Rusija ✈ 🚂 ✈ St. PETERBURG i MOSKVA, 06.04-13.04.

Rusija ✈ 🚂 ✈ St. PETERBURG i MOSKVA, 06.04-13.04.

GARANTOVAN POLAZAK

Garantovana realizacija fakultativnog programa

Sankt Peterburg i Moskva

06.04.2019 – 13.04.2019.

8 dana / 7 noći

Cijena: od 495 € 

Ovo je verzija programa kada se prvo ide u Sankt Peterburg, a zatim u Moskvu.

Trajanje programa je duže za jednu noć.

Promijenjeni su izleti:

– umjesto Panorama borodinske bitke, obilazi se Muzej Kosmonautike;

– izlet Vožnja kanalima i Nevom neće biti u ovom programu;

– izlet Peterhof neće biti u ovom programu;

– izlet Puškin (Carsko selo) je dopunjen sa obilaskom dvorca Pavlovsk,

cijena izleta je 75 EUR (važi samo za ovaj polazak)

1. dan 06.04.2019., subota: BEOGRAD – SANKT PETERBURG

Sastanak grupe dva sata prije polijetanja na aerodromu “Nikola Tesla”. Let avio kompanije AirSerbia za Sankt Petersburg u 17:00h (let JU 674). Slijetanje na aerodrom u Sankt Peterburg u 20:45h. Transfer do hotela. Smještaj. Slobodno vrijeme. Noćenje.

2. dan 07.04.2019., nedjelja: SANKT PETERBURG

Doručak. Panoramsko razgledanje grada autobusom: Nevski prospekt, Kazanjski sabor, Dvorski trg, Admiralitet, Vasiljevsko ostrvo, Ermitaž, Isakijevska saborna crkva, Bronzani konjanik … (bez ulaska u objekte). Fakultativni program: Petropavlovska tvrđava, istorijsko jezgro grada, unutar čijih zidina se nalaze Petropavlovska saborna crkva u kojoj su sahranjeni svi ruski imperatori (počev od Petra I), Istorijski muzej Sankt Peterburga, kao i čuvene tamnice. Slobodno vrijeme. Noćenje.

3. dan 08.04.2019., ponedjeljak: SANKT PETERBURG

Doručak. Fakultativni program: Pavlovsk, poklon kraljice Ekatarine Velike svome sinu Pavlu I krajem XVIII vijeka. Ova ljetna carska rezidencija je jedna od najbolje očuvanih carskih palata u kojoj ima najviše originalnih predmeta pažljivo sačuvanih od ratnih razaranja. Prelijepi park površine 600 hektara bio je osmišljen po uzoru na klasične engleske vrtove. Puškin-Carsko Selo, ljetna rezidencija Ekaterine Velike, prekrasan dvorac i park površine 107 hektara. Enterijer dvorca fascinira sjajem umjetničkih predmeta od poludragog kamena, zlata, portretima dinastije Romanovih. Povodom 300-godišnjice osnivanja Sankt Peterburga završena je obnova čuvene Ćilibarske dvorane, koja je Ekatarininom dvorcu vratila stari sjaj. Slobodno vrijeme. Noćenje.

4. dan 09.04.2019., utorak: SANKT PETERBURG

Doručak. Fakultativni program: Ermitaž, obilazak jednog od najvećih muzeja na svijetu, u zdanju Zimskog dvorca, sa preko 3 miliona eksponata. Njegova neprocjenjiva zbirka izložena je u 6 zgrada raspoređenih na Dvorskom trgu i duž rijeke Neve. Glavna zgrada je Zimski dvorac koji je nekada bio rezidencija ruskih careva, a u njegovoj bogatoj zbirci izdvajaju se remek djela Leonarda Da Vinčija, Ticijana, Rembranta, Mikelanđela i drugih. Muzej je poznat i po arheološkoj zbirci, zbirci skulptura, zbirci srednjevjekovne evropske umjetnosti, ali i po svom baroknom izgledu i arhitekturi. Slobodno vrijeme. Noćenje.

5. dan 10.04.2019., srijeda: SANKT PETERBURG – MOSKVA

Doručak. Transfer do željezničke stanice. Putovanje za Moskvu u 09:30h savremenim vozom Sapsan. Dolazak u Moskvu u 13:20h. Sa željezničke stanice panoramsko razgledanje grada autobusom: centar grada, Crveni trg, Kremlj, Crkva Vasilija Blaženog, Boljšoj teatar, Hram Hrista Spasitelja, Novodevičji manastir, vidikovac Vrapčeva brda i Univerzitet “Lomonosov”, Poklonaja gora (Park Pobjede) i dr. (bez ulaska u objekte). Transfer do hotela. Smještaj. Slobodno vrijeme. Fakultativni program: Moskovski metro, jedan od najljepših i najstarijih metroa na svijetu, u kojem čak 44 stanice imaju status kulturnog naslijeđa. Obilazak nekoliko najznačajnijih metro stanica, koje su nalik na muzeje bogato dekorisane skulpturama, mozaicima, pozlaćenim floralnim ornamentima, mermernim stubovima i portretima nacionalnih heroja. Noćenje.

6. dan 11.04.2019., četvrtak: MOSKVA

Doručak. Fakultativni program: Sergijev Posad (bivši Zagorsk, 70 km od Moskve), jedan od najstarijih i najvećih ruskih manastirskih kompleksa, centar ruskog pravoslavlja i duhovnosti, ranije rezidencija ruskog patrijarha. Obilazak Troice Sergijeve Lavre, bisera drevnoruske umjetnosti i arhitekture. Lavra je, razvijajući se od usamljene drvene crkve u sred šume u XIV vijeku, imala različite uloge koje su bile od velikog značaja za rusku istoriju. Muzej Kosmonautike, jedan od najposjećenijih muzeja u Moskvi, posjeduje veliki broj originalnih predmeta, opreme i skafandera koje su između ostalih kosmonauta nosili i koristili Jurij Gagarin i Aleksej Leonov u svojim ekspedicijama. Muzej posjeduje i svemirske satelite, rakete, “munrover” robotsko vozilo, kao i maketu svemirske stanice Mir u prirodnoj veličini koja je otvorena za obilazak. Slobodno vrijeme. Noćenje.

7. dan 12.04.2019., petak: MOSKVA

Doručak. Fakultativni program: Kremlj, najstariji dio Moskve i njen politički, duhovni i istorijski centar, kompleks neponovljiv po arhitekturno-umjetničkoj ljepoti. Obilazak teritorije, Uspenske crkve u kojoj su krunisani svi ruski carevi, Arhangelske crkve, Car zvona i Car topa, kao i posjeta Patrijaršijskoj palati. Slobodno vrijeme. Večernja Moskva sa rijeke – vožnja ekskluzivnim brodom-restoranom “Radisson”. Veličanstven pogled sa rijeke na noćnu Moskvu, koja važi za jedan od najosvjetljenijih gradova na svijetu.  Noćenje.

8. dan 13.04.2019., subota: MOSKVA – BEOGRAD

Doručak. Slobodno vrijeme. Transfer do aerodroma. Let avio kompanije Air Serbia za Beograd u 21:35h (let JU 655). Dolazak u Beograd u 23:25h. Kraj usluge.

CIJENA ARANŽMANA: 495 € (po osobi u dvokrevetnoj sobi)
Cijena za djecu 2-12 godina sa dvoje odraslih (dopunski ležaj*): 445

Doplata za jednokrevetnu sobu: 125 €

Smještaj treće odrasle osobe u dvokrevetnoj sobi, na dopunskom ležaju*, isključivo na upit

* dopunski ležaji su nestandardni i nepogodni za osobe krupnije građe

Cijena aranžmana obuhvata:

 • avio prevoz na svim relacijama letovima Air Serbia:

– 06.04.  Beograd -Sankt Peterburg

– 13.04.  Moskva-Beograd;

 • prevoz vozom Sapsan Sankt Peterburg- Moskva 10.04;
 • smještaj u Sankt Peterburgu u hotelu Moskva 4* u dvokrevetnim sobama sa doručkom;
 • smještaj u Moskvi u hotelu Delta 4* u dvokrevetnim sobama sa doručkom;
 • transfere prema programu;
 • turistički program: panoramsko razgledanje Sankt Peterburga i Moskve;
 • usluge pratioca grupe i stručnih lokalnih vodiča;
 • troškove organizacije aranžmana.

Cijena aranžmana NE obuhvata:

 • Troškove avio-taksi (cca 125 €, podložno je promjeni);
 • Rezervacija aranžmana 15 € po osobi;
 • Fakultativni program u Sankt Peterburgu i Moskvi;
 • Individualne troškove.

Opisi hotela:

Sankt Peterburg, Hotel Moskva 4* www.hotel-moscow.ru

Hotel se nalazi u centru grada, na kraju Nevskog prospekta, na obali Neve. Ulaz u stanicu metroa se nalazi u zgradi hotela, što daje mogućnost da se bez mnogo napora i gubljenja vremena stigne do glavnih znamenitosti grada. Hotel je kompletno renoviran 2007. godine, a od 2008. je dobio kategoriju 4*.

U sadržaju hotela je nekoliko restorana: pivni, restoran sa gruzijskom kuhinjom, bar “Panorama” sa predivnim pogledom na istorijski centar grada i Nevu. U holu hotela je pozorišna kasa, što daje mogućnost kupovine ulaznica za koncertni i pozorišni program St.Peterburga. Hotel ima 825 soba, koje su opremljene TV-om (satelitski programi), telefonom, frižiderom, sefom, Wi Fi internetom. Doručak švedski sto.

Moskva, Hotel Delta  4* www.izmailovo.ru

Hotel Delta se nalazi u hotelskom kompleksu Izmailovo. Metro stanica je na oko 100 m od hotela. Sama vožnja metroom do Crvenog trga traje 15 min. (pješačenjem od hotela 25-30 min.), što je od velikog značaja za efektivno korišćenje slobodnog vremena. U sklopu kompleksa je sve što je turistima i gostima grada potrebno – jeftini restorani brze hrane, tržni centar, kao i velika pijaca suvenira. Hotel je u potpunosti renoviran. Doručak švedski sto.

Fakultativni program:

Sankt Peterburg

 • Petropavlovska tvrđava                                                                                      30 EUR
 • Pavlovsk i Puškin (Carsko selo)                                                                75 EUR *
 • Ermitaž                                                                                                                  40 EUR

Moskva

 • Obilazak Moskovskog metroa                                                                          10 EUR
 • Sergijev Posad  (bivši Zagorsk)                                                                       40 EUR
 • Muzej Kosmonautike                                                                                         30 EUR
 • Kremlj (teritorija, 2 Saborne crkve, Patrijaršijska palata)     35 EUR *
 • Krstarenje rijekom Moskvom                                                                         35 EUR

U sve cijene uračunato je: vodič, autobus, ulaznice
*)  Prijavljivanje i plaćanje izleta Pavlovsk+Puškin i Kremlj obavezno je prilikom uplate aranžmana ili najkasnije do 12.03.2019. Na licu mjesta, kao i nekoliko dana prije polaska, neće biti moguće.

Realizacija i cijene fakultativnog programa su garantovani, nezavisno od broja prijavljenih putnika.

Za broj prijavljenih putnika ispod 15, program će se realizovati javnim prevozom, metroom.

Polazak je garantovan, prema uslovima:

– minimum putnika za realizaciju programa sa vodičem-pratiocem je 15;

– za 14 – 8 prijavljenih putnika, program će se realizovati bez promjene cijene i bez vodiča-pratioca iz Beograda, ali sa dodatnim angažovanjem lokalnih vodiča na srpskom jeziku u Moskvi;

– za 7 i manje prijavljenih putnika, cijena će biti uvećana za 30 %.

Realizacija fakultativnog programa je garantovana i ne zavisi od broja prijavljenih turista.

U slučaju broja turista manje od 15, prevoz do muzeja će biti realizovan metroom u pratnji vodiča.

Uslovi plaćanja:

– 30%  prilikom rezervacije;

– ostatak do 15.03.  – ovaj rok je obavezan i uslovljen je rokovima plaćanja hotelima i aviokompaniji Air Serbia.

Uslovi otkaza:

– do 21 dan prije početka putovanja, zadržava se iznos od 50 EUR

– od 20 – 8 dana prije početka putovanja, zadržava se 60% od uplaćenog iznosa

– od 8 dana do početka putovanja, 100% od uplaćenog iznosa

Rezervacija i uplata putovanja:

“KOMPAS TOURS-rm” d.o.o. BANJA LUKA

Nikole Tesle br. 3 /stara BUS stanica/

LICENCA ZA TOUROPERATORA:

14.07-325-56/16 od 01.08.2016.

Telefoni: 051 217 775 i 051 219 473

e-mail:kompastours@gmail.com

 VAŠ KOMPAS ZA SIGURAN PUT

kompas-tours

1118 UKUPNO PREGLEDA 4 POSJETA DANASKomentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *