Kina ✈ 🚂 ✈ PEKING-HANGZHOU-SUZHOU-TONGLI-ŠANGAJ, 11 dana

Kina ✈ 🚂 ✈ PEKING-HANGZHOU-SUZHOU-TONGLI-ŠANGAJ, 11 dana

GARANTOVAN POLAZAK

Ima još mjesta u avionu

KINA

PEKING – HANGZHOU – SUZHOU – TONGLI – ŠANGAJ

15.4 – 25.4.2019.

11 dana / 8 noći

Cijena aranžmana: 1.540,00 Eura

Cijena aerodromskih taksi: 389,00 Eura

PROGRAM PUTOVANJA

1. dan 15.4.2019. SARAJEVO – ISTANBUL

Let iz Sarajeva za Istanbul u 21.10h, dolazak u Istanbul u 00.05h.

2. dan 16.4.2019. ISTANBUL – PEKING

Let iz Istanbula u 01.20h, dolazak u Peking u 15.25h. Sastanak sa lokalnim vodičem na aerodromu i vožnja do hotela. Slobodno popodne. Večera.

3. dan 17.4.2019. PEKING

Doručak. Jutarnja posjeta Trgu Tiananmen, najvećem trgu u centru grada na svijetu; Zabranjeni Grad, carska palata za vrijeme dinastija Ming i Qing, odakle su vladala 24 cara; obilazak parka Jingshan, odakle se može vidjeti cijeli kompleks Zabranjenog grada. Popodnevna posjeta hramu Neba, najvećem hramu i kompleksu oltara na svijetu za obožavanje neba i molitvi za dobru godišnju žetvu. Večera dobrodošlice u lokalnom restoranu gdje ćete probati najpoznatije kinesko nacionalno jelo – Pekinšku patku. Fakultativno Legend of Kungfu show. Povratak u hotel, noćenje.

4. dan 18.4.2019. PEKING, Kineski zid

Doručak. Cjelodnevna ekskurzija na Kineski zid, simbol kineske civilizacije dug 6350 km. Posjetićemo Badaling sekciju zida. Sveti put i Changling, 13 Ming grobnica. Sveti put, poznat i kao Božanski put, smatra se putem koji vodi u nebo. Ukrašen je kamenim statuama, bitnim ukrasima okoline mauzoleja. Changling, grob cara Zhudi, prvi je i najveličanstveniji od 13 grobnica. Njegovih 12 nasljednika su svoje grobnice izgradili oko Changling-a. Na putu nazad u hotel staćemo u Olimpijskom parku za fotografisanje „Ptičjeg gnijezda“ i „Vodene kocke“, koji su bili mjesta glavnih događaja za Olimpijske igre 2008. godine. Povratak u hotel, večera, noćenje.

5. dan 19.4.2019. PEKING

Doručak. Jutarnja posjeta hramu Yonghe Lama, najpoznatijem Tibetanskom Budističkom hramu van Tibeta, koji je u prošlosti služio kao rezidencija cara Yong Zheng. Poslije toga uživajte u rikša Hutong turi u Shichahai distriktu, koja će vas provesti lokalnim ulicama, mostom Yinding i jezerskom oblasti. Popećemo se na Drum Tower („toranj bubnjeva“) odakle se može vidjeti panorama starog dijela grada. Svakog dana se održava i predstava sa bubnjevima. Poslije podne posjeta Ljetnoj palati, najvećem i najbolje očuvanom kraljevskom vrtu u Kini, sa istorijom od preko 800 godina, u kome su carevi i carice izbjegavali ljetne vrućine vijekovima. Povratak u hotel, večera, noćenje.

6. dan 20.4.2019. PEKING – HANGZHOU

Doručak. Jutarnjim brzim vozom putujemo u Hangzhou (5 sati). U Kini kažu: „iznad je nebo, a ispod su Suzhou i Hangzhou. Čak je i Marko Polo tvrdio da je „Hangzhou bez sumnje najljepši i najplemenitiji na svijetu“. Istražićemo Zapadno jezero brodićem. Sa prelijepim jezerima, planinama i mnogobrojnim atrakcijama, Zapadno jezero je postalo svjetski poznata turistička destinacija i poznato je u svijetu Hu Xueyean kao „raj na zemlji“. Legenda kaže da je Zapadno jezero nebeski dragulj koji je pao na zemlju. Pragmatičari kažu da je to samo laguna na zapadnom rubu Hangzhou-a. Kako god bilo, ovo područje je inspirisalo slikare vijekovima. To je jedino mjesto u Kini na listi Svjetske kulturne baštine u klasi jezera. Posjetićemo bivšu rezidenciju Hu Xueyan. To je vjerovatno najbolja građevina iz vremena Qing dinastije sačuvana u gradu. Sama rezidencija je kao muzej arhitekture i umjetnosti, prelijepo iskustvo koje nam govori o životu bogatih u staroj Kini. Uveče ćemo posjetiti predstavu Impression West Lake (“trajna uspomena na Hangzhou”). Ovo je velika predstava svjetla, muzike, plesa i glume na otvorenom u režiji Zhang Yimou. Od prvog izvođenja 2007. godine, predstava koristi jezero i okolinu kao scenu koja kreira interesantnu pozadinu. Kroz slikovito izvođenje folklora i mitova Hangzhou-a, predstava dočarava kulturu i prirodne ljepote ovog područja. Povratak u hotel, večera, noćenje.

7. dan 21.4.2019. HANGZHOU – SUZHOU

Doručak. Vožnja do Suzhou (oko 160 km, 3,5 sata). Oko 100 km udaljen od Šangaja, Suzhou je poznat po svojim klasičnim vrtovima, kanalima i okolnim vodenim naseljima, zbog čega ga i zovu „Venecija Istoka“. Posjetićemo Vrt skromnog administratora (Humble Administrator’s Garden), jedan od najvećih vrtova grada. Vozićemo se brodom i posjetiti Veliki kanal Suzhou-a. Veliki kanal, kao i Kineski zid, je jedan od najveličanstvenijih kineskih kreacija. Iako većina Velikog kanala nije u upotrebi, razni dijelovi koji prolaze gradom se još uvijek mogu posjetiti. Većina atrakcija grada se može povezati krstarenjem Velikim kanalom. Šetaćemo ulicom Pingjiang, dugom 1606 metara, koja ide paralelno sa rijekom Pingjiang. Tipične kuće starog Suzhou-a, sa bijelim zidovima i crnim crepovima, se mogu vidjeti u ovoj ulici. Malo se toga promijenilo ovdje od Song dinastije, u poslednjih 800 godina. Povratak u hotel, večera, noćenje.

8. dan 22.4.2019. SUZHOU – TONGLI – ŠANGAJ

Doručak.  Poslije kratke posjete najmanjem vrtu u Suzhou, vrtu Gospodara mreža (Net Master’s Garden), transfer do vodenog grada Tongli. Šetaćemo ovim prelijepim mjestom i posjetiti njegov vrt Meditacija. U kasno popodne napustićemo Tongli i voziti se do Šangaja (oko 100 km, 2 sata). Posjetićemo finansijski district Lujiazui, gdje ćemo se popeti na Šangajski toranj, zgradu visine 632 metra, sa 128 spratova najvišu zgradu u Kini i drugu u svijetu po visini. Najbržim svjetskim liftom (20,5 metara u sekundi) popećemo se na 546 metara visine na vidikovac sa pogledom na Šangaj. Fakultativno Acrobatic Show. Dolazak u hotel, večera, noćenje.

9. dan 23.4.2019. ŠANGAJ

Doručak. Cjelodnevna posjeta vrtu Yuyuan, čuvenom vrtu koji je sagradio 1577. godine Pan Yunduan, za vrijeme dinastije Ming, koji je jedini potpuno restaurirani klasični kineski vrt u Šangaju. Posjetićemo stari dio grada da bismo iskusili stari Šangajski stil života. Posjetićemo i Tian Zi Fang, uživati u stilu stare Šangajske arhitekture rezidentalne zgrade Shikumen, „Kamene kapije“, koja odlično kombinuje zapadne i Lujiazui kineske elemente počev od 1860-tih godina. Xin Tian Di, šoping zona na otvorenom, u kojem se nalaze tradicionalne kamene zgrade (Shikumen) i moderni šoping centar. Zgrade su spolja u tradicionalnom stilu, dok je unutrašnjost veoma moderna sa barovima, buticima, restoranima i drugim radnjama. Na kraju dana prošetaćemo kroz Waitan, jednim od najprepoznatljivijih simbola Šangaja. To je ulica koja sadrži stare kolonijalne zgrade gdje možete vidjeti arhitekturu prije 1949. godine. Oproštajna večera u restoranu u stilu starog Šangaja. Noćno krstarenje rijekom Huangpu će nam pokazati svjetla Šangaja i ljepotu arhitekture noću.

10. dan 24.4.2019. ŠANGAJ – ISTANBUL

Doručak. Slobodno vrijeme do transfera do aerodroma u popodnevnim satima. Let Šangaj – Istanbul u 22.45h.

11. dan 25.4.2019. ISTANBUL – SARAJEVO

Slijetanje u Sarajevo u 08.10h

Cijena aranžmana: 1.540,00 Eura

Cijena aerodromskih taksi: 389,00 Eura

Doplata za jednokrevetnu sobu: 435,00 Eura

Cijena aranžmana uključuje:

Avio karte Sarajevo – Istanbul – Peking i Šangaj – Istanbul – Sarajevo;

Pratilac grupe iz agencije;

8 noćenja sa doručkom u Kini (4 u Pekingu, 1 u Hangzhou, 1 u Suzhou, 2 u Šangaju);

8 večera (1 piće uključeno, uključujući i večeru dobrodošlice i oproštajnu večeru);

Karte za voz Peking – Hangzhou;

Transferi i razgledanja grada turističkim busom uz pratnju lokalnih vodiča;

Ulaznice za sve lokacije koje su navedene u programu.

Cijena aranžmana NE uključuje:

Lične troškove;

Prevoz Banja Luka – Sarajevo – Banja Luka;

Aerodromske takse 389,00 Eura;

Putničko zdravstveno osiguranje 24,20 KM.

FAKULTATIVA

Predstava LEGEND OF KUNGFU u Pekingu, cijena sa transferom 53,00 Eura;

Predstava ACROBATIC SHOW u Šangaju, cijena sa transferom 53,00 Eura.

“KOMPAS TOURS-rm” d.o.o. BANJA LUKA

Nikole Tesle br. 3 /stara BUS stanica/

LICENCA ZA TOUROPERATORA:

14.07-325-56/16 od 01.08.2016.

Telefoni: 051 217 775 i 051 219 473

e-mail:kompastours@gmail.com

 VAŠ KOMPAS ZA SIGURAN PUT

kompas-tours

838 UKUPNO PREGLEDA 1 POSJETA DANASKomentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *