Search
Četvrtak 29 Septembra 2022
  • :
  • :

First minute – Last minute

First minute – Last minute

Razlika između first minute i last minute ponuda

First minute ponude se uvijek objavljuju dosta ranije u odnosu na početak sezone tj. početak aranžmana. Rezervacije first minute ponuda imaju puno više prednosti nego nedostataka. Neke od mnogobrojnih prednosti su: smještajni kapaciteti su u velikom broju još uvijek slobodni, možete sami birati smještajni objekat, destinaciju, na raspolaganju su Vam gotovo sve vrste smještajnih jedinica (soba pogled more, pogled vrt, standardna soba, superior soba,…). Najveća prednost first minute rezervacija je način plaćanja i velike uštede koje mogu biti i do 30% ukoliko aranžman platite, prilikom rezervacije, u cjelosti. Jedini nedostatak, koji možemo izdvojiti je što morate dosta ranije da definišete datum Vašeg godišnjeg odmora.

Last minute ponude, kao i first minute ponude, imaju svoje prednosti i nedostatke. Ove ponude se odnose na rezervaciju i uplatu aranžmana u poslednjem momentu i interesantne su za putnike koji su u situaciji da mogu u kratkom vremenskom periodu da se odluče za putovanje. Ponude last minute, najčešće se javljaju, par dana pred sam početak aranžmana. Potrebno je brzo reagovati, biti odlučan, uraditi rezervaciju i izvršiti uplatu. U pojedinim slučajevimo to može biti i dan prije početka aranžmana. Ograničene su na određen broj soba ili osoba, mjesta u avionu ili autobusu,… Što se tiče popusta i ušteda, najčešće je to do 30%. Last minute aranžmani svakako imaju više nedostataka nego prednosti. Ukoliko se odlučite za ovu vrstu ponude, nemate priliku da birate vrstu sobe, pogled more ili vrt, u autobusu to mogu biti mjesta koja se nalaze na samom kraju,… Dakle “nema biranja”. Jedan od najvećih nedostataka, možda je to što aranžman morate uplatiti odmah u cjelosti.

S obzirom na dugogodišnje iskustvo, naš savjet je da prioritet date first minute ponudama. Naravno, ukoliko ste u mogućnosti jer samim tim imate veći izbor kapaciteta i plaćanje aranžmana na duži vremenski period. First minute ponude su aktuelne u periodu od decembra do marta.

5726 UKUPNO PREGLEDA 1 POSJETA DANASKomentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *