Mađarska i Poljska 🚌 BUDIMPEŠTA i KRAKOV, 4 dana

Mađarska i Poljska 🚌 BUDIMPEŠTA i KRAKOV, 4 dana

♥♥♥ GARANTOVAN POLAZAK ♥♥♥

Ima još mjesta u autobusu

BUDIMPEŠTA i KRAKOV

4 dana, autobusom

Polazak:    21.03.2019

Povratak:  24.03.2019

Cijena: 389,00 KM na bazi minimum 35 plativih putnika

BUDIMPEŠTAkraljica Dunava i jedno od najčešćih odredišta naših putnika. Grad kulture, umjetnosti, bogate istorije … KRAKOV kraljevski grad, jedan od najstarijih gradova u Poljskoj, bivši glavni grad, kolijevka poljske države, jedan od najljepših gradova u Evropi… Putovanje na kome  će Vas šarmantni Krakov oduševiti svojim srednjevjekovnim izgledom, zamkovima, legendama o zmajevima…

Krenite sa nama na ovo jedinstveno, bajkovito i mistično putovanje…

PROGRAM PUTOVANJA

1. dan ♥ 21.03.2019. ♥ četvrtak ♥ BANJA LUKA – BUDIMPEŠTA

Sastanak učesnika putovanja u 01:30h na staroj autobuskoj stanici u Banja Luci i polazak autobusom u 02:00h (ujutro). Noćna vožnja teritorijom Republike Hrvatske u pravcu Mađarske i njenog glavnog grada BUDIMPEŠTE. Dolazak u jutarnjim satima u BUDIMPEŠTU i panoramsko i pješačko razgledanje grada u pratnji licenciranog turističkog vodiča: CITADELA na brdu GELERT u BUDIMU /panorama BUDIMA i PEŠTE/, spomenik SVETOM GELERTU, budimski tvrđavski prostor sa crkvom MATIJE KORVINA, RIBARSKA TVRĐAVA-KULA… Odlazak u PEŠTU Lančanim mostom i razgledanje grada: SRPSKA ČETVRT, SPOMENIK VUKU KARADŽIĆU, RAC KUPATILO, PARLAMENT, ANDRAŠI BULEVAR, OPERA, TRG HEROJA sa spomenikom MILENIJUMU. Nakon razgledanja BUDIMPEŠTE, polazak u pravcu hotela i zaduženje hotelskih soba… Slobodno vrijeme za odmor ili aktivnosti po vlastitom izboru. Noćenje.

2. dan ♥ 22.03.2019. ♥ petak ♥ BUDIMPEŠTA – KRAKOV

Doručak. Napuštanje hotela i polazak prema KRAKOVU i u poslijepodnevnim satima dolazak u KRAKOV – drugi najveći grad Poljske. Slijedi detaljni obilazak KRAKOVA: KATEDRALA (mjesto krunidbe i vječno počivalište poljskih kraljeva), GLAVNI GRADSKI TRG /ili gradska tržnica/ koji potiče još iz 13. vijeka i u tom periodu je bio najveći evropski trg, a gotovo je isti i sada u ovom našem vremenu, SUKIENICE-jedno od najljepših arhitektonskih remek djela unutar koga se nalaze suvenirnice i radnjice koje nude predmete izrađene od drveta, kože, ćilibara, zlata, srebra…, TORANJ STARE OPŠTINSKE ZGRADE-podignut 1383. godine visine 70 metara, KAPIJA SV. FLORIJANA-jedna od 8 kapija kroz koje se u srednjem vijeku ulazilo u utvrđeni grad Krakov, jedina je sačuvana i do današnjih dana, KRAKOVSKO UTVRĐENJE BARBIKANA-gotski objekat izgrađen1499. godine i imao je u tom periodu odbrambeni značaj, NARODNO ili POZORIŠTE JULIJUŠA SLOVACKOG-sagrađeno 1893. godine koje u mnogo čemu svojim izgledom podsjeća na Parišku Operu, TORANJ I CRKVA SV. DJEVICE MARIJE-nastala početkom 13. vijeka i najljepša je gotska crkva u cijeloj Poljskoj i sa najdragocjenijim gotskim oltarom u cijelom svijetu, DVORAC VAVEL, CRKVA SV. PETRA I PAVLA – najveća crkva u gradu… Nakon razgledanja grada vožnja do hotela i po dolasku zaduženje hotelskih soba. Slobodno vrijeme za odmor ili aktivnosti po vlastitom izboru. Noćenje.

3. dan ♥ 23.03.2019. ♥ subota ♥ KRAKOV – RUDNIK SOLI VIELIČKA (fakultativno) – KRAKOV

Doručak. Slobodno vrijeme u gradu. Predlažemo fakultativni izlet i obilazak rudnika soli VIELIČKA koji je jedna od najvećih turističkih atrakcija Poljske i koji godišnje posjete milioni turista i koji jednostavno morate posjetiti. Rudnik se nalazi blizu Krakova, a sastoji se od devet nivoa, prvi nivo je na dubini 64m ispod zemlje, a deveti koji je najdublja tačka rudnika je na dubini 327m. Rudnika će vas sigurno oduševiti, lavirint uskih uličica vodi kroz rudnik soli koji će svojom ljepotom i jedinstvenošću ostaviti bez daha svakog posjetioca. Unutar rudnika soli vidjećete i uživati u nestvarnoj ljepoti mnogobrojnih kapela i skulptura od soli, jezera pod zemljom… Obilazak rudnika soli je u  pratnji vodiča, čije će vas zanimljive priče oduševiti, prosto nećete vjerovati da je sve što vidite napravljeno od soli, kao da ste u nekoj bajci… Slijedi povratak u Krakov i obilazak KAZIMIRECA – nekadašnje jevrejske četvrti i istorijskog dijela grada na kome se nalazi  srijednjovijekovna CRKVA BOŽIJEG TIJELA, JEVREJSKA SINAGOGA  REMUH… Slobodno vrijeme. Povratak u hotel. Noćenje.

4. dan ♥ 24.03.2019. ♥ nedjelja ♥ KRAKOV – BANJA LUKA

Doručak. Napuštanje hotela, polazak i vožnja prema Banjaluci relacijom kao u polasku. Usputno posjeta najvećem tržnom centru GALERIA u Krakovu koji se prostire na poivršini od 65.000m2 ima više od 250 prodajnih prostora, restorana, butika, zlatara, parfimerija… Više možete vidjeti na: www.galeriakrakowska.pl Nakon zadržavanja u šoping centru polazak prema BANA LUCI sa planiranim vremenom dolaska u kasnim ponoćnim satima (oko 02:00h ujutro). KRAJ PROGRAMA

Cijena aranžmana po osobi: 389,00 KM na bazi minimum 35 plativih putnika

Doplata za smještaj u jednokrevetnoj sobi: 170,00 KM

Cijena aranžmana uključuje:

prevoz turističkim autobusom (klima, ozvučenje, video…);

smještaj u hotelu sa 3* u Mađarskoj: BUDIMPEŠTA u dvokrevetnim i dvokrevetnim+1 sobama na bazi 1 noćenja sa doručkom; 

smještaj u hotelu sa 3* u Poljskoj: KRAKOV u dvokrevetnim i dvokrevetnim+1 sobama na bazi 2 noćenja sa doručkom; 

usluge vodiča prilikom razgledanja BUDIMPEŠTE i KRAKOVA;

pratilac putovanja iz Agencije „KOMPAS TOURS“;

kompletna organizacija i realizacija putovanja.

Cijena aranžmana NE uključuje:

♥ obavezno putničko zdravstveno osiguranje za E.U.: 10,00 KM (uplaćuje se u agenciji prije polaska na put);

♥ fakultativni izlet VIELIČKA RUDNIK SOLI: 35,00 eur (prevoz, ulaznica, vodič);

individualne troškove, nepomenute ulaznice, taksi ili drugi prevoz.

NA OVO PUTOVANJE OBAVEZNO PONIJETI 😀 i DOBRO RASPOLOŽENJE

Za ovo putovanje potreban je BIOMETRIJSKI PASOŠ sa rokom važenja još najmanje 6 mjeseci od dana povratka sa putovanja.

Aranžman je rađen na bazi minimum 50/35 putnika.

Organizator putovanja zadržava pravo izmjene programa obilazaka iz tehničkih razloga.

Fakultativna ponuda/izleti uplaćuje se prije polaska na putovanje i potrebno je za svaku minimalno 40/30 osoba.

Krajnji rok za obavještavanje o otkazu aranžmana od strane agencije je 5 dana prije datuma polaska.

Uz ovaj progam važe Opšti uslovi putovanja agencije “KOMPAS TOURS” Banja Luka.

Organizator putovanja:

“KOMPAS TOURS-rm” d.o.o. BANJA LUKA

Nikole Tesle br. 3 /stara BUS stanica/

LICENCA ZA TOUROPERATORA:

14.07-325-56/16 od 01.08.2016.

Telefoni: 051 217 775 i 051 219 473

e-mail:kompastours@gmail.com

 VAŠ KOMPAS ZA SIGURAN PUT

kompas-tours

1448 UKUPNO PREGLEDA 3 POSJETA DANASKomentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *