja agencije “KOMPAS TOURS” Banja Luka.

 

Sve cijene na našoj web stranici su informativnog karaktera. Važeći cjenovnici su dostupni u agenciji i oni su sastavni dio ugovora i potvrde o putovanju. 

 

Organizator putovanja:

“KOMPAS TOURS-rm” d.o.o. BANJA LUKA

Nikole Tesle br. 3 /stara BUS stanica/

// 25 godina sa vama //

LICENCA ZA TOUROPERATORA:

14.07-325-501/19 od 23.08.2019.

(četvrta po redu)

Telefoni: 051 217 775 i 051 219 473

e-mail: kompastours@gmail.com

 VAŠ KOMPAS ZA SIGURAN PUT

470 UKUPNO PREGLEDA 2 POSJETA DANASKomentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *