Search
Ponedjeljak 17 Januara 2022
  • :
  • :

IRAN ✈&🚌 TEHERAN-ŠIRAZ-JAZD-ESFAHAN (8 noćenja) 02.04.2022-12.04.2022

IRAN ✈&🚌 TEHERAN-ŠIRAZ-JAZD-ESFAHAN (8 noćenja) 02.04.2022-12.04.2022

IRAN

TEHERAN – ŠIRAZ – Perzepol – Nakš-e Rostam – JAZD – ESFAHAN

11 dana/8 noćenja

Hoteli sa 5*

avion/bus

02.04.2022-12.04.2022

PROMO Cijena po osobi: 1.669,00 KM + avio karta SARAJEVO-TEHERAN-SARAJEVO (trenutno 985,00 KM) + viza 135,00 KM + PZO 25,00 KM

za uplatu u cjelosti do 28.02.2022

 

IRAN – elegantne  prijestonice, raznolike pustinje, šareni bazari, polutropske šume, veliki gradovi i prelijepe palate, jednostavno rečeno drevna Perzija i današnji Iran objedinjuje egzotiku koju moderan putnik traži … Na ovom jedinstvenom putovanja ćete uživati u vrtovima čempresa i datula, nesvakidašnjoj prirodi, kulturi, pričama o drevnoj Perziji i njegovom caru Dariju … Bićete okruženi tirkiznom bojom i minijaturama koje se gube u svilenim nijansama perzijskih tepiha, divićete se prelijepoj arhitekturi, probati mnogobrojna iranska jela, kupiti egzotične začine, suvenire … BIĆETE prepuni utisaka kojih ćete se vječno sjećati. Pođite sa nama na ovo putovanja koje se po prvi put nudi na našem tržištu, na kojem će nas turistički vodič Ivan Đogić upoznati sa Iranom kao sve popularnijom turističkom destinacijom.

 

Minimalan broj putnika: 20

PROGRAM PUTOVANJA

1. dan ♥ 02.04.2022. ♥ subota ♥ SARAJEVO – ISTANBUL

Sastanak putnika za putovanje u Iran na aerodromu SARAJEVO u 18:30 sati i prijava na let TURKISH AIRLINES za Istanbul i Teheran.  U poslijeponoćnim satima nastavak leta iz Istanbula za Teheran…

2. dan ♥ 03.04.2022. ♥ nedjelja ♥ ISTANBUL – TEHERAN (noćenje Teheran)

… Putovanje i slijetanje u TEHERAN u ranojutarnjim satima, transfer do hotela i zaduženje hotelskih soba. Slobodno vrijeme. Noćenje.

3. dan ♥ 04.04.2022. ♥ ponedjeljak ♥ TEHERAN (noćenje Teheran)

Doručak. Nakon doručka slijedi razgledanje TEHERANA – glavnog grada Irana od kraja 18. vijeka, grada koji istovremeno začuđuje svojom kombinacijom užurbanosti i elegancije. Prijepodne koristimo za šetnju centrom grada uz zanimljive priče vodiča i posjećujemo VELIKI BAZAR, kraljevsku palaču GOLESTAN iz vremena dinastije Kadžar…

Dan završavamo na mostu ”PRIRODE”, možda i najljepšem primjerku moderne iranske arhitekture gdje uživamo u prizoru brojnih porodica na pikniku u parku ispod osvijetljenog mosta. Povratak u hotel. Noćenje.

4. dan ♥ 05.04.2022. ♥ utorak ♥ TEHERAN – ŠIRAZ (noćenje Širaz)

Doručak.  Napuštanje hotela i odlazak na teheranski aerodrom za unutarnje letove i let za ŠIRAZ. Po slijetanju i nakon zaduženja hotelskih soba  šećemo VRTOM NARANDŽESTAN ugledne širaske porodice Gavam i VRTOM AFIFABAD koji je bio u vlasništvu Fare Pahlavi, supruge posljednjeg iranskog kralja Mohamada Reze.

Predveče posjećujemo BAZAR VAKIL i razgledamo obližnju DŽAMIJU VAKIL kao i  prelijepu kuće ŠAPURI. Povratak u hotel. Noćenje.

5. dan ♥ 06.04.2022. ♥ srijeda ♥ ŠIRAZ (noćenje Širaz)

Doručak (lanč paket za doručak) i rano ujutro odlazak u NASIROMOLK DŽAMIJU, dok zrake sunca upadaju u džamiju kroz šarene prozore obasjavajući njezinu unutrašnjost. Slijedi obilazak botaničkog VRTA ERAM, te dva MAUZOLEJA  poznatih perzijskih pjesnika – HAFIZA  i SADIJA čime zaključujemo seriju od čak četiri perzijska vrta po kojima je Širaz poznat.

Nastavak šetnje TRGOM TVRĐAVE KARIM-HANA, te ispijamo čaj na bazaru Vakil. povratak u hotel. Noćenje.

6. dan ♥ 07.04.2022. ♥ četvrtak ♥ ŠIRAZ – PERZEPOL – NAKŠ-e ROSTAM – JAZD (noćenje Jazd)

Doručak. Napuštamo ŠIRAZ i polazimo prema JAZDU, pri čemu putem posjećujemo PERZEPOL – ceremonijalnu  prijestonicu slavnog ahemenidskog carstva. Nastavljamo sa perzijskom istorijom na ahemenidskim grobnicama obližnjeg lokaliteta NAKŠ-e ROSTAM. Na ulazu u JAZD, penjemo se na ”Kule tišine” kao zoroastrijska mjesta izlaganja pokojnika pticama strvinarima – tzv. nebeska sahrana.

Dolazak u JAZD i smještaj u hotel. Slobodno vrijeme. Noćenje.

7. dan ♥ 08.04.2022. ♥ petak ♥ JAZD (noćenje Jazd)

Doručak. Nakon doručka obilazimo JAZD – grad čijom panoramom dominiraju tirkizne kupole i minareti te ”hvatači vjetrova” kao tradicionalni pustinjski klima uređaji. Zajednička šetnja labirintskim uličicama stare jezgre koja se nalazi pod zaštitom UNESCO-a. Posjećujemo DŽAMIJU DŽAME, BAZAR i učimo o zoroastrizmu u HRAMU VJEČNE VATRE. Posjećujemo PERZIJSKI VRT DOLATABAD sa najvišim svjetskim hvatačem vjetrova…

Slobodno vrijeme. Veče provodimo na krovovima jedne od brojnih kafana sa kojih puca pogled na atraktivnu gradsku panorama, nakon čega ovaj dan završavamo noćnom posjetom prelijepo osvijetljenoj IMAMZADE DŽAMIJI DŽAFAR. Povratak u hotel. Noćenje.

8. dan ♥ 09.04.2022. ♥ subota ♥ JAZD – ESFAHAN (noćenje Esfahan)

Doručak. Napuštanje hotela i polazak prema ESFAHANU sa zaustavljanjem za ručak (fakultativno) u jednom od najbolje očuvanih pustinjskih karavansaraja u Iranu. Nastavak vožnje i u večernjim satima dolazimo u ESFAHAN i zadužujemo hotelske sobe.

Nakon kraćeg odmora polazimo u razgledanje MOSTA HADŽU ispod kojeg, zbog svoje akustičnosti, svako veče muškarci pjevaju tradicionalne napjeve. Povratak u hotel. Noćenje.

9. dan ♥ 10.04.2022. ♥ nedjelja ♥ ESFAHAN (noćenje Esfahan)

Doručak. Nakon doručka obilazimo ESFAHAN – slavni glavni grad dinastije Safavid iz 16. i 17. vijeka kad je svojevremeno bio jedan od najvećih gradova na svijetu i jedan od najvažnijih gradova na Putu svile. Šetnja prelijepim trgom NAKŠ-e DŽAHAN, posjećujemo džamiju DŽAME I ŠEIK LOTFOLAH. Slijedi odmor u kafani vrta palate ČEHELSTOUN koja se odlikuje slavnim freskama.

U popodnevnim satima posjećujemo najduži esfahanski STARI MOST 33 ”SI o SE” koji je izgrađen kako bi povezao centar grada s područjem Džolfa na koje je kralj Abas naselio Armence. U Džolfi posjećujemo KATEDRALU VANK i šećemo ovom luksuznom esfahanskom četvrti. Povratak u hotel. Noćenje.

10. dan ♥ 11.04.2022. ♥ ponedjeljak ♥ ESFAHAN (Esfahan – transfer na teheranski aerodrom)

Doručak. Ujutro posjećujemo PALATU ALI KAPU nakon čega cijeli dan i veče imamo slobodno za individualne aktivnosti i šetnju prelijepim bazarom, kupovinu iranskih suvenira, uživanje u iranskim specijalitetima…

Povratak u hotel, preuzimanje prtljage i transfer putnika prema aerodromu u TEHERANU…

11. dan ♥ 12.04.2022. ♥ utorak ♥ TEHERAN – ISTANBUL – SARAJEVO

… U ranim jutarnjim satima (03:30 sati) dolazak na teheranski aerodrom i prijava za let. Polijetanje u 07:50 sati i slijetanje u Istanbul u 09:40 sati. Nastavak leta za SARAJEVO u 12:35 sati i dolazak na sarajevski aerodrom u 13:25 sati. KRAJ PROGRAMA.

 

PROMO  CIJENA: 1.669,00KM za uplatu u cjelosti do 28.02.2022.!!!

REDOVNA CIJENA : 1.799,00 KM

 Doplata za smještaj u jednokrevetnoj sobi: 989,00 KM

 

 Cijena aranžmana (u dvokrevetnoj ili trokrevetnoj sobi) uključuje:;

♥ transfere  aerodrom – hotel – aerodrom ;

♥ prevoz između gradova;

♥ avio karta TEHERAN – ŠIRAZ ;

smještaj u hotelima sa 5 *, ukupno 8 noćenja (TEHERAN  2 noćenja + ESFAHAN  2 noćenja + JAZD  2 noćenja + ŠIRAZ  2 noćenja);

8 doručaka;

stručni i licencirani turistički vodič tokom svih razgledanja i obilazaka;

pratilac putovanja iz Agencije KOMPAS TURS;

troškovi organizacije i realizacije putovanja.

 

Cijena aranžmana NE uključuje:

♥ povratnu avio kartu na relaciji SARAJEVO – TEHERAN – SARAJEVO (preko Istanbula) kompanije TURKISH AIRLINES sa prtljagom do 30 kilograma:  985,00 KM (na dan 9.12.2021)

♥ turistička viza za ulazak u Republiku Iran: 135,00 KM (uplaćuje se u agenciji prije polaska);

♥ obavezno putničko zdravstveno osiguranje: 25,00 KM (uplaćuje se u agenciji prije polaska);

Individualne troškove /ručak, večera, piće, šoping, ulaznic../ kao i troškove gradskog prevoza metroom, tramvajem…,

Ostale nepomenute usluge odnosno sve što nije navedeno u “Cijena aranžmana uključuje”.

 

NA OVO PUTOVANJE OBAVEZNO PONIJETI 😀 i DOBRO RASPOLOŽENJE

 

Za ovo putovanje potreban je BIOMETRIJSKI PASOŠ sa rokom važenja još najmanje 6 mjeseci od dana povratka!

Aranžman je rađen na bazi minimum 20 plativih putnika.

U slučaju manjeg broja od 20 putnika putovanja se može realizovati uz srazmjerno povećanje cijene.

Krajnji rok za obavještavanje o otkazu aranžmana od strane agencije je 5 dana prije datuma polaska.

Organizator putovanja zadržava pravo izmjene programa obilazaka iz tehničkih razloga.

Uz ovaj progam važe Opšti uslovi putovanja agencije “KOMPAS TOURS” Banja Luka.

 

Sve cijene na našoj web stranici su informativnog karaktera. Važeći cjenovnici su dostupni u agenciji i oni su sastavni dio ugovora i potvrde o putovanju. 

 

Organizator putovanja:

“KOMPAS TOURS-rm” d.o.o. BANJA LUKA

Nikole Tesle br. 3 /stara BUS stanica/

// više od 25 godina sa vama //

LICENCA ZA TOUROPERATORA:

14.07-325-501/19 od 23.08.2019.

(četvrta po redu)

Telefoni: 051 217 775 i 051 219 473

e-mail: kompastours@gmail.com

 VAŠ KOMPAS ZA SIGURAN PUT

 

448 UKUPNO PREGLEDA 2 POSJETA DANASKomentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *