Rusija ✈ 🚂 ✈ MOSKVA i St. PETERBURG, 04.10-10.10.2020

Rusija ✈ 🚂 ✈ MOSKVA i St. PETERBURG, 04.10-10.10.2020

GARANTOVAN POLAZAK

Garantovana realizacija fakultativnog programa

Moskva i Sankt Peterburg

04.10 – 10.10.2020

7 dana / 6 noći

Cijena: 1.392 KM

Informacije i rezervacije

051 217 775

1. dan 04.10.2020., nedjelja: BEOGRAD – MOSKVA

Sastanak grupe dva sata prije polijetanja na aerodromu “Nikola Tesla”. Let avio kompanije AirSerbia za Moskvu u 06:35 časova (let JU 650). Dolazak na moskovski aerodrom u 10:15 časova.

Sa aerodroma panoramsko razgledanje grada autobusom: centar grada, Crveni trg, Kremlj, Crkva Vasilija Blaženog, Boljšoj teatar, Hram Hrista Spasitelja, Novodevičji manastir, vidikovac Vrapčeva brda i Univerzitet “Lomonosov”, Poklonaja gora (Park Pobjede) i dr. (bez ulaska u objekte).

Transfer do hotela. Smještaj. Slobodno vrijeme. Fakultativni program: Moskovski metro, jedan od najljepših i najstarijih metroa na svijetu, u kojem čak 44 stanice imaju status kulturnog naslijeđa. Obilazak nekoliko najznačajnijih metro stanica, koje su nalik na muzeje bogato dekorisane skulpturama, mozaicima, pozlaćenim floralnim ornamentima, mermernim stubovima i portretima nacionalnih heroja. Noćenje.

2. dan 05.10.2020., ponedjeljak: MOSKVA

Doručak. Fakultativni program: Kremlj, najstariji dio Moskve i njen politički, duhovni i istorijski centar, kompleks neponovljiv po svojoj arhitektonskoj i umjetničkoj ljepoti. Obilazak teritorije, Uspenske crkve u kojoj su krunisani svi ruski carevi, Arhangelske crkve, Car zvona i Car topa, kao i posjeta Patrijaršijskoj palati.

Slobodno vrijeme. Večernja Moskva sa rijeke – vožnja ekskluzivnim brodom-restoranom “Radisson”. Veličanstven pogled sa rijeke na noćnu Moskvu, jedan od najljepše osvijetljenih gradova na svijetu.  Noćenje.

3. dan 06.10.2020., utorak: MOSKVA

Doručak. Fakultativni program: Sergijev Posad (bivši Zagorsk, 70 km od Moskve), jedan od najstarijih i najvećih ruskih manastirskih kompleksa, centar ruskog pravoslavlja i duhovnosti, ranije rezidencija ruskog patrijarha.

Obilazak Troice Sergijeve Lavre, bisera drevnoruske umjetnosti i arhitekture. Lavra je, razvijajući se od usamljene drvene crkve u sred šume u XIV vijeku, imala različite uloge koje su bile od velikog značaja za rusku istoriju. Muzej Panorama Borodinske bitke, posvećen ratu sa Napoleonom 1812. g.

Glavni eksponat muzeja je panorama, ogromno slikano platno dimenzije 115x15m, koje visi u zatvorenom krugu i predstavlja jedan od najtežih momenata bitke na Borodinskom polju. Slobodno vrijeme. Noćenje.

4. dan 07.10.2020., srijeda: MOSKVA – SANKT PETERBURG

Doručak. Transfer do željezničke stanice. Putovanje za Sankt Peterburg u 09:40 časova savremenim vozom Sapsan. Dolazak u Sankt Peterburg u 13:30 časova.

Sa željezničke stanice panoramsko razgledanje grada autobusom: Nevski prospekt, Kazanjski sabor, Dvorski trg, Admiralitet, Vasiljevsko ostrvo, Ermitaž, Isakijevska saborna crkva, Bronzani konjanik … (bez ulaska u objekte).

Transfer do hotela. Smještaj u hotel. Slobodno vrijeme. Noćenje.

Informacije i rezervacije

051 217 775

5. dan 08.10.2020., četvrtak: SANKT PETERBURG

Doručak. Fakultativni program: Vožnja kanalima i Nevom, specifičnim niskim brodovima prilagođenim za prolazak kroz kanale i ispod niskih mostova, zbog kojih je ovaj grad dobio i naziv “Sjeverna Venecija”.

Pogled na znamenitosti grada i njegovu arhitekturu sa legendarne rijeke Neve i nekih od mnoštva kanala, ostavlja jedinstven utisak i sjećanje.

Petropavlovska tvrđava, istorijsko jezgro grada, unutar čijih zidina se nalaze Petropavlovska saborna crkva u kojoj su sahranjeni svi ruski imperatori (počev od Petra I), Istorijski muzej Sankt Peterburga, kao i čuvene tamnice.

Slobodno vrijeme. Noćenje.

6. dan 09.10.2020., petak: SANKT PETERBURG

Doručak. Fakultativni program: Peterhof – Ruski Versaj, ljetnu carsku rezidenciju Petra Velikog, nastalu u XVIII vijeku po nalogu samog cara prema uzoru na Versaj.

Obilazak obuhvata šetnju kroz veličanstven park, razgledanje čuvenih fontana sa 250 pozlaćenih skulptura i izlazak na obalu Finskog zaliva sa kojeg se pruža veličanstven pogled na zaliv, Kronštat i Sankt Peterburg. Puškin-Carsko Selo, ljetna rezidencija Ekaterine Velike, prekrasan dvorac i park površine 107 hektara.

Enterijer dvorca fascinira sjajem umjetničkih predmeta od poludragog kamena, zlata, portretima dinastije Romanovih. Povodom 300-godišnjice osnivanja Sankt Peterburga završena je obnova čuvene Ćilibarske dvorane, koja je Ekatarininom dvorcu vratila stari sjaj. Slobodno vrijeme. Noćenje.

7. dan 10.10.2020., subota: SANKT PETERBURG – BEOGRAD

Doručak. Fakultativni program: Ermitaž, obilazak jednog od najvećih muzeja na svijetu, u zdanju Zimskog dvorca, sa preko 3 miliona eksponata. Njegova neprocjenjiva zbirka izložena je u 6 zgrada raspoređenih na Dvorskom trgu i duž rijeke Neve.

Glavna zgrada je Zimski dvorac koji je nekada bio rezidencija ruskih careva, a u njegovoj bogatoj zbirci izdvajaju se remek djela Leonarda Da Vinčija, Ticijana, Rembranta, Mikelanđela i drugih. Muzej je poznat i po arheološkoj zbirci, zbirci skulptura, zbirci srednjevjekovne evropske umjetnosti, ali i po svom baroknom izgledu i arhitekturi.

Slobodno vrijeme. Transfer do aerodroma. Let avio kompanije Air Serbia za Beograd u 21:35 časova (let JU 675). Dolazak u Beograd u 23:20 časova. Kraj usluge.

CIJENA ARANŽMANA po osobi: 1.392 KM (sa uključenim avio-taksama od 123 EUR)
Cijena za djecu 2-12 godina sa dvoje odraslih (dopunski ležaj*): 1.290 KM

Doplata za jednokrevetnu sobu: 240 KM

Doplata za polupansion (6 večera u hotelu): 160 KM

Smještaj treće odrasle osobe u dvokrevetnoj sobi, na dopunskom ležaju*, isključivo na upit

* dopunski ležaji su nestandardni i nepogodni za osobe krupnije građe

Informacije i rezervacije

051 217 775

Cijena aranžmana obuhvata:

 • Avio prevoz na svim relacijama letovima Air Serbia:

– 04.10.   Beograd-Moskva

– 10.10.   Sankt Peterburg-Beograd;

 • Troškove avio-taksi (cca 123 EUR, podložno je promjeni);
 • Prevoz vozom Sapsan Moskva-Sankt Peterburg 07.10;
 • Smještaj u Moskvi u hotelu Delta 4* u dvokrevetnim sobama sa doručkom;
 • Smještaj u Sankt Peterburgu u hotelu Sankt Peterburg 4* u dvokrevetnim sobama sa doručkom;
 • Transfere prema programu;
 • Turistički program: panoramsko razgledanje Moskve i Sankt Peterburga;
 • Usluge pratioca grupe i stručnih lokalnih vodiča;
 • Troškove organizacije aranžmana.

Cijena aranžmana ne obuhvata:

 • Fakultativni program u Moskvi i Sankt Peterburgu;
 • Opcionu doplatu za polupansion;
 • Individualne troškove.

Opisi hotela:

Moskva, Hotel Delta 4* www.izmailovo.ru

Hotel Delta se nalazi u hotelskom kompleksu Izmailovo. Metro stanica je na oko 100 m od hotela, a do strogog centra i Crvenog trga se stiže za samo 25-30 minuta, što je od velikog značaja za efektivno korišćenje slobodnog vremena.

U sklopu kompleksa je sve što je turistima i gostima grada potrebno – jeftini restorani brze hrane, tržni centar, kao i velika pijaca suvenira. Hotel je u potpunosti renoviran. Doručak švedski sto.

Sankt Peterburg, Hotel Sankt Peterburg 4* www.hotel-spb.com

Hotel Sankt Peterburg je bivši hotel Lenjingrad, potpuno renoviran 2018. godine. Nalazi se na obali rijeke Neve, sa predivnim pogledom na istorijski centar grada koji se nalazi na suprotnoj strani.

Pored hotela nalazi se muzej broda Krstarice Aurora. Metro stanica je na 10 minuta laganog hoda, a dijele ga samo 2 metro stanice od Nevskog prospekta. Hotel raspolaže sa 566 soba, dva restorana i bar u lobiju (24/7), prodavnicom suvenira i nekoliko konferencijskih sala.

Pored restorana „Bering“ gdje se služi doručak na bazi švedskog stola, na posljednjem spratu hotela nalazi se i restoran „La Vue“ sa predivnim pogledom na Nevu i prepoznatljivu siluetu Sankt Peterburga. Besplatan Wi-Fi je dostupan u cijelom objektu.

Informacije i rezervacije

051 217 775

Fakultativni program:

Moskva

 • Obilazak Moskovskog metroa                                                                          10 EUR
 • Kremlj (teritorija, 2 Saborne crkve, Patrijaršijska palata)          45 EUR *
 • Krstarenje rijekom Moskvom                                                                             40 EUR
 • Sergijev Posad  (bivši Zagorsk)                                                                       45 EUR
 • Panorama Borodinske bitke                                                                              35 EUR 

Sankt Peterburg

 • Vožnja kanalima i Nevom                                                                                 30 EUR
 • Petropavlovska tvrđava                                                                                      30 EUR
 • Peterhof, park sa fontanama                                                                             45 EUR
 • Puškin (Carsko selo)                                                                                       55 EUR *
 • Ermitaž                                                                                                                  45 EUR

U sve cijene uračunato je: vodič, autobus, ulaznice, slušalice.

*)  Prijavljivanje i plaćanje izleta Kremlj i Puškin obavezno je prilikom uplate aranžmana ili najkasnije do 10.09.2020. Nakon 10.09. neće biti moguće.

Realizacija i cijene fakultativnog programa su garantovani, nezavisno od broja prijavljenih putnika.

Za broj prijavljenih putnika ispod 15, program će se realizovati javnim prevozom, metroom.

Polazak je garantovan, prema uslovima:

– minimum putnika za realizaciju programa sa vodičem-pratiocem je 15;

– za 14 – 8 prijavljenih putnika, program će se realizovati bez promjene cijene i bez vodiča-pratioca iz Beograda, ali sa dodatnim angažovanjem lokalnih vodiča na srpskom jeziku u Moskvi;

– za 7 i manje prijavljenih putnika, cijena će biti uvećana za 30 %.

Realizacija fakultativnog programa je garantovana i ne zavisi od broja prijavljenih turista. U slučaju broja turista manje od 15, prevoz do muzeja će biti realizovan metroom u pratnji vodiča.

Uslovi plaćanja:

– 30%  prilikom rezervacije

– ostatak 21 dan prije putovanja

Uslovi otkaza:

– do 21 dan prije početka putovanja, zadržava se iznos od 100 KM

– od 20 – 8 dana prije početka putovanja, zadržava se 60% od uplaćenog iznosa

– od 8 dana do početka putovanja, 100% od uplaćenog iznosa

Prijava i uplata:

“KOMPAS TOURS-rm” d.o.o. BANJA LUKA

Nikole Tesle br. 3 /stara BUS stanica/

sa Vama od 1996. godine

LICENCA ZA TOUROPERATORA:

14.07-325-501/19 od 23.08.2019.

(četvrta po redu)

Telefoni: 051 217 775 i 051 219 473

e-mail: kompastours@gmail.com

 VAŠ KOMPAS ZA SIGURAN PUT

1111 UKUPNO PREGLEDA 2 POSJETA DANASKomentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *