Rusija ✈ St. PETERBURG i MOSKVA

Rusija ✈ St. PETERBURG i MOSKVA

Doček Nove godine u Sankt Peterburgu i Moskva

29.12.2018 – 05.01.2019.

8 dana / 7 noći

GARANTOVANI POLAZAK

Garantovana realizacija fakultativnog programa

1.dan 29.12.2018., subota : BEOGRAD – SANKT PETERBURG

Sastanak grupe dva sata prije polijetanja na aerodromu “Nikola Tesla”. Let avio kompanije Air Serbia za Sankt Peterburg u 16:50h (let JU 674). Slijetanje na aerodrom u Sankt Peterburg u 21:40h. Transfer do hotela. Smještaj u hotel. Noćenje.

2. dan 30.12.2018., nedjelja : SANKT  PETERBURG

Doručak. Fakultativni program: Ermitaž, obilazak jednog od najvećih muzeja na svijetu, u zdanju Zimskog dvorca, sa preko 3 miliona eksponata. Njegova neprocjenjiva zbirka izložena je u 6 zgrada raspoređenih na Dvorskom trgu i duž rijeke Neve. Glavna zgrada je Zimski dvorac koji je nekada bio rezidencija ruskih careva, a u njegovoj bogatoj zbirci izdvajaju se remek djela Leonarda Da Vinčija, Ticijana, Rembranta, Mikelanđela i drugih. Muzej je poznat i po arheološkoj zbirci, zbirci skulptura, zbirci srednjevjekovne evropske umjetnosti, ali i po svom baroknom izgledu i arhitekturi.

Puškin-Carsko Selo, ljetna rezidencija Ekaterine Velike, prekrasan dvorac i park površine 34 km2. Enterijer dvorca fascinira sjajem umjetničkih predmeta od poludragog kamena, zlata, portretima dinastije Romanovih. Povodom 300-godišnjice osnivanja Sankt Peterburga završena je obnova čuvene Ćilibarske dvorane, koja je Katarininom dvorcu vratila stari sjaj. Slobodno vrijeme. Noćenje.

3. dan 31.12.2018., ponedjeljak : SANKT PETERBURG

Doručak. Fakultativni program: Petropavlovska tvrđava, istorijsko jezgro grada, unutar čijih zidina se nalaze Petropavlovska saborna crkva u kojoj su sahranjeni svi ruski imperatori (počev od Petra I), Istorijski muzej Sankt Peterburga, kao i čuvene tamnice. Slobodno vrijeme.

Odlazak uveče na Dvorski trg, kod Zimskog dvorca (sa vodičem, metroom), na kome se uz koncerte pod otvorenim nebom i veličanstven vatromet dočekuje Nova godina. Noćenje.

4. dan 01.01.2019., utorak : SANKT PETERBURG

Doručak. Panoramsko razgledanje grada autobusom: Nevski prospekt, Kazanjski sabor, Dvorski trg, Admiralitet, Vasiljevsko ostrvo, Ermitaž, Isakijevska saborna crkva, Bronzani konjanik … (bez ulaska u objekte). Slobodno vrijeme. Noćenje.

 5. dan 02.01.2019., srijeda : SANKT PETERBURG – MOSKVA

Doručak. Transfer do željezničke stanice. Putovanje za Moskvu u 09:30h savremenim vozom Sapsan. Dolazak u Moskvu u 13:20h. Sa željezničke stanice panoramsko razgledanje grada autobusom: centar grada, Crveni trg, Kremlj, Crkva Vasilija Blaženog, Boljšoj teatar, Hram Hrista Spasitelja, Novodevičji manastir, vidikovac Vrapčeva brda i Univerzitet “Lomonosov”, Poklonaja gora (Park Pobede) i dr. (bez ulaska u objekte). Transfer do hotela. Smještaj. Slobodno vrijeme. Fakultativni program: Moskovski metro, jedan od najljepših i najstarijih metroa na svijetu, u kojem čak 44 stanice imaju status kulturnog nasledja. Obilazak nekoliko najznačajnijih metro stanica, koje su nalik na muzeje bogato dekorisane skulpturama, mozaicima, pozlaćenim floralnim ornamentima, mermernim stubovima i portretima nacionalnih heroja. Noćenje.

6. dan 03.01.2019., četvrtak : MOSKVA

Doručak. Fakultativni program: Sergijev Posad (bivši Zagorsk, 70 km od Moskve), jedan od najstarijih i najvećih ruskih manastirskih kompleksa, centar ruskog pravoslavlja i duhovnosti, ranije rezidencija ruskog patrijarha. Obilazak Troice Sergijeve Lavre, bisera drevnoruske umjetnosti i arhitekture. Lavra je, razvijajući se od usamljene drvene crkve u sred šume u XIV vijeku, imala različite uloge koje su bile od velikog značaja za rusku istoriju. Muzej Panorama Borodinske bitke, posvećen ratu sa Napoleonom 1812. g. Glavni eksponat muzeja je panorama, ogromno slikano platno dimenzije 115x15m, koje visi u zatvorenom krugu i pretstavlja jedan od najtežih momenata bitke na Borodinskom polju. Slobodno vrijeme. Noćenje.

7. dan 04.01.2019., petak : MOSKVA

Doručak. Fakultativni program:  Kremlj, najstariji dio i istorijski centar Moskve, neponovljiv po ljepoti arhitekturno-umjetnički kompleks. Obilazak teritorije, Uspenske i Arhangelske crkve, Car zvono, Car top i Oružana palata, riznica carske Rusije. Ogromne istorijske i umjetničke dragocjenosti moskovskog Kremlja sakupljene su u jednu zbirku iz koje je nastao Muzej Oružana palata, koji se nalazi pod zaštitom UNESCO-a. Večernja Moskva sa rijeke – vožnja ekskluzivnim brodom-restoranom “Radisson”. Veličanstven pogled sa rijeke na noćnu Moskvu, koja važi za jedan od najosvjetljenijih gradova na svijetu. Noćenje.

8. dan 05.01.2019., subota : MOSKVA – BEOGRAD

Doručak. Slobodno vrijeme. Transfer do aerodroma. Let avio kompanije Air Serbia za Beograd u 22:40h (let JU 655). Dolazak u Beograd u 23:40h. Kraj usluge.

CIJENA ARANŽMANA: 635 € (po osobi u dvokrevetnoj sobi)
Cijena za djecu 2-12 godina sa dvoje odraslih (dopunski ležaj*) : 580 €

Doplata za jednokrevetnu sobu : 135 €

Za treću odraslu osobu cijena je ista kao za mjesto u dvokrevetnoj, a smještaj je:

– u Sankt Peterburgu, u hotelu Moskva 4* –  na dopunskom ležaju*

– u Moskvi, u hotelu Vega Hotel & Convention Center 4*-  ili u dvokrevetnoj i jednokrevetnoj sobi ili u dvosobnom apartmanu (Junior suite)

* dopunski ležaji su nestandardni i nepogodni za osobe krupnije građe

Cijena aranžmana obuhvata:

 • avio prevoz na svim relacijama letovima Air Serbia:

– 29.12.  Beograd-Sankt Peterburg

– 05.12.  Moskva-Beograd;

 • prevoz vozom Sapsan Sankt Peterburg- Moskva 02.01;
 • smještaj u Sankt Peterburgu u hotelu Moskva 4* u dvokrevetnim sobama sa doručkom;
 • smještaj u Moskvi u Vega Hotel & Convention Center 4* u dvokrevetnim sobama sa doručkom;
 • transfere prema programu;
 • turistički program: panoramsko razgledanje Sankt Peterburga i Moskve;
 • usluge pratioca grupe i stručnih lokalnih vodiča;
 • troškove organizacije aranžmana.

Cijena aranžmana ne obuhvata:

 • Aerodromske takse i  obavezno osiguranje u avio saobraćaju (cca 121 €, podložno je promjeni);
 • Rezervacija aranžmana 15 eur po osobi
 • Fakultativni program u Sankt Peterburgu i Moskvi;
 • Individualne troškove.

Opisi hotela:

Sankt Peterburg, Hotel Moskva 4* www.hotel-moscow.ru

Hotel se nalazi u centru grada, na kraju Nevskog prospekta, na obali Neve. Ulaz u stanicu metroa se nalazi u zgradi hotela, što daje mogućnost da se bez mnogo napora i gubljenja vremena stigne do glavnih znamenitosti grada.  Hotel je kompletno renoviran 2007. godine, a od 2008. je dobio kategoriju 4*.

U sadržaju hotela je nekoliko restorana: pivni, restoran sa gruzijskom kuhinjom, bar “Panorama” sa predivnim pogledom na istorijski centar grada i Nevu. U holu hotela je pozorišna kasa, što daje mogucnost kupovine ulaznica za koncertni i pozorišni program St.Peterburga. Hotel ima 825 soba, koje su opremljene TV-om (satelitski programi), telefonom, frižiderom, sefom, Wi Fi internetom. Doručak švedski sto.

Moskva, Vega Hotel & Convention Center 4*: www.hotel-vega.ru

Hotel je u sastavu nekadašnjeg kompleksa hotela Izmailovo. Metro stanica je na 70-80m od hotela. U neposrednoj blizini hotela nalazi se veliki broj restorana, tržni centar, kao i velika pijaca suvenira. Sama vožnja metroom do Crvenog trga traje 15 min (od hotela sa pješačenjem bukvalno 25 min), što je važno za slobodno vrijeme. U ovom hotelu sve više odsjedaju naši poslovni ljudi, jer je cijena povoljna, a uslovi odlični. 2012. godine hotel je potpuno renoviran. Doručak švedski sto.

Napomene:
U slučaju izmjene deviznog kursa, agencija zadržava pravo korekcije cijene.

Fakultativni program:

Sankt Peterburg

 • Ermitaž                                                                                              40 EUR
 • Puškin (Carsko selo)                                                                       55 EUR
 • Petropavlovska tvrdjava                                                              30 EUR

Moskva

 • Obilazak Moskovskog metroa                                                      10 EUR
 • Sergijev pasad  (bivši Zagorsk)                                                   40 EUR
 • Panorama Borodinske bitke                                                        30 EUR
 • Kremlj (teritorija i 2 Saborne crkve), Oružana palata        55 EUR
 • Krstarenje rijekom Moskvom                                                      35 EUR

U sve cijene uračunato je: vodič, autobus, ulaznice, slušalice

Prijavljivanje i plaćanje fakultativnih izleta Puškin (Carsko selo) u Stankt Peterburgu i Kremlj i Oružana Palata u Moskvi, obavezno je prilikom uplate aranžmana ili najkasnije do 07.12.2018.

Na licu mjesta, kao i nekoliko dana prije polaska, neće biti moguće.  

Realizacija i cijene fakultativnog programa su garantovani, nezavisno od broja prijavljenih putnika.

Izuzetak su izleti u Sergijev Posad i Puškin (Carsko selo), sa minimalnim brojem od 10 učesnika za realizaciju.

Za broj prijavljenih putnika ispod 15, program će se realizovati javnim prevozom, metroom.

Polazak je garantovan, prema uslovima:

– minimum putnika za realizaciju programa sa vodičem- pratiocem je 15;

– za 14 – 8 prijavljenih putnika, program će se realizovati bez promjene cijene i bez vodič-pratioca iz Beograda, ali sa dodatnim angažovanjem lokalnih vodiča na srpskom jeziku u Moskvi i St.Peterburgu;

– za 7 i manje prijavljenih putnika, cijena će biti uvećana za 30 %.

Realizacija fakultativnog programa je garantovana i ne zavisi od broja prijavljenih turista. Izuzetak su izleti u Sergijev Posad i Puškin (Carsko selo), sa minimalnim brojem od 10 učesnika za realizaciju. U slučaju broja turista manje od 15, prevoz do muzeja će biti realizovan metroom u pratnji vodiča.

Uslovi plaćanja:

– 40%  prilikom rezervacije

– ostatak do 07.12

Uslovi otkaza:

– do 21 dan prije početka putovanja, zadržava se iznos od 50 EUR

– od 20 – 8 dana prije početka putovanja, zadržava se 60% od uplaćenog iznosa

– od 8 dana do početka putovanja, 100% od uplaćenog iznosa

“KOMPAS TOURS-rm” d.o.o. BANJA LUKA

Nikole Tesle br. 3 /stara BUS stanica/

LICENCA ZA TOUROPERATORA:

14.07-325-56/16 od 01.08.2016.

Telefoni: 051 217 775 i 051 219 473

e-mail:kompastours@gmail.com

 VAŠ KOMPAS ZA SIGURAN PUT

kompas-tours

1513 UKUPNO PREGLEDA 2 POSJETA DANAS

Reviews

 • 10
 • 10
 • 10
 • 10
 • 10
 • 10

  Score
Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *