Španija 🚌 LLORET de MAR (sa dva usputna noćenja), 14 dana/9 noći

Španija 🚌 LLORET de MAR (sa dva usputna noćenja), 14 dana/9 noći

23.07.2019.

GARANTOVAN POLAZAK IZ BANJA LUKE

LJETO 2019. U ŠPANIJI SA DVA USPUTNA NOĆENJA

Mediteranska kultura, mediteranska kuhinja, mediteranski osjećaj …

Zemlje temperamenta i sunca, stila, luksuza i bogatstva …

Zemlje koje jednostavno morate vidjeti i doživjeti … jer to se pamti !

BUS, 14 DANA

Cijena: od 679 KM

1. dan: BANJALUKA

Polazak iz Banjaluke u večernjim časovima. Putovanje preko Hrvatske i Slovenije uz usputna zadržavanja radi carinskih procedura…

2. dan: MONTECATINI TERME – FIRENCA

Dolazak u Montecatinni Terme u prijepodnevnim časovima. Fakultativni izlet u Firencu. Obilazak grada (bez ulazaka u objekte): Piazza Duomo, katedrala Santa Maria del Fiore, Giottov zvonik, Krstionica, Trg Republike, Piazza della Signoria, Palazzo Vecchio, Neptunova fontana, Mikelanđelov David, Čelinijev Persej, Otmica Sabinjanki, Danteova kuća, Galerija Uffizi, Ponte Vekio, crkva Santa Croce, (Mikelanđelova grobnica, grobnica Leonarda Brunija, kapela

Brončeli, kapela Bardi, grobnice Makijavelija, Rosinija…), Palazzo Pitti, vrtovi Boboli… Povratak iz Firence. Smještaj u hotel. Noćenje

3. dan: MONTECATINI TERME – NICA – LLORET DE MAR

Doručak. Polazak za Nicu u 12:00h. Dnevna vožnja Ligurijskom obalom. Dolazak u Nicu. Razgledanje grada: Engleska promenada, hotel “Negresko”, Notr Dam, Trg Massena … Šetnja gradom: Avenija Jean Medecin, Neptunova fontana, Gradska kuća, Opera, Cimiez, Citadela… Polazak iz Nice u 23:00h. Nastavak putovanja do Lloret de Mar-a. Noćnja vožnja…

4-5. dan: LLORET DE MAR

Doručak. Ručak. Večera. Slobodno vrijeme za individualne aktivnosti. Noćenje.

6. dan: LLORET DE MAR – BARCELONA

Doručak. Polazak grupe na cjelodnevni fakultativni izlet u Barcelonu. Razgledanje grada (bez ulazaka u objekte): Arena, Ulica Gracija, Kaza Mila, La Batllo, Sagrada Familija (Gaudijevo remek-djelo), bulevar Dijagonal, poslovna četvrt, stadion FK Barcelona “Camp Nou”, Trg Španije sa Nacionalnom palatom i fontanom, Špansko selo, Olimpijsko selo (panoramski), brdo Monžuik sa vidikovcem – foto pauza, Kolumbov spomenik, Trg Katalonije… Ručak – lunch paket. Slobodno vrijeme… Povratak u hotel. Večera. Fakultativni odlazak u diskoteku. Noćenje.

7. dan: LLORET DE MAR – FIGUERES

Doručak. Prijepodnevni poludnevni fakultativni izlet do Figueres-a sa posjetom Muzeju – Teatru čuvenog španskog slikara Salvadora Dalija. Povratak u hotel na ručak. Slobodno vrijeme. Večera. Fakultativni odlazak na flamenko spektakl. Noćenje.

8. dan: LLORET DE MAR – TOSSA DE MAR

Doručak. Ručak. Slobodno vrijeme za individualne aktivnosti ili odlazak na izlet u Tossa de Mar. Posjeta vinariji i degustacija vina. Povratak u hotel. Večera. Noćenje.

9. dan: LLORET DE MAR – BARCELONA

Doručak. Ručak. Poludnevni fakultativni izlet u Barcelonu: Akvarijum, Rambla na moru, Gotski kvart, Citadela, Pikasov muzej, šetnja Ulicom Rambla,… Večera – lunch paket. Uveče, odlazak do Nacionalne palate na svjetski poznati spektakl Magične fontane gdje ćemo i mi uživati u nezaboravnom koloritu boja, zvukova i glasova čuvene operske dive Monserat Kabalje i Fredija Merkjurija. Povratak u hotel. Noćenje.

10. dan: LLORET DE MAR – OUTLET LA ROCA VILLAGE

Doručak. Ručak. Slobodno vrijeme za individualne aktivnosti ili odlazak na poludnevni fakultativni izlet u outlet La Roca Village. Slobodno vrijeme za shopping. Povratak u hotel. Večera. Noćenje.

11. dan: LLORET DE MAR

Doručak. Izlazak iz soba. Slobodno vrijeme za kupanje i sunčanje. Uveče, polazak ka Azurnoj obali. Noćna vožnja….

12. dan: CANNES – MONACO – MONTE CARLO – MILANO

Dolazak u Kan u jutarnjim časovima. Razgledanje grada bez ulazaka u objekte: šetalište La Kroazet, Filmska palata, otisci šaka čuvenih filmskih zvijezda, marina, hotel “Carlton”, Ulica Srba… Slobodno vrijeme za sunčanje i kupanje… Nastavak putovanja do Monaka i Monte Karla (fakultativno). Obilazak Kneževine Monako: Okeanografski muzej, vrt princa Alberta, Katedrala Sv. Nikole u kojoj je grob Grejs Keli (Gracia Patricia) i princa Renijea, Kneževa palata… Odlazak do Monte Karla, vožnja dijelom staze Formule 1, luka La Kondamin, obilazak čuvenog kazina, hotel i kafe “Paris”…- Sve navedeno je bez ulazaka u objekte. Nastavak putovanja prema Italiji… Dolazak u Milano u kasnim večernjim časovima. Smještaj u hotel. Noćenje.

13. dan: MILANO

Doručak. Obilazak Milana, modnog, privrednog i medijskog centra Italije i glavnog grada pokrajine Lombardija (bez ulazaka u objekte): Trijumfalna kapija, park Sempione, kompleks zamka Sforca, pješačka Ulica Via Dante, Piazza Duomo, Milanska Katedrala, galerija Vitorija Emanuela, Milanska skala-čuvena operska kuća… Nastavak putovanja do jezera Lago di Garda (fakultativno). Krstarenje gliserima. Informativni program… Noćnja vožnja.

14. dan: BANJA LUKA

Putovanje preko Slovenije i Hrvatske sa usputnim zadržavanjima po potrebi grupe. Dolazak u Banjaluku u ranim jutarnjim satima.

7 PUNIH PANSIONA + 2 NOĆENJA SA DORUČKOM

CIJENA ARANŽMANA PO OSOBI u KM:

TERMIN

CIJENA PO OSOBI

TERMINI

CIJENA PO OSOBI

18.06 – 01.07.2019.

679 KM

23.07 – 05.08.2019.

849 KM

Garantovan polazak iz Banja Luke

06.08 – 19.08.2019.

849 KM

27.08 – 09.09.2019.

679 KM

CIJENA ARANŽMANA OBUHVATA:

Prevoz autobusom visoke turističke klase (TV, AC, DVD) na navedenoj relaciji;

1 noćenje sa doručkom (kontinentalni) u Montecatini termama u hotelu sa 3*, 7 punih pansiona (obroci – švedski sto) u Lloret de Maru u hotelu sa 3* ili 4* i 1 noćenje

sa doručkom (kontinentalni) u Milanu u hotelu sa 3* u 1/2 i 1/2+1 sobama (jednokrevetne sobe po zahtJevu);

Razgledanja po programu;

Usluge turističkog vodiča-pratioca (vodič na ovom putovanju je Stanko Lekić);

Organizacione troškove.

CIJENA ARANŽMANA NE OBUHVATA:

Fakultativne izlete i ulaznice za lokalitete, objekte i muzeje: Izlet za Firencu 15€, cjelodnevni izlet u Barselonu 25€ (za djecu do 12 godina: 20€), poludnevni 20€ (za djecu do 12 godina: 15€), Figueres sa ulaznicom za Muzej 25€, Flamenko šou 25€, Camp Nou 27€, Akvarijum 20€, diskoteka za sve dane u Španiji 15€, Tossa del Mar 10€, Оutlet La Roca Village 10€, Monako i Monte Karlo 15€, Lago di Garda sa krstarenjem 20€…

Osiguranje pružanja pomoći za vrijeme putovanja i boravka u inostranstvu u visini pokrića min. 30.000€ po uslovima i cjenovniku Osiguravajuće kuće;

Osiguranje od dopunskih rizika u visini pokrića min. 30.000€ po uslovima i cjenovniku Osiguravajuće kuće;

Doplatu za jednokrevetnu sobu 70% od cijene aranžmana;

Sve obavezne takse vezane za boravak i hotelski smještaj (˃1€ u Hotelu Resort 3* u Montecatini Termama, ˃0,50€ osoba/dan u Hotelskom kompleksu Guitart Central Park 3* i ˃1,00€ osoba/dan u Hotelu Don Juan 4*, ˃4€ u Hotelu An Hotel Melgnano 3* u Milanu);

Tel: +381.21.424.144, Fax: +381.21.424.145

SERBIA, 21000 Novi Sad, Svetozara Miletića 4

E-mail: stephanytravel@sbb.rs

agencija@stephanytravel.com

www.stephany. rs

LICENCA OTP 48/2015

Individualne troškove putnika;

Ostale pansionske i vanpansionske usluge, koje nisu predviđene Programom putovanja;

Rezervacija dodatnog sjedišta u autobusu 90€;  Rezervaciju željenog sjedišta u autobusu 20€.

OPIS HOTELA:

Hotel Resort 3*, Montecatini Terme ( http://www.hotelresortmontecatini.it/ )

Hotelski kompleks Guitart Central Park Resort & Spa 3*, Lloret de Mar

( http://www.hotelguitartcentralpark.com/ )

Hotel Don Juan Resort 4*, Lloret de Mar ( https://www.hoteldonjuanresort.com )

An Hotel Melegnano 3*, Milano

Smještaj je u navedenim hotelima ili u sličnim iste kategorije u širem dijelu grada. Hoteli raspolažu restoranom, barom, recepcijom… Sve sobe su opremljene TWC-om, telefonom, TV-om. Tačan naziv i lokacija hotela će biti objavljeni 7 dana pre polaska na putovanje.

NAPOMENE:

Obavezna je prijava i uplata za fakultativne izlete u Firencu i Monaco i Monte Carlo prije polaska na putovanje!

Program je rađen na bazi minimum 45 putnika koji su platili punu cijenu aranžmana!

Redosled sjedenja od prednjeg, ka zadnjem dijelu autobusa je uvijek u skladu sa redoslijedom sklapanja Ugovora/Potvrde o putovanju. Željena sjedišta, kao i dodatna sjedišta se odobravaju i naplaćuju, po pismenom zahtjevu!

Za svaki fakultativni izlet potrebno je najmanje 35 osoba koje su platile punu cijenu fakultative, u protivnom, cijena fakultativnih izleta po osobi mora biti uvećana ili izlet ne može biti realizovan!

Za svaki fakultativni izlet potreban je najmanji broj prijavljenih osoba što direktno utiče i na cijenu i na mogućnost ili nemogućnost realizacije fakultativnih izleta! Dodatni uslovi za realizaciju izleta, dobijaju se na licu mjesta u zavisnosti od situacije i uslova lokalnog organizatora!

Vrste i cijene fakultativnih izleta su dostupni preko info-tabli i pisanih informacija predstavnika Organizatora, Suorganizatora putovanja, kao i lokalnog organizatora na destinaciji!

Fakultativni izleti i ulaznice se plaćaju na licu mjesta u eurima, efektivi!

Cijene fakultativnih izleta su informativnog karaktera i neobavezujuće su za Organizatora.

Fakultativni izleti nisu obavezni i nisu sastavni dio Programa putovanja i Ugovora/Potvrde o putovanju. Putnik odabirom izleta, bira i lokalnog organizatora, kao i njihove uslove i uzajamne ugovorne obaveze!

Cijena izleta, pored ostalog, zavisi i od broja prijavljenih putnika!

Organizator zadržava pravo izmjene redoslijeda, termina i uslova fakultativnih izleta!

Br. telefona predstavnika Organizatora, Suorganizatora na destinaciji će biti dostupan putnicima u momentu izdavanja putne dokumentacije, a najkasnije prije započinjanja ugovorenog putovanja!

U okviru svih razgledanja gradova nisu predviđene posjete i ulasci u objekte, osim ako nije drugačije naznačeno u programu!

Sve posjete i izlete je moguće realizovati samo u slučaju da su objekti otvoreni u vrijeme Vašeg boravka u mjestu putovanja i da postoji mogućnost ulaska s obzirom na razne okolnosti (gužva, vrijeme obilaska, praznici, preopterećenost objekta posjetama…)!

Sadržaji svih razgledanja i fakultativnih izleta podložni su promjeni i zavise od gužvi na granicama, putevima, u gradovima, radova na saobraćajnicama, objektima i lokalitetima, saobraćajnih kolapsa, štrajkova, atmosferskog vremena, radnog vremena lokaliteta ili objekata predviđenih za obilazak, kvarova prevoznih sredstava …, kao i zakazanog vremena za određene obavezne sadržaje programa, termine prevoza (bus, brod, avio, transfer…), broja putnika…!

U skladu sa svim tim, Organizator zadržava pravo izmjene pojedinih sadržaja programa, njihovog redoslijeda u programu, kao i vremena obilazaka i posjeta!

Organizator ne snosi odgovornost za povećanje cijena ulaznica, fakultativnih izleta i osiguranja i cijene navedene u programu važe na dan formiranja programa!

Dužina trajanja slobodnog vremena za individualne aktivnosti tokom programa putovanja zavisi od objektivnih okolnosti (npr. dužine trajanja obilazaka, termina polazaka i mnogih vanrednih okolnosti…)!

Putnici koji putuju na izlete, imaju mogućnost da dobiju lunch packet umjesto obroka koji neće koristiti u hotelu i to samo u slučaju ukoliko su izvršili najavu na recepciji najmanje 24h ranije, tj. najkasnije do 12:00h prethodnog dana! Putnik je obavezan da lično podigne svoje lunch packet-e u zakazano vrijeme i na zakazanom mjestu. U protivnom, smatraće se da su obroci redovno iskorišćeni u restoranu i putnik nema nikakvo pravo potraživanja bilo kakavih sredstava i nadoknada na ime neiskorišćenih obroka u hotelu!

Organizator ne snosi nikakvu odgovornost za kašnjenje broda, vrijeme polaska i pristajanja u luku i bilo kakvu promjenu reda plovidbe!

Iznos brodskih taksi je promjenljiv, a krajnji iznos takse po pravilu brodar određuje 48 sati prije isplovljavanja!

Red plovidbe je podložan promjeni. U slučaju otkazivanja ili pomjeranja predviđenog vremena polaska broda primjenjuju se važeći propisi i uzanse iz oblasti brodskog saobraćaja!

Kategorizacija hotela navedena u programu je po nacionalnim standardima svake pojedine zemlje!

Hoteli iz programa se nalaze u gradskim zonama navedenih gradova, ukoliko u programu nije drugačije naznačeno!

Treba uzeti u obzir da postoji mogućnost da neki od sadržaja hotela ne budu u funkciji usljed objektivnih okolnosti, kao i da usljed državnih ili vjerskih praznika na određenoj destinaciji neki od lokaliteta, tržnih centara, prodavnica, restorana, muzeja… ne rade!

Oznaka kategorije hotela u programu je zvanično utvrđena i važeća na dan zaključenja ugovora između Organizatora putovanja i ino partnera ili hotelijera, te eventualne naknadne promjene koje Organizatoru putovanja nisi poznate ne mogu biti predmet žalbe. Usljed svjetske ekonomske krize može doći do opadanja kvaliteta hotelskih usluga, na svim destinacijama, na šta Organizator putovanja ne može imati uticaja!

Trokrevetne i četvorokrevetne sobe su, po pravilu, standardne dvokrevetne sobe sa jednim, odnosno dva pomoćna ležaja koji su obično lošijeg kvaliteta od redovnih! Dimenzija i izgled pomoćnog ležaja zavise od mogućnosti smještajnih objekata, može biti sofa na razvlačenje, kao i ležaj manjih dimenzija!

Rezervacija 1/1 sobe se vrši isključivo na pismeni zahtjev i važi nakon pismene potvrde rezervacije od strane Organizatora!

Obavezno je osiguranje pružanja pomoći za vrijeme putovanja i boravka u inostranstvu! Ukoliko putnik za putovanje u zemlje šengena posjeduje neku drugu, individualnu polisu osiguranja, treba da se kod osiguravajuće kompanije informiše o aktiviranju i korišćenju polise!

U slučaju da putnik odustane od putovanja, doživi nesrećan slučaj, izazove štetu trećim licima i budu mu ukradene ili uništene stvari, može dobiti novčanu nadoknadu od Osiguravajuće kuće, ukoliko plati osiguranje od dopunskih rizika!

Putnik zatečen na putovanju treba na najbrži način da kontaktira Osiguravajuću kuću!

Maloljetni putnici prilikom putovanja moraju imati ovjerenu saglasnost roditelja!

Sva vremena u programima putovanja su data po lokalnom vremenu zemlje u kojoj se boravi!

Mole se putnici da se brižljivo staraju o svom novcu, vrijednim stvarima i prtljagu. Organizator putovanja ne snosi odgovornost za njihov eventualni gubitak, nestanak ili krađu tokom trajanja putovanja!

U slučaju poremećaja na monetarnom tržištu, kao i povećanja cijene prevoza, Organizator zadržava pravo na povećanje cijene aranžmana, kao i pravo na otkaz aranžmana, a sve najkasnije 3 dana pred put!

Organizator ne snosi nikakvu odgovornost ukoliko pogranične vlasti onemoguće putniku ulaz na teritoriju bilo koje zemlje, kao ni u slučaju nedobijanja ili nerealizacije vize, kada se automatski podrazumeva da putnik odustaje od aranžmana i podliježe troškovima otkaza prema OUP-u i ne vraćaju mu se troškovi vize i osiguranja!

Organizator ne obezbjeđuje vizu već samo može da posreduje u postupku podnošenja dokumentacije za dobijanje vize!

Putnici koji nisu državljani Srbije, u obavezi su da se kod nadležnog konzulata sami upoznaju sa viznim režimom, kao i uslovima koji važe za zemlju u koju putuju i kroz koje putuju ( carinski, zdravstveni i dr.) i da sami blagovremeno i uredno obezbijede potrebne uslove i isprave!

Svi putnici su obavezni da poštuju ograničenja u vezi sa iznošenjem deviza iz zemlje i da se pridržavaju zakonskih i carinskih propisa, za šta lično snose odgovornost!

Potpisnik Potvrde/Ugovora o putovanju ili predstavnici grupe putnika obavezni su da se lično, kao i grupu putnika, upoznaju sa ugovorenim programom putovanja, eventualnim izmjenama programa putovanja,

uslovima viziranja, plaćanja i osiguranja i Opštim uslovima putovanja Organizatora, kao i visini novčanih sredstava koja svaki putnik mora imati prilikom ulaska u zemlje kroz koje i u koje putuje!

Preporučuje se putnicima, državljanima Srbije, da se o uslovima ulaska u zemlje EU (potrebna novčana sredstva za boravak, zdravstveno osiguranje, potvrde o smještaju…) informišu na sajtu Delegacije EU u Srbiji www.europa.rs ili u ambasadi, odnosno konzulatu zemlje u koju putuju!

U slučaju da putnik ili Posrednička agencija preko koje je putnik rezervisao aranžman nisu izvršili uplatu u potpunosti do polaska, isto se smatra otkazom putovanja u skladu sa Opštim uslovima putovanja!

U slučaju nedovoljnog broja prijavljenih putnika, Organizator putovanja zadržava pravo otkaza aranžmana, odlaganja putovanja, angažovanja manjeg prevoznog sredstva, realizacije putovanja zajedno sa drugim organizatorima istog ili sličnog putovanja, kao i pravo povećanja cijene aranžmana, a sve najkasnije 3 dana pred polazak!

Organizator zadržava pravo da putem „ponude first minute“ i „ponude last minute“ proda ovaj aranžman po cijenama koje su niže od cijena u programu. Putnici koji su uplatili aranžman po cijenama objavljenim u ovom programu, nemaju pravo da potražuju razliku u cijeni!

Putnik se obavezuje da se upozna sa Opštim uslovima putovanja Organizatora putovanja!

Organizator putovanja smatra da se putnik upoznao sa Opštim uslovima i Programom putovanja, popunjavanjem i potpisivanjem Potvrde/Prijave za putovanje i uplatom novčanih sredstava predviđenih za prijavu i rezervaciju aranžmana!

Za sve informacije date usmenim, telefonskim ili elektronskim putem agencija ne snosi odgovornost. Validan je samo pisani program putovanja istaknut u prostorijama agencije!

Opcija prijave: rok za prijavu uglavnom zavisi od popunjenosti. Preporuka je da se raspitate o aranžmanu minimum 4 – 8 nedelja unapred!

Molimo Vas da se obavezno pažljivo obavijestite o našim Opštim uslovima putovanja. Možete ih pročitati i na našem sajtu www.stephany.rs!

Sve navedene napomene čine sastavni dio Programa putovanja!

NAČIN PLAĆANJA:

Prijava i rezervacija podrazumijeva uplatu u visini od 30% od ukupne vrijednosti paket aranžmana, a ostatak najkasnije 15 dana prije polaska na putovanje. Plaćanje se vrši u KM.

Organizator putovanja: Stephany World Travel, Licenca OTP 48/2015. Uz ovaj program važe Opšti uslovi putovanja Organizatora putovanja.

Upoznajmo svijet zajedno! Novi Sad, Februar 2019

Prijave, rezervacije i uplate:

“KOMPAS TOURS-rm” d.o.o. BANJA LUKA

Nikole Tesle br. 3 /stara BUS stanica/

LICENCA ZA TOUROPERATORA:

14.07-325-56/16 od 01.08.2016.

Telefoni: 051 217 775 i 051 219 473

e-mail:kompastours@gmail.com

 VAŠ KOMPAS ZA SIGURAN PUT

kompas-tours

5663 UKUPNO PREGLEDA 6 POSJETA DANASKomentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *