Mađarska 🚌 BUDIMPEŠTA, 4 dana

Mađarska 🚌 BUDIMPEŠTA, 4 dana

BUDIMPEŠTA

PRIJAVE i UPLATE SU U TOKU

4 dana, autobusom

Polazak:   10. Oktobar 2019

Povratak: 13. Oktobar 2019 

BOOM Cijena: samo 199,00 KM za uplatu u cjelosti do 31.07.2019

BUDIMPEŠTA – kraljica Dunava i jedno od najčešćih odredišta naših putnika. Grad kulture, umjetnosti, bogate istorije … Grad koji zbog svoje ljepote zovu i Pariz istoka … Ne bez razloga … Pođite i Vi s nama i uvjerite se u to … Vrhunska kuhinja, kvalitetna vina, čardaš …  Neka sva čula uživaju…

PROGRAM PUTOVANJA

1. dan ♥ 10.10.2019. četvrtak ♥ BANJA LUKA …

Sastanak učesnika putovanja na staroj autobuskoj stanici u Banja Luci u 23:00h i polazak autobusom u 23:30h. Noćna vožnja kroz Hrvatsku i Mađarsku sa kraćim pauzama radi odmora i osvježenja.

2. dan ♥ 11.10.2019. ♥ petak ♥ … BUDIMPEŠTA

… U jutarnjim satima dolazak u BUDIMPEŠTU. Po dolasku, panoramsko i pješačko razgledanje grada, koje počinje odlaskom na brdo GELERT-visine 235m, na kome se nalazi CITADELA – nekadašnje vojno utvrđenje, SPOMENIK SLOBODE – koga predstavlja djevojka sa listom palme u ruci, VIDIKOVAC – sa koga se pruža nezaboravan pogled na Dunav, mostove i Peštanski dio grada. MILENIJUMSKI (TRG HEROJA) – najveći budimeštanski trg na kome centralno mjesto zauzima MILENIJUMSKI SPOMENIK – izgrađen u čast 1000 godina postojanja mađarske državnosti; MUZEJ LIJEPIH UMJETNOSTI – sa skoro 100.000 eksponata, GALERIJA SAVREMENE UMJETNOSTI – sagrađena povodom milenijumskog jubileja, AMBASADA REPUBLIKE SRBIJE – zgrada u secesionom stilu koju je na poklon dobio Jovan Dučić od jedne bogate mađarice, SEČENJI KUPATILA – najstarije gradsko kupatilo i najveće takve vrste u Evropi, DVORAC JANJOŠI HUNJADIJA – danas poljoprivredni muzej, ZOO VRT sa BOTANIČKOM BAŠTOM – jedan od najstarijih evropskih vrtova iz 19. vijeka, RESTORAN GUNDEL – jedan od najpoznatijih evropskih restorana, ANDRAŠI BULEVAR najpoznatija avenija u Budimpešti, OPERA – prelijepa neorenesansna zgrada iz 19. vijeka za mnoge najljepša zgrada opere u Evropi poslije Pariške opere; DREHSLER PALATA – renesansna zgrada danas baletska škola, PARLAMENT – treći po veličini u svijetu izgrađen u neogotičkom stilu od kamena koji potiče iz okoline Bihaća!!!, NULTI KILOMETAR – spomenik visine 3m od koga se mjere sve udaljenosti prema drugim mađarskim gradovima,  RIBARSKA TVRĐAVA/BASTION – u neoromaničkom stilu koju čini 7 kula, odakle se pruža najljepši pogled na cijelu Budimpeštu, CRKVA KRALJA MATIJE – iz 13. vijeka u kojoj su okrunjeni svi mađarski vladari, BUDIMSKI DVORAC – kraljevska palata iz 13. vijeka u čijem sastavu se danas nalazi biblioteka i muzeji; MARGIT MOST – dužine 637m i drugi najstariji gradski most, BAZILIKA SVETOG STJEPANA – u kojoj se nalaze posmrtni ostaci prvog mađarskog kralja i treća bazilika po veličini u svijetu,  ELIZABETIN MOST/ERŽEBET – najelegantniji most koji nosi naziv po kraljici Elizabeti/ Sisi, prvi je viseći most u Evropi, LANČANI/SEČENJI MOST – u klasicističkom stilu, dug 380m i krase ga lavovi bez jezika, STADION FERENC PUŠKAŠ, nekadašnji NEP STADION – nosi ime po istoimenom, najboljem mađarskom fudbaleru svih vremena, KELETI ŽELJEZNIČKA STANICA  – iz 19. vijeka u stilu eklektike i jedna od ukupno 3 stanice u Budimpešti… Nakon završenog skoro četvorosatnog razgledanja grada i njegovih znamenitosti, kraća vožnja autobusom prema hotelu. Po dolasku prijava u hotel i zaduženje hotelskih soba. Slobodno vrijeme za odmor. U večernjim časovima preporučujemo fakultativno vožnju brodićem po Dunavu (nije uračunato u cijenu). Povratak u hotel. Noćenje.

3. dan ♥ 12.10.2019. ♥ subota ♥ BUDIMPEŠTA – SENT ANDREJA – BUDIMPEŠTA

Doručak. Fakultativno: izlet sa polaskom u 10:00h za SENT ANDREJU (nije uračunato u cijenu), najljepši barokni gradić na Dunavu, 20-ak kilometara udaljen od Budimpešte koji i u 21. vijeku predstavlja kulturnu prestonicu Srba i koja je onomad bila sjedište srpskog patrijarha. Danas je SENT ANDREJA turistička atrakcija sa bezbrojnim suvenirnicama, restoranima, muzejima, šarolikim kućama i mnogobrojnim uskim uličicama i omiljeno je mjesto ljubitelja dobrog vina, gulaša i zabave. Po dolasku u ovaj mali gradić na obali Dunava, slijedi pješačko razgledanje: spomenik VUKU KARADŽIĆU, spomen kuća JAKOVA IGNJATOVIĆA – poznatog srpskog romanopisca rođenog u ovom gradiću, SABORNA CRKVA – poznata i kao BEOGRADSKA CRKVA, najveći pravoslavni hram u Sent Andreji, EPARHIJSKI DVOR – sjedište budimske eparhije i PREOBRAŽENJSKA CRKVA – iz 18. vijeka, POŽAREVAČKI KRST- podignut na mjestu gdje su bile položene mošti kneza Lazara, MUZEJ MARCIPANA – u kome se mogu vidjeti, ali i kupiti najrazličitije skulpturice i predmeti napravljeni od marcipana. Slobodno vrijeme za šetnju trgovačkim i turističkim centrom Sent Andreje ili ručak (nije uračunat u cijenu aranžmana) u nekom od mnogobrojnih i odličnih restorana sa tradicionalnom mađarskom kuhinjom. Povratak u Budimpeštu. Slobodno vrijeme u centru BUDIMPEŠTE: šetnja VACI ULICOM – glavna gradska ulica potiče iz 19. vijeka, SRPSKA PRAVOSLAVNA CRKVA – iz 17. vijeka koju je osveštao patrijarh Arsenije Čarnojević, SLASTIČARNA ŽERBO – koja nosi ime po svome tvorcu švajcarskom poslastičaru Emilu Žerbo-u.  Uveče, iskreno predlažemo fakultativnu (nije uračunato u cijenu) zabavu u čardi, uz svečanu, obilnu večeru, mađarska vina i muziku do kasnih večernjih sati. Povratak u hotel. Noćenje.

4. dan ♥ 13.10.2019. ♥ nedjelja ♥ BUDIMPEŠTA – BANJA LUKA

Doručak. Napuštanje hotela i polazak u 10:00h za BANJA LUKU. Usputno zadržavanje u ŠOPING CENTRU “ARENA” najvećem mađarskom šoping molu, sa skoro 300 najrazličitijih prodajnih objekata sa odjećom, obućom, zlatare, parfimerije, restorani, kafei… U 13:00h nastavak putovanja, te uz kraća usputna zadržavanja, planirani dolazak u BANJA LUKU  je u večernjim satima. KRAJ PROGRAMA

BOOM Cijena: samo 199,00 KM za uplatu u cjelosti do 31.07.2019

Doplata za smještaj u jednokrevetnoj sobi: 90,00 KM

Cijena aranžmana uključuje:

prevoz turističkim autobusom;

♥ 2 noćenja sa doručkom u hotelu sa 3* u Budimpešti,

usluge lokalnih i licenciranih vodiča;

razgledanja prema programu;

pratioca grupe iz agencije “KOMPAS TOURS”;
♥ organizaciju i realizaciju putovanja.

Cijena aranžmana NE uključuje:

obavezno putničko zdravstveno osiguranje: 10,00 KM (uplata u agenciji prilikom rezervacije aranžmana);

fakultativni izlet za SENT ANDREJU: 30,00 KM (prijava i uplata u agenciji prije polaska na putovanje)

fakultativna vožnja brodom u trajanju od sat vremena uz interesantnu  priču vodiča: 30,00 KM (prijava i uplata u agenciji prije polaska na putovanje)

fakultativna večera u čardi sa muzičkim programom (Na ulazu u čardu: aperitiv-rakija/palinka i pogačice sa sirom i čvarcima; Večera – gulaš čorba; glavno jelo: bijelo pileće ili pačetina u sosu sa prilozima; hljeb; vino po želji (bijelo ili crno)  0,30l po osobi; soda voda; tradicionalni mađarski kolač; kafa): 60,00 KM (prijava prilikom rezervacije aranžmana i uplata u agenciji prije polaska); U toku večere izvodi se muzički i folklorni program u kome učestvujete i vi gosti, te zanimljiv način ispijanja vina koji samo ovdje možete vidjeti i doživjeti. Slijedi fotografisanje mađarice u narodnoj nošnji sa svakim od gostiju, te ćete na samom izlasku iz čarde imati priliku da kupite suvenir flašu vina sa etiketom/naljepnicom na kojoj je Vaša fotografija po cijeni od 10,00 eur !!!NAŠA PREPORUKA!!!

NA OVO PUTOVANJE OBAVEZNO PONIJETI 😀 i DOBRO RASPOLOŽENJE

Za ovo putovanje potreban je BIOMETRIJSKI PASOŠ, sa rokom važenja još minimum šest (6) mjeseci po povratku sa putovanja.

Aranžman je rađen na bazi minimum 45 putnika.

Krajnji rok za obavještavanje o otkazu aranžmana od strane agencije je 5 dana prije datuma polaska.

Organizator putovanja zadržava pravo izmjene programa obilazaka iz tehničkih razloga.

Fakultativna ponuda uplaćuje se prije polaska na putovanje i potrebno je za svaku minimalno 35 osoba.

Uz ovaj progam važe Opšti uslovi putovanja agencije “KOMPAS TOURS” Banja Luka.

Organizator putovanja:

“KOMPAS TOURS-rm” d.o.o. BANJA LUKA

Nikole Tesle br. 3 /stara BUS stanica/

LICENCA ZA TOUROPERATORA:

14.07-325-56/16 od 01.08.2016.

Telefoni: 051 217 775 i 051 219 473

e-mail:kompastours@gmail.com

 VAŠ KOMPAS ZA SIGURAN PUT

kompas-tours

1152 UKUPNO PREGLEDA 2 POSJETA DANASKomentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *