Francuska 🚌 PARIZ, 11.04-20.04.2020

Francuska 🚌 PARIZ, 11.04-20.04.2020

PARIZ

STRAZBUR PARIZ MILANO

Fakultativni obilasci: Versaj – Dvorci Loare – Diznilend – Jezero Komo – Jezero Lago di Garda

11.04 – 20.04.2020

10 dana, autobusom

Cijena: 860 KM

1. da n: BEOGRAD – NOVI SAD

Polazak iz Beograda u 15:00h, a iz Novog Sada u 16:00h. Putovanje preko Hrvatske, Slovenije i Italije… Noćna vožnja sa usputnim zadržavanjima po potrebi grupe…

2. dan: STRAZBUR

Dolazak u Strazbur, glavni grad pokrajine Alzas. Obilazak grada: Bogorodičina gotska katedrala građena od 12-15. vijeka sa astronomskim satom, stara carina, palata Rohan, kuća Kammerzell, razgledanje veličanstvenog dijela grada “stara Francuska”, Međunarodni sud, Savjet Evrope, Evropski Parlament… Smještaj u hotel. Noćenje.

3. dan: STRAZBUR – PARIZ

Doručak. Napuštanje hotela. Vožnja ka glavnom gradu Francuske. Dolazak u Pariz u popodnevnim časovima. Smještaj u hotel. Kraći odmor… Večernje, panoramsko razgledanje grada: trg Bastilja, trg Republike, Bulevar Hausman, Galerija La Faet, Opera, L`Etoile, Trijumfalna kapija, Trokadero, Ajfelova kula, most Alexandra III…

Vožnja obalom Sene do Notr Dama… Luvr, palata Rojal, trg Konkord, Jelisejska polja, Šanzelize… Povratak u hotel. Noćenje.

4. dan: PARIZ

Doručak. Detaljno razgledanje grada. Vožnja autobusom do Trokadera. Od Trokadera šetnja Parizom: Fakultativna posjeta Ajfelovoj kuli, šetnja Marsovim poljem do Akademije, obilazak (ulazak fakultativno) Doma invalida i Napoleonovog groba, most Alexandra III, Grand Palas, Obelisk na trgu Konkord, šetnja pored Sene do katedrale Notr Dam… Obilazak katedrale, Palata pravde (ostrvo Site)… Dolazak do kulturnog centra Žorž Pompidu, gdje je predviđena pauza za ručak (fakultativno). Odlazak metroom na brdo Monmartr… Obilazak bazilike Sakr Ker i slikarskog kvarta Teatr. Šetnja Pigalom… Nastavak razgledanja autobusom: Bolonjska šuma, sa usputnim prolaskom kroz tunel gdje je poginula Lejdi Dajana, Bulevar kralja Petra I… Povratak u hotel. Noćenje.

5. dan: PARIZ – VERSAJ

Doručak. Fakultativni odlazak autobusom za Versaj, gdje ćemo imati prilike da vidimo jedan od najljepših dvoraca, koji je gradio kralj Sunca (LUJ XIV). Povratak u Pariz. Fakultativni obilazak Luvra, Muzeja voštanih figura (ulaz-fakultativno), De Fans, grad 21. vijeka, Monparnas, Luksemburška palata, Latinska četvrt, Sorbona, bulevar San Mišel… Fakultativno krstarenje Senom… Povratak u hotel. Noćenje.

6. dan: PARIZ – DVORCI LOARE

Doručak. Cjelodnevni fakultativni izlet do doline rijeke Loare i obilazak poznatih dvoraca: Šanbor – velelepni grad-dvorac iz 16. vijeka okružen sa pet hektara šume koji je služio za lov i zabavu kralja Fransoa I; Bloa – zdanje u kome se miješa gotika, renesansa i klasicizam, a u kome je boravila – Katarina Mediči; Šenonso – “Dvorac sa nogama u vodi” koji datira iz 16. vijeka. Povratak u hotel. Noćenje.

7. dan: PARIZ – DIZNILEND

Doručak. Napuštanje hotela. Cjelodnevni fakultativni izlet u svijet mašte – Diznilend ili slobodno vrijeme ili individualno razgledanje grada. U 20.00h, polazak ka Luganu. Noćna vožnja…

8. dan: LUGANO – KOMO – MILANO

Dolazak u Lugano (švajcarski Monte Carlo) u jutarnjim satima. Razgledanje grada: Trg Reforma sa Gradskom kućom, stare krivudave ulice, prelijepe crkve među kojima se ističe katedrala San Lorenco, brojne palate i parkovi… Odlazak do jezera Komo, trećeg po veličini jezera u Italiji. Komo je najpoznatije mondensko jezero Italije, gdje se nalaze vile italijanskog i svjetskog džet-seta: Erosa Ramacotija, Donatele Versaće, Džordža Klunija… Mogućnost fakultativnog krstarenja jezerom. Nastavak putovanja do Milana. Smještaj u hotel. Noćenje.

9. dan: MILANO – LAGO DI GARDA

Doručak. Napuštanje hotela. Obilazak Milana, najvećeg grada italijanske regije Lombardija, ekonomskog centra Italije, grada fudbala, mode i raskošne arhitekture: Trijumfalna kapija, park Sempione, kompleks zamka Sforca, pješačka Ulica Via Dante, Piazza Duomo, Milanska katedrala, Galerija Vitorija Emanuela, Milanska skala-čuvena operska kuća… Nastavak putovanja do Sirmionea koje se nalazi na jezeru Lago di Garda. Sirmione nazivaju biserom jezera Garda. Mogućnost fakultativnog krstarenja jezerom. Nastavak putovanja… (noćna vožnja).

10. dan: NOVI SAD – BEOGRAD

Dolazak u Novi Sad i Beograd u popodnevnim satima.

CIJENA ARANŽMANA: 860,00 KM

CIJENA ARANŽMANA OBUHVATA:

 • Prevoz autobusom visoke turističke klase (TV, DVD, AC) na navedenoj relaciji;
 • Smještaj u hotelima sa 2/3* u 1/2 i 1/2+1 sobama na bazi 4 ND u Parizu u širem centru grada, 1 ND u Milanu-okolina i Strazburu-okolina (doručak-kontinentalni ili bufet);
 • Razgledanja po programu;
 • Usluge turističkog vodiča;
 • Organizacione troškove.

CIJENA ARANŽMANA NE OBUHVATA:

 • Fakultativne izlete: Versaj 40€, krstarenje Senom 15€, Diznilend prevoz + ulaznica 90€, Dvorci Loare 65€ sa ulaznicama, krstarenje jezero Komo 15€, krstarenje jezerom Lago di Garda 20€ …;
 • Ulaznice za muzeje, lokalitete i objekte: Ajfelova kula 30€, Luvr 35€, Muzej voštanih figura 18€, Dom invalida 12€, Panteon 10€ …;
 • Osiguranje pružanja pomoći za vrijeme putovanja i boravka u inostranstvu u visini pokrića min. 30.000€ po uslovima i cjenovniku Osiguravajuće kuće;
 • Osiguranje od dopunskih rizika u visini pokrića min. 30.000€ po uslovima i cjenovniku Osiguravajuće kuće;
 • Doplatu za 1/1 sobu 180€;
 • Sve obavezne takse vezane za boravak i hotelski smještaj (˃1€ osoba/dan);
 • Sve pansionske i vanpansionske usluge koje nisu predviđene programom.
 • Individualne troškove putnika;
 • Rezervaciju željenog sjedišta u autobusu 20€;
 • Rezervaciju dodatnog sjedišta u autobusu 90€.

OPISI HOTELA:

Campanile PARIS Est Porte de Bagnolet 3*, Pariz ( http://www.campanile-paris-est-porte-de-bagnolet.fr/fr )

Hotel Ibis Strasbourg Centre Petite France 3*, Strazbur ( http://www.ibis.com/gb/hotel-0943-ibis-strasbourg-centre-petite-france/index.shtml )

An Hotel Melegnano 3*, Milano ( https://an-hotels.com )

Smještaj je u nekom od navedenih hotela ili u sličnom iste kategorije u širem dijelu grada. Svi hoteli raspolažu restoranom, barom i recepcijom. Sve sobe su opremljene TWC-om, telefonom, TV-om. Tačan naziv i lokacija hotela će biti objavljeni 7 dana prije polaska na putovanje.

NAPOMENE:

Obavezna je prijava za fakultativne izlete prije polaska na putovanje!

Program je rađen na bazi minimum 45 putnika koji su platili punu cijenu aranžmana!

Redoslijed sjedenja od prednjeg, ka zadnjem dijelu autobusa je uvijek u skladu sa redoslijedom sklapanja Ugovora/Potvrde o putovanju. Željena sjedišta, kao i dodatna sjedišta se odobravaju i naplaćuju, po pismenom zahtjevu!

Kod autobuskih aranžmana predviđene su pauze radi usputnog odmora na oko 3-4 sata vožnje. Zaustavljanja su na usputnim stajalištima ili benzinskim pumpama, a u zavisnosti od uslova na putu i raspoloživosti kapaciteta stajališta!

Za svaki fakultativni izlet potrebno je najmanje 35 osoba koje su platile punu cijenu fakultative, u protivnom, cijena fakultativnih izleta po osobi mora biti uvećana ili izlet ne može biti realizovan!

Za svaki fakultativni izlet potreban je najmanji broj prijavljenih osoba što direktno utiče i na cijenu i na mogućnost ili nemogućnost realizacije fakultativnih izleta! Dodatni uslovi za realizaciju izleta, dobijaju se na licu mjesta u zavisnosti od situacije i uslova lokalnog Organizatora!

Vrste i cijene fakultativnih izleta su dostupni preko info-tabli i pisanih informacija predstavnika Organizatora, Suorganizatora putovanja, kao i lokalnog Organizatora na destinaciji!

Fakultativni izleti i ulaznice se plaćaju na licu mjesta u eurima, efektivi, osim ukoliko nisu obavezni! Cijene fakultativnih izleta su informativnog karaktera i neobavezujuće su za Organizatora.

Fakultativni izleti nisu obavezni i nisu sastavni dio Programa putovanja i Ugovora/Potvrde o putovanju. Putnik odabirom izleta, bira i lokalnog Organizatora, kao i njihove uslove i uzajamne ugovorne obaveze! Fakultativni izleti ne podliježu Garanciji putovanja!

Cijena izleta, pored ostalog, zavisi i od broja prijavljenih putnika!

Organizator zadržava pravo izmjene redoslijeda, termina i uslova fakultativnih izleta!

Br. telefona predstavnika Organizatora, Suorganizatora na destinaciji će biti dostupan putnicima u momentu izdavanja putne dokumentacije, a najkasnije prije započinjanja ugovorenog putovanja!

Usluge vodiča, odnosno predstavnika Organizatora (na bilo kom jeziku) za vrijeme boravka na destinaciji, ne podrazumijevaju cjelodnevnu asistenciju.

U okviru svih razgledanja gradova nisu predviđene posjete i ulasci u objekte, osim ako nije drugačije naznačeno u programu!

Sve posjete i izlete je moguće realizovati samo u slučaju da su objekti otvoreni u vrijeme Vašeg boravka u mjestu putovanja i da postoji mogućnost ulaska s obzirom na razne okolnosti (gužva, vrijeme obilaska, praznici, preopterećenost objekta posjetama…)!

Sadržaji svih razgledanja i fakultativnih izleta podložni su promjeni i zavise od gužvi na granicama, putevima, u gradovima, radova na saobraćajnicama, objektima i lokalitetima, saobraćajnih kolapsa, štrajkova, atmosferskog vremena, radnog vremena lokaliteta ili objekata predviđenih za obilazak, kvarova prevoznih sredstava …, kao i zakazanog vremena za određene obavezne sadržaje programa, termine prevoza (bus, brod, avio, transfer…), broja putnika…!

U skladu sa svim tim, Organizator zadržava pravo izmjene pojedinih sadržaja programa, njihovog redoslijeda u programu, kao i vremena obilazaka i posjeta!

Organizator ne snosi odgovornost za povećanje cijena ulaznica, fakultativnih izleta i osiguranja i cijene navedene u programu važe na dan formiranja programa!

Dužina trajanja slobodnog vremena za individualne aktivnosti tokom programa putovanja zavisi od objektivnih okolnosti (npr. dužine trajanja obilazaka, termina polazaka i mnogih vanrednih okolnosti…) i može da ga i ne bude!

Putnici koji putuju na izlete, imaju mogućnost da dobiju lunch packet umjesto obroka koji neće koristiti u hotelu i to samo u slučaju ukoliko su izvršili najavu na recepciji najmanje 24h ranije, tj. najkasnije do 12:00h prethodnog dana! Putnik je obavezan da lično podigne svoje lunch packet-e u zakazano vrijeme i na zakazanom mjestu. U protivnom, smatraće se da su obroci redovno iskorišćeni u restoranu i putnik nema nikakvo pravo potraživanja bilo kakvih sredstava i nadoknada na ime neiskorišćenih obroka u hotelu!

Kategorizacija hotela navedena u programu je po nacionalnim standardima svake pojedine zemlje!

Hoteli iz programa se nalaze u gradskim zonama navedenih gradova, ukoliko u programu nije drugačije naznačeno!

Treba uzeti u obzir da postoji mogućnost da neki od sadržaja hotela ne budu u funkciji usljed objektivnih okolnosti, kao i da usljed državnih ili vjerskih praznika na određenoj destinaciji neki od lokaliteta, tržnih centara, prodavnica, restorana, muzeja… ne rade!

Oznaka kategorije hotela u programu je zvanično utvrđena i važeća na dan zaključenja ugovora između Organizatora putovanja i ino partnera ili hotelijera, te eventualne naknadne promjene koje Organizatoru putovanja nisi poznate ne mogu biti predmet žalbe. Usljed svjetske ekonomske krize može doći do opadanja kvaliteta hotelskih usluga, na svim destinacijama, na šta Organizator putovanja ne može imati uticaja!

Trokrevetne i četvorokrevetne sobe su, po pravilu, standardne dvokrevetne sobe sa jednim, odnosno dva pomoćna ležaja koji su obično lošijeg kvaliteta od redovnih! Dimenzija i izgled pomoćnog ležaja zavise od mogućnosti smještajnih objekata, može biti sofa na razvlačenje, kao i ležaj manjih dimenzija!

Rezervacija 1/1 sobe se vrši isključivo na pismeni zahtjev i važi nakon pismene potvrde rezervacije od strane Organizatora!

Obavezno je osiguranje pružanja pomoći za vrijeme putovanja i boravka u inostranstvu! Ukoliko putnik za putovanje u zemlje šengena posjeduje neku drugu, individualnu polisu osiguranja, treba da se kod osiguravajuće kompanije informiše o aktiviranju i korišćenju polise!

U slučaju da putnik odustane od putovanja, doživi nesrećan slučaj, izazove štetu trećim licima i budu mu ukradene ili uništene stvari, može dobiti novčanu nadoknadu od Osiguravajuće kuće, ukoliko plati osiguranje od dopunskih rizika!

Putnik zatečen na putovanju treba na najbrži način da kontaktira Osiguravajuću kuću!

Osiguranje od otkaza ili prekida turističkog putovanja se plaća se u iznosu od 2-3% od ukupne cijene aranžmana. Potrebne informacije mogu se dobiti u Agenciji ili putem telefona. Preporuka Agencije je da putnik posjeduje obe vrste osiguranja.

Maloljetni putnici prilikom putovanja moraju imati ovjerenu saglasnost roditelja!

Sva vremena u programima putovanja su data po lokalnom vremenu zemlje u kojoj se boravi!

Mole se putnici da se brižljivo staraju o svom novcu, vrijednim stvarima i prtljagu. Organizator putovanja ne snosi odgovornost za njihov eventualni gubitak, nestanak ili krađu tokom trajanja putovanja!

U slučaju poremećaja na monetarnom tržištu, kao i povećanja cijene prevoza, Organizator zadržava pravo na povećanje cijene aranžmana, kao i pravo na otkaz aranžmana, a sve najkasnije 3 dana pred put!

Organizator ne snosi nikakvu odgovornost ukoliko pogranične vlasti onemoguće putniku ulaz na teritoriju bilo koje zemlje, kao ni u slučaju nedobijanja ili nerealizacije vize, kada se automatski podrazumijeva da putnik odustaje od aranžmana i podliježe troškovima otkaza prema OUP-u i ne vraćaju mu se troškovi vize i osiguranja!

Organizator ne obezbjeđuje vizu već samo može da posreduje u postupku podnošenja dokumentacije za dobijanje vize!

Putnici koji nisu državljani Srbije, u obavezi su da se kod nadležnog konzulata sami upoznaju sa viznim režimom, kao i uslovima koji važe za zemlju u koju putuju i kroz koje putuju ( carinski, zdravstveni i dr. ) i da sami blagovremeno i uredno obezbijede potrebne uslove i isprave!

Svi putnici su obavezni da poštuju ograničenja u vezi sa iznošenjem deviza iz zemlje i da se pridržavaju zakonskih i carinskih propisa, za šta lično snose odgovornost!

Potpisnik Potvrde/Ugovora o putovanju ili predstavnici grupe putnika obavezni su da se lično, kao i grupu putnika, upoznaju sa ugovorenim programom putovanja, eventualnim izmjenama programa putovanja, uslovima viziranja, plaćanja i osiguranja i Opštim uslovima putovanja Organizatora, kao i visini novčanih sredstava koja svaki putnik mora imati prilikom ulaska u zemlje kroz koje i u koje putuje!

Preporučuje se putnicima, državljanima Srbije, da se o uslovima ulaska u zemlje EU (potrebna novčana sredstva za boravak, zdravstveno osiguranje, potvrde o smještaju…) informišu na sajtu Delegacije EU u Srbiji www.europa.rs ili u ambasadi, odnosno konzulatu zemlje u koju putuju!

U slučaju da putnik ili Posrednička agencija preko koje je putnik rezervisao aranžman nisu izvršili uplatu u potpunosti do polaska, isto se smatra otkazom putovanja u skladu sa Opštim uslovima putovanja!

U slučaju nedovoljnog broja prijavljenih putnika, Organizator putovanja zadržava pravo otkaza aranžmana, odlaganja putovanja, angažovanja manjeg prevoznog sredstva, realizacije putovanja zajedno sa drugim Organizatorima istog ili sličnog putovanja, kao i pravo povećanja cijene aranžmana, a sve najkasnije 3 dana pred polazak!

Organizator zadržava pravo da putem „ponude first minute“ i „ponude last minute“, “specijalna ponuda” i sl. proda ovaj aranžman po cijenama koje su niže od cijena u programu. Putnici koji su uplatili aranžman po cijenama objavljenim u ovom programu, nemaju pravo da potražuju razliku u cijeni!

Putnik se obavezuje da se upozna sa Opštim uslovima putovanja Organizatora putovanja!

Organizator putovanja smatra da se putnik upoznao sa Opštim uslovima i Programom putovanja, popunjavanjem i potpisivanjem Potvrde/Prijave za putovanje i uplatom novčanih sredstava predviđenih za prijavu i rezervaciju aranžmana!

Za sve informacije date usmenim, telefonskim ili elektronskim putem agencija ne snosi odgovornost. Validan je samo pisani program putovanja istaknut u prostorijama agencije!

Zbog poštovanja satnica predviđenih Programom putovanja, kao i poštovanja vremena ostalih putnika iz grupe, ne garantujemo mogućnost zadržavanja na granici koja predstavlja izlazak iz Evropske Unije, radi ovjere računa i povrata poreza iz Evropske Unije (TAX FREE)!

Opcija prijave: rok za prijavu uglavnom zavisi od popunjenosti. Preporuka je da se raspitate o aranžmanu minimum 4 – 8 nedjelja unaprijed!

Molimo Vas da se obavezno pažljivo obavijestite o našim Opštim uslovima putovanja, koje ćete dobiti u agenciji prilikom potpisivanja Ugovora o putovanju.

Sve navedene napomene čine sastavni dio Programa putovanja!

NAČIN PLAĆANJA:

Prijava i rezervacija podrazumijeva uplatu u visini od 300 KM, a ostatak najkasnije 15 dana prije polaska na putovanje.

Plaćanje se vrši u KM.

Prijava i uplata:

“KOMPAS TOURS-rm” d.o.o. BANJA LUKA

Nikole Tesle br. 3 /stara BUS stanica/

sa Vama od 1996. godine

LICENCA ZA TOUROPERATORA:

14.07-325-501/19 od 23.08.2019.

(četvrta po redu)

Telefoni: 051 217 775 i 051 219 473

e-mail: kompastours@gmail.com

 VAŠ KOMPAS ZA SIGURAN PUT

363 UKUPNO PREGLEDA 2 POSJETA DANASKomentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *