Mađarska 🚌 BUDIMPEŠTA, 4 dana

Mađarska 🚌 BUDIMPEŠTA, 4 dana

BUDIMPEŠTA

4 dana, autobusom

29.11 – 02.12.2018.

Cijena: 199,00 KM na bazi 50 i više plativih putnika

BUDIMPEŠTA – kraljica Dunava i jedno od najčešćih odredišta naših putnika. Grad kulture, umjetnosti, bogate istorije … Grad koji zbog svoje ljepote zovu i Pariz istoka … Ne bez razloga … Pođite i Vi s nama i uvjerite se u to …

Vrhunska kuhinja, kvalitetna vina, čardaš …  Neka sva čula uživaju...

PROGRAM PUTOVANJA

1 dan ♥  četvrtak ♥ BANJA LUKA …

Sastanak učesnika putovanja na staroj autobuskoj stanici u Banja Luci u 23:00h i polazak autobusom u 23:30h. Noćna vožnja kroz Hrvatsku i Mađarsku sa kraćim pauzama radi odmora i osvježenja.

2. dan ♥ petak ♥ … BUDIMPEŠTA

… U jutarnjim satima dolazak u BUDIMPEŠTU. Po dolasku, panoramsko i pješačko razgledanje grada, koje počinje odlaskom na brdo GELERT-visine 235m, na kome se nalazi CITADELA – nekadašnje vojno utvrđenje, SPOMENIK SLOBODE – koga predstavlja djevojka sa listom palme u ruci, VIDIKOVAC – sa koga se pruža nezaboravan pogled na Dunav, mostove i Peštanski dio grada. MILENIJUMSKI (TRG HEROJA) – najveći budimeštanski trg na kome centralno mjesto zauzima MILENIJUMSKI SPOMENIK – izgrađen u čast 1000 godina postojanja mađarske državnosti; MUZEJ LIJEPIH UMJETNOSTI – sa skoro 100.000 eksponata, GALERIJA SAVREMENE UMJETNOSTI – sagrađena povodom milenijumskog jubileja, AMBASADA REPUBLIKE SRBIJE – zgrada u secesionom stilu koju je na poklon dobio Jovan Dučić od jedne bogate mađarice, SEČENJI KUPATILA – najstarije gradsko kupatilo i najveće takve vrste u Evropi, DVORAC JANJOŠI HUNJADIJA – danas poljoprivredni muzej, ZOO VRT sa BOTANIČKOM BAŠTOM – jedan od najstarijih evropskih vrtova iz 19. vijeka, RESTORAN GUNDEL – jedan od najpoznatijih evropskih restorana, ANDRAŠI BULEVAR najpoznatija avenija u Budimpešti, OPERA – prelijepa neorenesansna zgrada iz 19. vijeka za mnoge najljepša zgrada opere u Evropi poslije Pariške opere; DREHSLER PALATA – renesansna zgrada danas baletska škola, PARLAMENT – treći po veličini u svijetu izgrađen u neogotičkom stilu od kamena koji potiče iz okoline Bihaća!!!, NULTI KILOMETAR – spomenik visine 3m od koga se mjere sve udaljenosti prema drugim mađarskim gradovima,  RIBARSKA TVRĐAVA/BASTION – u neoromaničkom stilu koju čini 7 kula, odakle se pruža najljepši pogled na cijelu Budimpeštu, CRKVA KRALJA MATIJE – iz 13. vijeka u kojoj su okrunjeni svi mađarski vladari, BUDIMSKI DVORAC – kraljevska palata iz 13. vijeka u čijem sastavu se danas nalazi biblioteka i muzeji; MARGIT MOST – dužine 637m i drugi najstariji gradski most, BAZILIKA SVETOG STJEPANA – u kojoj se nalaze posmrtni ostaci prvog mađarskog kralja i treća bazilika po veličini u svijetu,  ELIZABETIN MOST/ERŽEBET – najelegantniji most koji nosi naziv po kraljici Elizabeti/ Sisi, prvi je viseći most u Evropi, LANČANI/SEČENJI MOST – u klasicističkom stilu, dug 380m i krase ga lavovi bez jezika, STADION FERENC PUŠKAŠ, nekadašnji NEP STADION – nosi ime po istoimenom, najboljem mađarskom fudbaleru svih vremena, KELETI ŽELJEZNIČKA STANICA  – iz 19. vijeka u stilu eklektike i jedna od ukupno 3 stanice u Budimpešti… Nakon završenog skoro četvorosatnog razgledanja grada i njegovih znamenitosti, kraća vožnja autobusom prema hotelu. Po dolasku prijava u hotel i zaduženje hotelskih soba. Slobodno vrijeme za odmor. U večernjim časovima predlažemo vožnju brodom po Dunavu (fakultativno). Povratak u hotel. Noćenje.

3. dan ♥ subota ♥ BUDIMPEŠTA – SENT ANDREJA – BUDIMPEŠTA

Doručak. Fakultativno: Izlet sa polaskom u 10:00h za SENT ANDREJU, najljepši barokni gradić na Dunavu, 20-ak kilometara udaljen od Budimpešte koji i u 21. vijeku predstavlja kulturnu prestonicu Srba i koja je onomad bila sjedište srpskog patrijarha. Danas je SENT ANDREJA turistička atrakcija sa bezbrojnim suvenirnicama, restoranima, muzejima, šarolikim kućama i mnogobrojnim uskim uličicama i omiljeno je mjesto ljubitelja dobrog vina, gulaša i zabave. Po dolasku u ovaj mali gradić na obali Dunava, slijedi pješačko razgledanje: spomenik VUKU KARADŽIĆU, spomen kuća JAKOVA IGNJATOVIĆA – poznatog srpskog romanopisca rođenog u ovom gradiću, SABORNA CRKVA – poznata i kao BEOGRADSKA CRKVA, najveći pravoslavni hram u Sent Andreji, EPARHIJSKI DVOR – sjedište budimske eparhije i PREOBRAŽENJSKA CRKVA – iz 18. vijeka, POŽAREVAČKI KRST- podignut na mjestu gdje su bile položene mošti kneza Lazara, MUZEJ MARCIPANA – u kome se mogu vidjeti, ali i kupiti najrazličitije skulpturice i predmeti napravljeni od marcipana. Slobodno vrijeme za šetnju trgovačkim i turističkim centrom Sent Andreje ili ručak (nije uračunat u cijenu aranžmana) u nekom od mnogobrojnih i odličnih restorana sa tradicionalnom mađarskom kuhinjom. Povratak u Budimpeštu. Slobodno vrijeme u centru BUDIMPEŠTE: šetnja VACI ULICOM – glavna gradska ulica potiče iz 19. vijeka, SRPSKA PRAVOSLAVNA CRKVA – iz 17. vijeka koju je osveštao patrijarh Arsenije Čarnojević, SLASTIČARNA ŽERBO – koja nosi ime po svome tvorcu švajcarskom poslastičaru Emilu Žerbo-u.  Uveče, iskreno predlažemo  fakultativnu zabavu u čardi, uz svečanu, obilnu večeru, mađarska vina i muziku do kasnih večernjih sati. Povratak u hotel. Noćenje.

4. dan ♥ nedjelja ♥ BUDIMPEŠTA – BANJA LUKA

Doručak. Napuštanje hotela i polazak u 10:00h za BANJA LUKU. Usputno zadržavanje u ŠOPING CENTRU “ARENA” najvećem mađarskom šoping molu, sa skoro 300 najrazličitijih prodajnih objekata sa odjećom, obućom, zlatare, parfimerije, restorani, kafei… U 13:00h nastavak putovanja, te uz kraća usputna zadržavanja, planirani dolazak u BANJA LUKU  je u večernjim satima. KRAJ PROGRAMA

BOOM Cijena: samo 189,00 KM za uplatu u cjelosti do 30.09.2018.!!!

Cijena aranžmana po osobi: 199,00 KM na bazi 50 i više plativih putnika

Cijena aranžmana po osobi: 219,00 KM na bazi 35 do 49 plativih putnika

Doplata za smještaj u jednokrevetnoj sobi: 70,00 KM

Cijena aranžmana uključuje:

prevoz turističkim autobusom;

♥ 2 noćenja sa doručkom u hotelu sa 3*** u Budimpešti,

usluge lokalnih i licenciranih vodiča;

razgledanja prema programu;

pratioca grupe iz agencije “KOMPAS TOURS”;
♥ organizaciju i realizaciju putovanja.
Cijena aranžmana NE uključuje:

obavezno putničko zdravstveno osiguranje: 8,00 KM (uplata u agenciji prilikom rezervacije aranžmana);

fakultativni izlet za SENT ANDREJU: 20,00 KM (prijava i uplata u agenciji prije polaska na putovanje)

fakultativna vožnja brodom u trajanju od sat vremena uz interesantnu  priču vodiča: 30,00 KM (prijava i uplata u agenciji prije polaska na putovanje)

fakultativna večera u čardi sa muzičkim programom (Na ulazu u čardu: aperitiv-rakija/palinka i pogačice sa sirom i čvarcima; Večera – gulaš čorba; glavno jelo: bijelo pileće ili pačetina u sosu sa prilozima; hljeb; vino po želji (bijelo ili crno)  0,30l po osobi; soda voda; tradicionalni mađarski kolač; kafa): 50,00 KM (prijava prilikom rezervacije aranžmana i uplata u agenciji prije polaska); U toku večere izvodi se muzički i folklorni program u kome učestvujete i vi gosti, te zanimljiv način ispijanja vina koji samo ovdje možete vidjeti i doživjeti. Slijedi fotografisanje mađarice u narodnoj nošnji sa svakim od gostiju, te ćete na samom izlasku iz čarde imati priliku da kupite suvenir flašu vina sa etiketom/naljepnicom na kojoj je Vaša fotografija po cijeni od 10,00 eur !!!NAŠA PREPORUKA!!!

NA OVO PUTOVANJE OBAVEZNO PONIJETI 😀 i DOBRO RASPOLOŽENJE

Za ovo putovanje potreban je BIOMETRIJSKI PASOŠ, sa rokom važenja još šest (6) mjeseci po povratku sa putovanja.

Aranžman je rađen na bazi minimum 45/35 putnika.

Krajnji rok za obavještavanje o otkazu aranžmana od strane agencije je 5 dana prije datuma polaska.

Organizator putovanja zadržava pravo izmjene programa obilazaka iz tehničkih razloga.

Fakultativna ponuda uplaćuje se prije polaska na putovanje i potrebno je za svaku minimalno 35/30 osoba.

Uz ovaj progam važe Opšti uslovi putovanja agencije “KOMPAS TOURS” Banja Luka.

Organizator putovanja:

“KOMPAS TOURS-rm” d.o.o. BANJA LUKA

Nikole Tesle br. 3 /stara BUS stanica/

LICENCA ZA TOUROPERATORA:

14.07-325-56/16 od 01.08.2016.

Telefoni: 051 217 775 i 051 219 473

e-mail:kompastours@gmail.com

 VAŠ KOMPAS ZA SIGURAN PUT

kompas-tours

554 UKUPNO PREGLEDA 9 POSJETA DANAS

Reviews

  • 10
  • 10
  • 10
  • 10
  • 10
  • 10

    Score
Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *