Rusija ✈ 🚂 ✈ St. PETERBURG i MOSKVA, 04.04-11.04.2020

Rusija ✈ 🚂 ✈ St. PETERBURG i MOSKVA, 04.04-11.04.2020

GARANTOVAN POLAZAK

Garantovana realizacija fakultativnog programa

Sankt Peterburg i Moskva

04.04.2020 – 11.04.2020

8 dana / 7 noći

Cijena: 1.320 KM

1. dan 04.04.2020., subota: BEOGRAD – SANKT PETERBURG

Sastanak grupe dva sata prije polijetanja na aerodromu “Nikola Tesla”. Let avio kompanije Air Serbia za Sankt Peterburg u 17:00 časova (let JU 674). Slijetanje na aerodrom u Sankt Peterburg u 20:45 časova. Transfer do hotela. Smještaj. Slobodno vrijeme. Noćenje.

2. dan 05.04.2020., nedjelja: SANKT PETERBURG

Doručak. Panoramsko razgledanje grada autobusom: Nevski prospekt, Kazanjski sabor, Dvorski trg, Admiralitet, Vasiljevsko ostrvo, Ermitaž, Isakijevska saborna crkva, Bronzani konjanik … (bez ulaska u objekte). Fakultativni program: Petropavlovska tvrđava, istorijsko jezgro grada, unutar čijih zidina se nalaze Petropavlovska saborna crkva u kojoj su sahranjeni svi ruski imperatori (počev od Petra I), Istorijski muzej Sankt Peterburga, kao i čuvene tamnice. Slobodno vrijeme. Noćenje.

3. dan 06.04.2020., ponedjeljak: SANKT PETERBURG

Doručak. Fakultativni program: Pavlovsk, poklon kraljice Ekatarine Velike svome sinu Pavlu I krajem XVIII vijeka. Ova ljetna carska rezidencija je jedna od najbolje očuvanih carskih palata u kojoj ima najviše originalnih predmeta pažljivo sačuvanih od ratnih razaranja. Prelijepi park površine 600 hektara bio je osmišljen po uzoru na klasične engleske vrtove. Puškin-Carsko Selo, ljetna rezidencija Ekaterine Velike, prekrasan dvorac i park površine 107 hektara. Enterijer dvorca fascinira sjajem umjetničkih predmeta od poludragog kamena, zlata, portretima dinastije Romanovih. Povodom 300-godišnjice osnivanja Sankt Peterburga završena je obnova čuvene Ćilibarske dvorane, koja je Ekatarininom dvorcu vratila stari sjaj. Slobodno vrijeme. Noćenje.

4. dan 07.04.2020., utorak: SANKT PETERBURG

Doručak. Fakultativni program: Ermitaž, obilazak jednog od najvećih muzeja na svijetu, u zdanju Zimskog dvorca, sa preko 3 miliona eksponata. Njegova neprocjenjiva zbirka izložena je u 6 zgrada raspoređenih na Dvorskom trgu i duž rijeke Neve. Glavna zgrada je Zimski dvorac koji je nekada bio rezidencija ruskih careva, a u njegovoj bogatoj zbirci izdvajaju se remek djela Leonarda Da Vinčija, Ticijana, Rembranta, Mikelanđela i drugih. Muzej je poznat i po arheološkoj zbirci, zbirci skulptura, zbirci srednjevjekovne evropske umjetnosti, ali i po svom baroknom izgledu i arhitekturi. Slobodno vrijeme. Noćenje.

5. dan 08.04.2020., srijeda: SANKT PETERBURG – MOSKVA

Doručak. Transfer do željezničke stanice. Putovanje za Moskvu u 09:20 časova savremenim vozom Sapsan. Dolazak u Moskvu u 13:20 časova. Sa željezničke stanice panoramsko razgledanje grada autobusom: centar grada, Crveni trg, Kremlj, Crkva Vasilija Blaženog, Boljšoj teatar, Hram Hrista Spasitelja, Novodevičji manastir, vidikovac Vrapčeva brda i Univerzitet “Lomonosov”, Poklonaja gora (Park Pobjede) i dr. (bez ulaska u objekte). Transfer do hotela. Smještaj. Slobodno vrijeme. Fakultativni program: Moskovski metro, jedan od najljepših i najstarijih metroa na svijetu, u kojem čak 44 stanice imaju status kulturnog naslijeđa. Obilazak nekoliko najznačajnijih metro stanica, koje su nalik na muzeje bogato dekorisane skulpturama, mozaicima, pozlaćenim floralnim ornamentima, mermernim stubovima i portretima nacionalnih heroja. Noćenje.

6. dan 09.04.2020., četvrtak: MOSKVA

Doručak. Fakultativni program: Sergijev Posad (bivši Zagorsk, 70 km od Moskve), jedan od najstarijih i najvećih ruskih manastirskih kompleksa, centar ruskog pravoslavlja i duhovnosti, ranije rezidencija ruskog patrijarha. Obilazak Troice Sergijeve Lavre, bisera drevnoruske umjetnosti i arhitekture. Lavra je, razvijajući se od usamljene drvene crkve u sred šume u XIV vijeku, imala različite uloge koje su bile od velikog značaja za rusku istoriju. Muzej Panorama Borodinske bitke, posvećen ratu sa Napoleonom 1812. g. Glavni eksponat muzeja je panorama, ogromno slikano platno dimenzije 115x15m, koje visi u zatvorenom krugu i predstavlja jedan od najtežih momenata bitke na Borodinskom polju. Slobodno vrijeme. Noćenje.

7. dan 10.04.2020., petak: MOSKVA

Doručak. Fakultativni program: Kremlj, najstariji dio Moskve i njen politički, duhovni i istorijski centar, kompleks neponovljiv po svojoj arhitektonskoj i umjetničkoj ljepoti. Obilazak teritorije, Uspenske crkve u kojoj su krunisani svi ruski carevi, Arhangelske crkve, Car zvona i Car topa, kao i posjeta Patrijaršijskoj palati. Slobodno vrijeme. Večernja Moskva sa rijeke – vožnja ekskluzivnim brodom-restoranom “Radisson”. Veličanstven pogled sa rijeke na noćnu Moskvu, jedan od najljepše osvjetljenih gradova na svijetu.  Noćenje.

8. dan 11.04.2020., subota: MOSKVA – BEOGRAD

Doručak. Slobodno vrijeme. Transfer do aerodroma. Let avio kompanije Air Serbia za Beograd u 21:35 časova (let JU 655). Dolazak u Beograd u 23:25 časova. Kraj usluge.

CIJENA ARANŽMANA po osobi: 1.320 KM (sa uključenim avio-taksama od 117 EUR)
Cijena za djecu 2-12 godina sa dvoje odraslih (dopunski ležaj*): 1.220 KM

Doplata za jednokrevetnu sobu: 240 KM

Doplata za polupansion (6 večera u hotelu): 170 KM

Smještaj treće odrasle osobe u dvokrevetnoj sobi, na dopunskom ležaju*, isključivo na upit

* dopunski ležaji su nestandardni i nepogodni za osobe krupnije građe

Cijena aranžmana obuhvata:

 • Avio prevoz na svim relacijama letovima Air Serbia:

– 04.04.  Beograd -Sankt Peterburg

– 11.04.  Moskva-Beograd;

 • Troškove avio-taksi (cca 117 EUR, podložno je promjeni);
 • Prevoz vozom Sapsan Sankt Peterburg- Moskva 08.04;
 • Smještaj u Sankt Peterburgu u hotelu Pulkovskaya 4* u dvokrevetnim sobama sa doručkom;
 • Smještaj u Moskvi u hotelu Delta 4* u dvokrevetnim sobama sa doručkom;
 • Transfere prema programu;
 • Turistički program: panoramsko razgledanje Sankt Peterburga i Moskve;
 • Usluge pratioca grupe i stručnih lokalnih vodiča;
 • Troškove organizacije aranžmana.

Cijena aranžmana ne obuhvata:

 • Fakultativni program u Sankt Peterburgu i Moskvi;
 • Opcionu doplatu za polupansion;
 • Individualne troškove.

Opisi hotela:

Sankt Peterburg, Hotel Pulkovskaya 4* https://www.parkinn.com/hotelpulkovskaya-stpetersburg

Nalazi se na Moskovskom prospektu, ima odličnu vezu sa centrom. Metro stanica je u blizini, što daje mogućnost da se bez mnogo napora stigne do glavnih znamenitosti grada.  U sadržaju hotela su restorani: pivni, sa sopstvenom mini pivarom poznate marke Paulaner i živom muzikom svake večeri; japanski restoran sa velikim izborom specijaliteta. Opremljeni fitness centar sa bazenom, saunama i masažnim tretmanima.

Moskva, Hotel Delta  4* www.hotel-vega.ru

Hotel je u sastavu nekadašnjeg kompleksa hotela Izmailovo. Metro stanica je na oko 100 m od hotela, a do strogog centra i Crvenog trga se stiže za samo 25-30 minuta, što je od velikog značaja za efektivno korišćenje slobodnog vremena. U sklopu kompleksa je sve što je turistima i gostima grada potrebno – jeftini restorani brze hrane, tržni centar, kao i velika pijaca suvenira. U ovom hotelu sve više odsjedaju naši poslovni ljudi, jer je cijena povoljna, a uslovi odlični. 2012. godine hotel je potpuno renoviran. Doručak švedski sto.

Fakultativni program:

Sankt Peterburg

 • Petropavlovska tvrđava                                                                                        30 EUR
 • Pavlovsk i Puškin (Carsko selo)                                                                  80 EUR *
 • Ermitaž                                                                                                                     45 EUR

Moskva

 • Obilazak Moskovskog metroa                                                                             10 EUR
 • Sergijev Posad  (bivši Zagorsk)                                                                          45 EUR
 • Krstarenje rijekom Moskvom                                                                             40 EUR
 • Kremlj (teritorija, 2 Saborne crkve, Patrijaršijska palata)         45 EUR *
 • Panorama Borodinske bitke                                                                              35 EUR

U sve cijene uračunato je: vodič, autobus, ulaznice, slušalice
*)  Prijavljivanje i plaćanje izleta Pavlovsk+Puškin i Kremlj obavezno je prilikom uplate aranžmana ili najkasnije do 11.03.2020. Nakon 11.03. neće biti moguće.

Realizacija i cijene fakultativnog programa su garantovani, nezavisno od broja prijavljenih putnika.

Za broj prijavljenih putnika ispod 15, program će se realizovati javnim prevozom, metroom.

Polazak je garantovan, prema uslovima:

– minimum putnika za realizaciju programa sa vodičem-pratiocem je 15;

– za 14 – 8 prijavljenih putnika, program će se realizovati bez promene cijene i bez vodiča-pratioca iz Beograda, ali sa dodatnim angažovanjem lokalnih vodiča na srpskom jeziku u Moskvi i Sankt Peterburgu;

– za 7 i manje prijavljenih putnika, cijena će biti uvećana za 30 %.

Realizacija fakultativnog programa je garantovana i ne zavisi od broja prijavljenih turista. U slučaju broja turista manje od 15, prevoz do muzeja će biti realizovan metroom u pratnji vodiča.

Uslovi plaćanja:

– 30%  prilikom rezervacije

– ostatak 21 dan prije putovanja

Uslovi otkaza:

– do 21 dan prije početka putovanja, zadržava se iznos od 100 KM

– od 20 – 8 dana prije početka putovanja, zadržava se 60% od uplaćenog iznosa

– od 8 dana do početka putovanja, 100% od uplaćenog iznosa

Prijava i uplata:

“KOMPAS TOURS-rm” d.o.o. BANJA LUKA

Nikole Tesle br. 3 /stara BUS stanica/

sa Vama od 1996. godine

LICENCA ZA TOUROPERATORA:

14.07-325-501/19 od 23.08.2019.

(četvrta po redu)

Telefoni: 051 217 775 i 051 219 473

e-mail: kompastours@gmail.com

 VAŠ KOMPAS ZA SIGURAN PUT

 

805 UKUPNO PREGLEDA 3 POSJETA DANASKomentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *