Rusija ✈ 🚢 ✈ Krstarenje VOLGOM (Moskva-St.Peterburg), 11 dana/10 noći

Rusija ✈ 🚢 ✈ Krstarenje VOLGOM (Moskva-St.Peterburg), 11 dana/10 noći

ZAKLJUČENA PRODAJA USLJED POPUNJENOSTI

KRSTARENJE VOLGOM 2019

MOSKVA – Sankt PETERBURG

19.08 – 29.08.2019.

11 dana / 10 noći

Brod: Andrej RUBLJOV / Vasilij SURIKOV

Novi iznosi taksi su:
*       Na letovima sa kompanijom  Aeroflot –  174 EUR  (umjesto 157 EUR)
*       Na letovima sa kompanijom  Air Serbia –  119 EUR  (umjesto 110 EUR)

1. dan BEOGRAD – MOSKVA

Sastanak grupe na aerodromu Beograd, dva sata prije polijetanja. Let za Moskvu:

za polazak 19.08 – 29.08: JU 650 u 06:35h;

Dolazak u Moskvu. Transfer i smještaj na brod. Večera. Noćenje.

Fakultativno: Moskovski metro, posebno neke od najljepših metro stanica, nalik na muzeje (mozaici, skulpture). Napomena: u zavisnosti od vremena dolaska, izlet se može pomjeriti za naredni dan.

2. dan MOSKVA

Doručak. Panoramsko razgledanje Moskve autobusom, u pratnji lokalnog vodiča na srpskom jeziku – Tverska ulica, Crveni trg, Mauzolej Lenjina, crkva Vasilija Blaženog, robna kuća GUM, Istorijski muzej, Boljšoj teatar, Univerzitet Lomonosov, Vorobjova brda, Novodevičji manastir (bez ulaska u objekte).

Ručak – lanč paket ili na brodu.

Fakultativno: Kremlj, najstariji dio i istorijski centar Moskve, neponovljiv po ljepoti arhitekturno-umjetnički kompleks. Obilazak teritorije, Uspenske i Arhangelske crkve, Car zvono, Car top i Oružana Palata, riznica carske Rusije. Ogromne istorijske i umjetničke dragocjenosti moskovskog Kremlja sakupljene su u jednu zbirku iz koje je nastao Muzej Oružana palata, koji se nalazi pod zaštitom UNESCO-a. Povratak na brod. Večera. Noćenje.

3. dan MOSKVA (isplovljavanje oko 17:30h)

Doručak. Slobodno vrijeme za odmor ili fakultativne obilaske. Ručak – lanč paket ili na brodu. Povratak na brod. Isplovljavanje iz luke. Večera i piće dobrodošlice. Noćenje.

Fakultativno: Tretjakovska galerija, najbogatiji muzej sa radovima ruskih umjetnika. Noćenje.

4. dan UGLIČ (16:30h – 19:30h)

Doručak. Dolazak u Uglič. Razgledanje Ugliča, osnovanog 1148. god. Poseban utisak na Vas će ostaviti pogled na grad sa rijeke Volge: crkva Vaskrsenja, crkva Svetog Dimitrija na krvi, uglički Kremlj sa najstarijom zgradom Ugliča – dvorcem carevića Dimitrija, Spaso-Preobraženska crkva. Ručak. Slobodno vrijeme na brodu. Večera. Noćenje.

5. dan JAROSLAVLJ (08:00h – 12:00h)

Doručak. Dolazak u Jaroslavlj. Razgledanje starog lučkog grada na Volgi sa preko 600.000 stanovnika. Grad je osnovao princ Jaroslav još u XI vijeku. Tu se nalazi mnogo vrijednih spomenika koji svjedoče o njegovoj bogatoj istoriji. Posebno se izdvajaju manastir Spaso-Preobraženski, gdje je u unutrašnjosti manastira u XVI vijeku izgrađena najstarija crkva u gradu, crkva Svetog spasitelja. Tu su još grupa Sabornih crkava iz XVII vijeka, rotonda (ostaci drevnog trgovačkog centra), jedan od najljepših spomenika kulture je i crkva Svetog Proroka Ilije iz XVII vijeka, koja se nalazi na centralnom gradskom trgu, freske na zidovima crkve i njeni svodovi, pravi su muzej staroruskog slikarstva. Nastavak plovidbe. Ručak. Slobodno vrijeme na brodu. Večera. Noćenje.

6. dan GORICI – Zelena oaza (10:00h – 14:00h)

Doručak. Uplovljavanje u Gorici – tipično rusko selo. Slobodno vrijeme. Nastavak plovidbe. Ručak. Slobodne aktivnosti na brodu. Večera. Noćenje.

Fakultativno: Posjeta Kirilo-Beložerskom manastiru iz XIV vijeka i Muzeju ikona.

7. dan OSTRVO KIŽI (16:30h – 20:00h)

Doručak. Slobodno vrijeme na brodu. Ručak na brodu. Dolazak na ostrvo Kiži koje se nalazi na sjevernom kraju jezera Onjega drugog po veličini u Evropi i jednog od najčistijih na svijetu. Jezero ima oko 1650 ostrva. Čuveno je i po Muzeju arhitekture na otvorenom. Ostrvo Kiži je praznik za oči. Crkva Preobraženja sa 22 kupole je pravo remek djelo ruske arhitekture. Sagrađena je bez ijednog eksera ili metalnog dijela, samo uz pomoć sjekire i dlijeta. Crkvu je sagradio drvodjelja Nestor, koji je po legendi, po završetku svog posla, sjekiru bacio u jezero rekavši: „Crkvu je sagradio majstor Nestor. Crkva, kao ova moja, ne postoji nigdje drugdje, niti će ikada postojati“. Slobodno vrijeme na brodu. Večera. Noćenje.

8. dan VERHNJIJE MANDROGI (11:00h – 14:30h)

Doručak. Dolazak u nezagađenu prirodnu oazu sela Mandrogi koje se nalazi na obali rijeke Svir. Zaustavljanje na obali. Mogućnost rekreacije i relaksacije. Šetnja u prirodi. Ručak na obali -„šašlik“ (roštilj). Zabava na brodu. Kapetanska večera. Noćenje.

9. dan SANKT PETERBURG (uplovljavanje u St.Peterburg oko 09.00h)

Doručak. Ručak – lanč paket ili na brodu. Fakultativno: Peterhof, ljetna carska rezidencija, koja svojom ljepotom ne zaostaje za francuskim Versajem. Obilazak uključuje ulazak u dvorac, kao i šetnju parkovima, sa veličanstvenim pogledom na Finski zaliv, Kronštat i Sankt Peterburg.  Slobodno vrijeme. Večera. Noćenje.

10. dan SANKT PETERBURG

Doručak. Ručak – lanč paket ili na brodu. Panoramsko razgledanje grada autobusom: Nevski prospekt, Kazanjski sabor, Dvorski trg, Admiralitet, Vasiljevsko ostrvo, Ermitaž, Isakijevska saborna crkva, Bronzani konjanik, krstarica “Aurora”, manastir Smoljni, Crkva Svetog Nikole (bez ulaska u objekte). Fakultativno: Ermitaž, obilazak jednog od najvećih muzeja na svijetu, sa preko 3 miliona eksponata, sa remek djelima Leonarda Da Vinčija, Ticijana, Rembranta, Mikelanđela Buonaroti i drugih. Slobodno vrijeme. Večera. Noćenje.

11. dan SANKT PETERBURG

Doručak – lanč paket ili na brodu. Transfer do aerodroma. Let za Beograd:

za polazak 19.08 – 29.08: JU 671 u 11:05h. Dolazak u Beograd u 12:55h.

CIJENA ARANŽMANA po osobi u dvokrevetnoj kabini (odvojeni ležajevi):

Cijena u EUR Polazak

19.08 – 29.08

II paluba  (Main Deck) 1.209
III paluba  (Upper Deck) 1.259

Doplata za jednokrevetnu kabinu: 80% na cijenu aranžmana.

Cijene fakultativnih izleta u EUR (minimum za realizaciju 10 putnika)

MOSKVA
 Kremlj + Oružana palata 60 EUR
 Moskovski metro 20 EUR
 Tretjakovska Galerija 30 EUR
GORICI
Kirilo-Belozerski manastir + Muzej ikona 38 EUR
ST. PETERBURG
 Peterhof – dvorac i park sa fontanama 50 EUR
 Ermitaž 40 EUR

Prijavljivanje i plaćanje fakultativnih izleta se vrši isključivo prije polaska.

Na licu mjesta neće biti moguće.

CIJENA ARANŽMANA UKLJUČUJE:

– Avioprevoz (ekonomska klasa) na relaciji Beograd-Moskva / St. Peterburg (Moskva) – Beograd;

– Obroke prema programu;

– Prtljag: besplatno 23kg;

– Smještaj u odgovarajućim kabinama;

– Transfere prema programu;

– Razgledanje grada i izleti sa ulaznicama prema programu;

– Usluge lokalnog vodiča i pratioca;

– Zdravstveno osiguranje na teritoriji Rusije.

DOPUNSKE USLUGE KOJE SU UKLJUČENE U CIJENU:

– Welcome cokctail: prezentacija posade broda sa čašom šampanjca;

– Gala Kapetanska večera;

– za ručak i večeru, mogućnost jela: meso, riba ili vegeterijanska hrana;

– zabavni program na brodu: igre i filmovi;

– živa muzika u baru svako veče;

– tri koncerta, uključujući jedan folklorni.

CIJENA ARANŽMANA NE UKLJUČUJE:

– Fakultativne programe;

– Rezervacija aranžmana: 15 EUR po osobi

– Aerodromske takse (119-174 EUR, zavisno od aviokompanije, podložne promjeni);

– Bakšiš za posadu broda u iznosu od 40 EUR po osobi (plaća se na licu mjesta).

NAPOMENE:

 • Red vožnje i redoslijed posjeta i izleta podložni su promjenama usljed više sile (vremenske neprilike, praznici i sl.) ili usljed pomjeranja od strane lokalnog brodskog agenta;
 • Prilikom prijave se obavezno dostavljaju podaci iz važećeg pasoša;
 • Svi putnici su u obavezi da poštuju ograničenja u vezi sa iznošenjem deviza iz zemlje i da se pridržavaju zakonskih i carinskih propisa;
 • Koji brod od ponuđena dva će ploviti, biće poznato mjesec dana prije polaska;
 • WI-FI je besplatan na Sun deck-u (poslednjoj palubi). Doplata za internet za sve vrijeme boravka na brodu je 20 EUR po jednom uređaju. Kupovina i plaćanje kartice je na brodu.

Minimum putnika za realizaciju programa je 30;
Uslovi plaćanja:
40%  prilikom rezervacije
ostatak 21 dan prije putovanja;

Uslovi otkaza aranžmana

Organizator, u slučaju otkaza, zadržava:

5%, odnosno najmanje 60,00 EUR do 91 dana prije početka putovanja,

15% od 90 do 45 dana prije početka putovanja,

30% od 44 do 29 dana prije početka putovanja,

50%od 28 do 22 dana prije početka putovanja,

80% od 21 do 15 dana prije početka putovanja,

95% od 14 do 6 dana prije početka putovanja,

100% od 5 dana do na dan putovanja, nedolaska ili odustanka u toku puta.

Organizator putovanja zadržava pravo da u slučaju promjene cijena prevoza promjeni cijenu aranžmana, kao i da u slučaju nedovoljnog broja prijavljenih (minimum 30 putnika) otkaže putovanje najkasnije 5 dana prije početka putovanja.

Brod „Andrej RUBLJOV“

Brod je sagrađen u Njemačkoj 1981. godine, a kompletno renoviran 2011.godine. Ima pet paluba, opremljen je savremenom navigacionom tehnikom i modernom opremom. Na brodu se nalazi 100 dvokrevetnih kabina sa dva donja kreveta, 4 jednokrevetne kabine sa jednim donjim krevetom, 20 trokrevetnih kabina sa 2 donja i jednim gornjim krevetom, 20 junior apartmana i 2 apartmana. Sve kabine su spoljašnje. Površina kabina, trokrevetna: 10.5m2, dvokrevetna: 8.6m2.

Tehničke informacije broda: dužina 125m, širina 16.7m, kapacitet 240 putnika. Usluge: 2 restorana, 2 bara, konferencijska sala, ambulanta, prodavnica suvenira, perionica. U kabini su: klima uređaj, kupatilo (tuš kabina), utičnica, plakar. Kreveti za jednu osobu su 185×80 cm.

Brod „Vasilij SURIKOV“

Brod je sagrađen u Austriji 1975.godine, a kompletno renoviran 2007.godine. Ima četiri palube. Brod raspolaže sa 44 dvokrevetnih, 2 jednokrevetne, 32 trokrevetne kabine. Sve kabine su spoljašnje. Tehničke informacije: dužina 110.1 m, širina 14.5m, kapacitet 150 putnika. Na brodu se još nalaze: restoran, 2 bara, konferencijska sala, medicinska ambulanta, kiosk sa suvenirima… Svaka kabina ima: klima uređaj, kupatilo, električna utičnica (napon u kabini 220V), plakar. Dimenzije kabina, Standard: širina 2.14m, dužina 4.36m, površina 9.33 m2. Kreveti za jednu osobu su 185×80 cm.

Rezervacija i uplata putovanja:

“KOMPAS TOURS-rm” d.o.o. BANJA LUKA

Nikole Tesle br. 3 /stara BUS stanica/

LICENCA ZA TOUROPERATORA:

14.07-325-56/16 od 01.08.2016.

Telefoni: 051 217 775 i 051 219 473

e-mail:kompastours@gmail.com

 VAŠ KOMPAS ZA SIGURAN PUT

kompas-tours

1736 UKUPNO PREGLEDA 2 POSJETA DANAS2 thoughts on “Rusija ✈ 🚢 ✈ Krstarenje VOLGOM (Moskva-St.Peterburg), 11 dana/10 noći

 1. DRAGO GALIĆ

  GOSPODO !!!
  JA BI IŠAO ZA RUSIJU ALI SAM SAM PA ME INTERESUJE DALI IMA JOŠ SAMACA DA PUTUJEMO ZAJEDNO ???

  Reply
  1. Višnja Račić Post author

   Poštovani, zahvaljujem Vam na upitu. Vi možete putovati i sami, jer hoteli posjeduju i jednokrevetne sobe. Srdačan pozdrav

   Reply

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *