Rusija ✈ 🚂 ✈ MOSKVA i St. PETERBURG, 7 dana

Rusija ✈ 🚂 ✈ MOSKVA i St. PETERBURG, 7 dana

GARANTOVANI POLAZAK

Garantovana realizacija fakultativnog programa

Moskva i Sankt Peterburg

07.04.2019 – 13.04.2019.

7 dana / 6 noći

CIJENA ARANŽMANA: 495 € (po osobi u dvokrevetnoj sobi)

1. dan: 07.04.2019., nedjelja, BEOGRAD – MOSKVA                                      

Sastanak grupe dva sata prije polijetanja na aerodromu “Nikola Tesla”. Let avio kompanije AirSerbia za Moskvu u 06:35h (let JU 650). Dolazak na moskovski aerodrom u 10:15h. Sa aerodroma panoramsko razgledanje grada autobusom: centar grada, Crveni trg, Kremlj, Crkva Vasilija Blaženog, Boljšoj teatar, Hram Hrista Spasitelja, Novodevičji manastir, vidikovac Vrapčeva brda i Univerzitet “Lomonosov”, Poklonaja gora (Park Pobjede) i dr. (bez ulaska u objekte). Transfer do hotela. Smještaj. Slobodno vrijeme. Fakultativni program: Moskovski metro, jedan od najljepših i najstarijih metroa na svijetu, u kojem čak 44 stanice imaju status kulturnog naslijeđa. Obilazak nekoliko najznačajnijih metro stanica, koje su nalik na muzeje bogato dekorisane skulpturama, mozaicima, pozlaćenim floralnim ornamentima, mermernim stubovima i portretima nacionalnih heroja. Noćenje.

2. dan: 08.04.2019., ponedjeljak, MOSKVA

Doručak. Fakultativni program: Kremlj, najstariji dio Moskve i njen politički, duhovni i istorijski centar, kompleks neponovljiv po arhitekturno-umjetničkoj ljepoti. Obilazak teritorije, Uspenske crkve u kojoj su krunisani svi ruski carevi, Arhangelske crkve, Car zvona i Car topa, kao i posjeta Patrijaršijskoj palati. Slobodno vrijeme. Večernja Moskva sa rijeke – vožnja ekskluzivnim brodom-restoranom “Radisson”. Veličanstven pogled sa rijeke na noćnu Moskvu, koja važi za jedan od najosvjetljenijih gradova na svijetu.  Noćenje.

3. dan: 09.04.2019., utorak, MOSKVA

Doručak. Fakultativni program: Sergijev Posad (bivši Zagorsk, 70 km od Moskve), jedan od najstarijih i najvećih ruskih manastirskih kompleksa, centar ruskog pravoslavlja i duhovnosti, ranije rezidencija ruskog patrijarha. Obilazak Troice Sergijeve Lavre, bisera drevnoruske umjetnosti i arhitekture. Lavra je, razvijajući se od usamljene drvene crkve u sred šume u XIV vijeku, imala različite uloge koje su bile od velikog značaja za rusku istoriju. Muzej Panorama Borodinske bitke, posvećen ratu sa Napoleonom 1812. g. Glavni eksponat muzeja je panorama, ogromno slikano platno dimenzije 115x15m, koje visi u zatvorenom krugu i pretstavlja jedan od najtežih momenata bitke na Borodinskom polju. Slobodno vrijeme. Noćenje.

4. dan: 10.04.2019., srijeda, MOSKVA – SANKT PETERBURG

Doručak. Transfer do željezničke stanice. Putovanje za Sankt Peterburg u 09:30h savremenim vozom Sapsan. Dolazak u Sankt Peterburg u 13:20h. Sa željezničke stanice panoramsko razgledanje grada autobusom: Nevski prospekt, Kazanjski sabor, Dvorski trg, Admiralitet, Vasiljevsko ostrvo, Ermitaž, Isakijevska saborna crkva, Bronzani konjanik … (bez ulaska u objekte). Transfer do hotela. Smještaj u hotel. Slobodno vrijeme. Noćenje.

5. dan: 11.04.2019., četvrtak, SANKT PETERBURG

Doručak. Fakultativni program: Vožnja kanalima i Nevom, specifičnim niskim brodovima prilagođenim za prolazak kroz kanale i niske mostove, zbog kojih je ovaj grad dobio i naziv “Sjeverna Venecija”. Pogled na znamenitosti grada i njegovu arhitekturu sa legendarne rijeke Neve i nekih od mnoštva kanala, ostavlja jedinstven utisak i sjećanje. Petropavlovska tvrđava, istorijsko jezgro grada, unutar čijih zidina se nalaze Petropavlovska saborna crkva u kojoj su sahranjeni svi ruski imperatori (počev od Petra I), Istorijski muzej Sankt Peterburga, kao i čuvene tamnice. Slobodno vrijeme. Noćenje.

6. dan: 12.04.2019., petak, SANKT PETERBURG

Doručak. Fakultativni program: Peterhof – Ruski Versaj, ljetnju carsku rezidenciju Petra Velikog, nastalu u XVIII vijeku po nalogu samog cara prema uzoru na Versaj. Ovaj velelepni dvorac dominira na uzvišenju nad obalom Finskog zaliva, a ispred njega se nalazi jedna od najljepših fontana na svijetu sa 250 pozlaćenih skulptura. Iako su dvorac i park pretrpjeli više razaranja, mnogi predmeti i skulpture su sačuvane, kao i originalni enterijer hrastovog kabineta Petra Velikog. Cijeli kompleks je pod zaštitom UNESCO-a. Puškin-Carsko Selo, ljetnja rezidencija Ekaterine Velike, prekrasan dvorac i park površine 34 km2. Enterijer dvorca fascinira sjajem umjetničkih predmeta od poludragog kamena, zlata, portretima dinastije Romanovih. Povodom 300-godišnjice osnivanja Sankt Peterburga završena je obnova čuvene Ćilibarske dvorane, koja je Katarininom dvorcu vratila stari sjaj. Slobodno vrijeme. Noćenje.

7. dan: 13.04.2019., subota, SANKT PETERBURG – BEOGRAD

Doručak. Slobodno vrijeme. Fakultativni program: Ermitaž, obilazak jednog od najvećih muzeja na svijetu, u zdanju Zimskog dvorca, sa preko 3 miliona eksponata. Njegova neprocjenjiva zbirka izložena je u 6 zgrada raspoređenih na Dvorskom trgu i duž rijeke Neve. Glavna zgrada je Zimski dvorac koji je nekada bio rezidencija ruskih careva, a u njegovoj bogatoj zbirci izdvajaju se remek djela Leonarda Da Vinčija, Ticijana, Rembranta, Mikelanđela i drugih. Muzej je poznat i po arheološkoj zbirci, zbirci skulptura, zbirci srednjevjekovne evropske umjetnosti, ali i po svom baroknom izgledu i arhitekturi. Transfer do aerodroma. Let avio kompanije Air Serbia za Beograd u 21:35h (let JU 675). Dolazak u Beograd u 23:20h. Kraj usluge.

CIJENA ARANŽMANA: 495 € (po osobi u dvokrevetnoj sobi)
Cijena za djecu 2-12 godina sa dvoje odraslih (dopunski ležaj*) 445

Doplata za jednokrevetnu sobu: 125 €

Za treću odraslu osobu cijena je ista kao za mjesto u dvokrevetnoj, a smještaj je:

– u Moskvi, u hotelu Delta u dvokrevetnoj i jednokrevetnoj sobi

– u Sankt Peterburgu, u hotelu Moskva 4* – na dopunskom ležaju*

* dopunski ležaji su nestandardni i nepogodni za osobe krupnije građe

Cijena aranžmana obuhvata:  

 • avio prevoz na svim relacijama letovima Air Serbia:

– 07.04.   Beograd-Moskva

– 13.04.   Sankt Peterburg-Beograd;

 • prevoz vozom Sapsan Moskva-Sankt Peterburg 10.04;
 • smještaj u Moskvi u hotelu Delta 4* u dvokrevetnim sobama sa doručkom;
 • smještaj u Sankt Peterburgu u hotelu Moskva 4* u dvokrevetnim sobama sa doručkom;
 • transfere prema programu;
 • turistički program: panoramsko razgledanje Moskve i Sankt Peterburga;
 • usluge pratioca grupe i stručnih lokalnih vodiča;
 • troškove organizacije aranžmana.

Cijena aranžmana ne obuhvata:

 • Aerodromske takse i  obavezno osiguranje u avio saobraćaju (cca 125 €, podložno je promeni);
 • Rezervacija aranžmana 15 eur po osobi
 • Fakultativni program u Moskvi i Sankt Peterburgu;
 • Individualne troškove.

Opisi hotela:

Moskva, Hotel Delta  4* www.izmailovo.ru

Hotel Delta se nalazi u hotelskom kompleksu Izmailovo. Metro stanica je na oko 100 m od hotela. Sama vožnja metroom do Crvenog trga traje 15 min (pješačenjem od hotela 25-30 min), što je od velikog značaja za efektivno korišćenje slobodnog vremena. U sklopu kompleksa je sve što je turistima i gostima grada potrebno – jeftini restorani brze hrane, tržni centar, kao i velika pijaca suvenira. Hotel je u potpunosti renoviran. Doručak švedski sto.

Sankt Peterburg, Hotel Moskva 4* www.hotel-moscow.ru

Hotel se nalazi u centru grada, na kraju Nevskog prospekta, na obali Neve. Ulaz u stanicu metroa se nalazi u zgradi hotela, što daje mogućnost da se bez mnogo napora i gubljenja vremena stigne do glavnih znamenitosti grada. Hotel je kompletno renoviran 2007. godine, a od 2008. je dobio kategoriju 4*.

U sadržaju hotela je nekoliko restorana: pivni, restoran sa gruzijskom kuhinjom, bar “Panorama” sa predivnim pogledom na istorijski centar grada i Nevu. U holu hotela je pozorišna kasa, što daje mogućnost kupovine ulaznica za koncertni i pozorišni program St.Peterburga. Hotel ima 825 soba, koje su opremljene TV-om (satelitski programi), telefonom, frižiderom, sefom, Wi Fi internetom. Doručak švedski sto.

Fakultativni program:

Moskva

 • Obilazak Moskovskog metroa                                                                          10 EUR
 • Kremlj (teritorija, 2 Saborne crkve, Patrijaršijska palata)       35 EUR *
 • Krstarenje rijekom Moskvom                                                                          35 EUR
 • Sergijev Posad  (bivši Zagorsk)                                                                       40 EUR
 • Panorama Borodinske bitke                                                                            30 EUR

Sankt Peterburg

 • Vožnja kanalima i Nevom                                                                                30 EUR
 • Petropavlovska tvrđava                                                                                  30 EUR
 • Peterhof, dvorac                                                                                                45 EUR
 • Puškin (Carsko selo)                                                                                   55 EUR *
 • Ermitaž                                                                                                               40 EUR

U sve cijene uračunato je: vodič, autobus, ulaznice, slušalice
*)  Prijavljivanje i plaćanje izleta Kremlj i Puškin (Carsko selo) obavezno je prilikom uplate aranžmana ili najkasnije do 13.03.2019. Na licu mjesta, kao i nekoliko dana prije polaska, neće biti moguće.

Realizacija i cijene fakultativnog programa su garantovani, nezavisno od broja prijavljenih putnika.

Za broj prijavljenih putnika ispod 15, program će se realizovati javnim prevozom, metroom.

Polazak je garantovan, prema uslovima:

– minimum putnika za realizaciju programa sa vodičem-pratiocem je 15;

– za 14 – 8 prijavljenih putnika, program će se realizovati bez promjene cijene i bez vodiča-pratioca iz Beograda, ali sa dodatnim angažovanjem lokalnih vodiča na srpskom jeziku u Moskvi;

– za 7 i manje prijavljenih putnika, cijena će biti uvećana za 30 %.

Realizacija fakultativnog programa je garantovana i ne zavisi od broja prijavljenih turista. U slučaju broja turista manje od 15, prevoz do muzeja će biti realizovan metroom u pratnji vodiča.

Uslovi plaćanja:

– 30%  prilikom rezervacije

– ostatak do 15.03. – ovaj rok je obavezan i uslovljen je rokovima plaćanja hotelima i aviokompaniji Air Serbia.

Uslovi otkaza:

– do 21 dan prije početka putovanja, zadržava se iznos od 50 EUR

– od 20 – 8 dana prije početka putovanja, zadržava se 60% od uplaćenog iznosa

– od 8 dana do početka putovanja, 100% od uplaćenog iznosa

“KOMPAS TOURS-rm” d.o.o. BANJA LUKA

Nikole Tesle br. 3 /stara BUS stanica/

LICENCA ZA TOUROPERATORA:

14.07-325-56/16 od 01.08.2016.

Telefoni: 051 217 775 i 051 219 473

e-mail:kompastours@gmail.com

 VAŠ KOMPAS ZA SIGURAN PUT

kompas-tours

566 UKUPNO PREGLEDA 3 POSJETA DANASKomentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *