Francuska 🚌 PARIZ, 7 dana

Francuska 🚌 PARIZ, 7 dana

♥ ♥ ♥ PRIJAVE i UPLATE SU U TOKU ♥ ♥ ♥

PARIZ

STRAZBUR – PARIZ – MINHEN

Cijena: od 639,00 KM

22.10 – 28.10.2018

7 dana / 5 noćenja

Nesvakidašnje promotivno putovanje koje Vam pruža mogućnost upoznavanja najljepših gradova Evrope i svijeta, šetnju i uživanje najpoznatijim evropskim avenijama i bulevarima…

Recite “BONJOUR“ u PARIZU – najromantičnijem gradu svijeta, gradu ljubavi, svjetlosti, hedonizma, luksuza,  kažite  “GUTEN  TAG” u MINHENU – jednom od najljepših njemačkih gradova, opuštenom i šarmantanom i svjetski poznatom po pivu.

Pođite s nama u jedan od najljepših gradova Evrope…                                                  

PROGRAM PUTOVANJA

1. dan ♥ 22.10.2018. ♥ ponedjeljak BANJA LUKA …

Sastanak učesnika putovanja na staroj autobuskoj stanici u Banjaluci u 21:30h i polazak autobusom u 22:00h. Putovanje teritorijom Republike Hrvatske i Slovenije, te Austrije i Njemačke do STRAZBURA… Noćna vožnja sa usputnim zadržavanjima po potrebi grupe…  

2. dan ♥ 23.10.2018. ♥ utorak ♥ … STRAZBUR (noćenje Strazbur)

U popodnevnim satima dolazak u STRAZBUR – sedmi  grad po veličini u  Francuskoj, vožnja do hotela i zaduženje hotelskih soba. Kraće vrijeme za odmor i osvježenje i u dogovoreno vrijeme polazak u razgledanje strogog centra grada STRAZBURA: NOTR DAM – gotska katedrala iz 12. vijeka sa astrološkim satom, KAMERCEL – najljepši objekat u gradu, kuća izgrađena od rezbarenog drveta, PALATA ROHAN – nekadašnje sjedište biskupa, „MALA FRANCUSKA“ – najljepši dio grada sa arhitekturom Francuske koji jako podsjeća na Amsterdam, TRG GUTEMBERG – sa spomenikom istoimenom tvorcu štamparske mašine, TRG KLEBER – prelijep trg poznat po najljepšem božićnom sajmu u Francuskoj, TRG REPUBLIKE – prepoznatljiv po gradskoj biblioteci, PARK DVIJE OBALE – veliki gradski park koji povezuje dvije države (Francusku i Njemačku), a preko rijeke Rajne, EVROPSKI PALAMENT, SUD ZA LJUDSKA PRAVA, SAVJET EVROPE… Slobodno vrijeme u gradu za indvidualne aktivnosti. Povratak u hotel. Noćenje.

3. dan ♥ 24.10.2018. ♥ srijeda ♥ STRAZBUR – PARIZ (noćenje Pariz)

Doručak. Nakon doručka razduživanje soba u hotelu i polazak u 09:00h prema PARIZU. Dolazak u PARIZ u popodnevnim satima i po dolasku zaduženje hotelskih soba. U dogovoreno vrijeme  polazak u razgledanje Pariza noću – uživajte u raskošnim svjetlima zbog kojih Pariz zovu gradom svjetlosti, jedinstven doživljaj za pamćenje “KRSTARENJE SENOM”fakultativna plovidba brodom rijekom SENOM, ispod 24 mosta, nezaboravno i fantastično uživanje uz zvuke šansone sa prelijepim pogledom na muzeje Luvr, Orsej, Notr Dam, Gradsku kuću, Trgove Konkord i Trokadero, ostrvo Site, Ajfelov toranj… Povratak u hotel. Noćenje.

4. dan ♥ 25.10.2018. ♥ četvrtak ♥ PARIZ (loko 80 km, noćenje Pariz)

Doručak. Nakon doručka polazak u detaljno i panoramsko i pješačko razgledanje grada: TRG BASTILJA-jedan od najvažnijih pariških trgova na kome je i počela Francuska revolucija rušenjem zatvora koji se tu nekad nalazio, TRG REPUBLIKE-sa spomenikom pobjedi Revolucije, BULEVAR HAUSMAN-dužine skoro 3km sa prelijepim drvoredom, nosi ime po njegovom tvorcu Grofu Hausmanu, GALERIJA LA FAET-najpoznatija robna kuća u Parizu fantastičnog i nezaboravnog izgleda u poznatom BELLE EPOQUE stilu arhitekture, OPERA GARNIER-barokna zgrada iz XIX vijeka čiji je plafon oslikao čuveni slikar Šagal, TRG ŠARL de GOL-glavni pariški trg sa koga počinje svih 12 gradskih avenija i koji je 1970. dobio naziv po Šarl de Gol-u, TRIJUMFALNA KAPIJA – sagrađena po nalogu Napoleona 1836. visine čak 50 m… Nakon panoramskog razgledanja, slijedi šetnja gradom počevši od TRGA TROKADERO – sa mnogobrojnim vrtovima i poznatom palatom ŠAJO sagrađena početkom XX vijeka i koja nosi naziv po istoimenom brdašcu na desnoj strani rijeke Sene, AJFELOV TORANJ – /plaća se ulaznica/, koji je sagrađen 1889. visine 325 m težine 7500 tona, šetnja MARSOVIM POLJEM do VOJNE AKADEMIJE, DOM INVALIDA-sagrađen 1670. godine po nalogu Kralja LUJA XIV, NAPOLEONOV GROB /plaća se ulaznica/ – u Domu Invalida od 1840. god, KATEDRALA NOTR DAM – koja svakog putnika oduševi svojom veličinom, PALATA PRAVDE – nekadašnje sjedište francuskih kraljeva, PALATA KONSIJERŽ – nekadašnji zatvor za doba francuske revolucije, SVETA KAPELA – gotička crkva iz 12. vijeka, KULTURNI CENTAR ŽORŽ POMPIDU – savremana i kontroverzna građevina sva od čelika i stakla, obilazak bazilike SAKR KER i čuvenog  slikarskog kvarta, pješice spuštanje sa brda MONMARTR do bulevara PIGAL, po kome je Pariz bio i središte „crvenih fenjera” i na kom se nalazi preteča modernih striptiz barova, kabare Mulen ruž (Crveni mlin)… Povratak u hotel. Noćenje.

5. dan ♥ 26.10.2018. ♥ petak ♥ PARIZ – VERSAJ (fakultativno) – LUVR – PARIZ (noćenje Pariz)

Doručak. Fakultativni odlazak do kompleksa palata dvorca VERSAJ udaljen 24 km jugozapadno od Pariza. Većina palata su sagrađene između 1664. i 1715. godine u vrijeme Luja XIV, poznatog kao Kralj Sunca, koji je naslijedio svog oca u najvećoj palati ikad sagrađenoj. Jedna od najpoznatijih soba u Dvorcu VERSAJ je Soba Ogledala, u kojoj je potpisan versajski Sporazum označavajući kraj Velikog rata. U okviru dvorca posjetioci mogu, između ostalog da vide: kraljevske spavaće sobe, dnevne boravke i druge zvanične sobe, a napolju veliki šumoviti park, vrtove i mnoge prelijepe fontane… Povratak u Pariz, te posjeta i obilazak LUVRA – jednog od najvećih muzeja umjetnosti na svijetu u kome je smještena izvanredna i posebna kolekcija slikarskih djela, skulptura i antikviteta iz cijelog svijeta. Najpoznatija atrakcija je misteriozna MONA LIZA Leonarda da Vinčija. Slijedi obilazak novog i poslovnog dijela Pariza, poznate pariške biznis četvrti DE FANS-sa mnogobrojnim poslovnim zgradama, hotelima, nova triumfalna kapija, MONPARNAS-poslovna zgrada visoka 210 m sa 59 spratova, LUKSEMBURŠKA PALATA-sa prelijepim cvijetnim vrtom od čak 25 ha, sagrađena u čast francuske kraljice Marije Mediči, SORBONA-najpoznatiji svjetski univerzitet… Povratak u hotel. Noćenje.

6. dan ♥ 27.10.2018. ♥ subota ♥ PARIZ – MINHEN (noćenje Minhen)

Doručak. Napuštanje hotela i u 09:00h vožnja prema MINHENU sa redovnim pauzama za odmor i planiranim dolaskom u MINHEN u večernjim satima. Zaduženje hotelskih soba i slobodno vrijeme. Noćenje.

7. dan ♥ 28.10.2018. ♥ nedjelja ♥ MINHEN – BANJA LUKA

Doručak. Napuštanje hotela u 09.00h i polazak u razgledanje  strogog centra grada MINHENA-trećeg po veličini u Njemačkoj: KARLOV TRG i KAPIJA iz 14. vijeka, MUZEJ LOVA i RIBOLOVA – prepoznatljiv po figurama divlje svinje i ribe, CRKVA NAŠE GOSPE /Frauenkirchen/ iz XV vijeka u gotičkom stilu gradnje sa dva tornja visine 99 m, koja je simbol grada Minhena, MARIJIN TRG -glavni gradski trg još od XII vijeka, Kip DJEVICE MARIJE-visok 11 m na pijedestalu koji prikazuje apokalipsu, NOVA VIJEĆNICA- sagrađena u neogotskom stilu arhitekture u XIX vijeku sa čuvenim sat tornjem visokim 85 metara i zvonikom koji ima čak 43 zvona, STARA VIJEĆNICA- iz XV vijeka u kome je sada muzej igračaka, CRKVA SV. PETRA-najstarija crkva u Minhenu koja potiče iz XII vijeka, PIVNICA HOFBRAUHAUS-najpoznatija pivnica na svijetu, koju je dao napraviti prije 6 vijekova Vojvoda Vilhelm, a danas je jedna od turističkih atrakcija grada, KRALJEVSKI TRG -iz XIX vijeka kojeg čine  objekti u grčkom stilu gradnje, REZIDENCIJA, NARODNO POZORIŠTE i OPERA, ENGLESKI VRT… Šetnja čuvenom MAKSIMILIJAN ULICOM /Maximilianstrase/ poznatom kao šoping ulicom koja nosi ime po Kralju Maksimilijanu drugom… Slobodno vrijeme u centru grada i u 14:00 sati polazak prema BANJA LUCI… Uz kraća usputna zadržavanja, planirani dolazak je u  kasnim ponoćnim časovima ( 29.10.2018 subota oko 02:00h ujutro). KRAJ PROGRAMA.

BOOM Cijena: 569,00 KM  za uplatu u cjelosti do 31.05.2018.!!!

Cijena aranžmana po osobi: 639,00 KM na bazi 50 i više plativih putnika

Cijena aranžmana po osobi: 689,00 KM  na bazi 35 – 49 plativih putnika

Doplata za smještaj u jednokrevetnoj sobi: 400,00 KM

UPLATA U 7 RATA: 10. april, 10. maj, 10. juni, 10. juli, 10. avgust, 10. septembar i 10. oktobar 2018

Cijena aranžmana uključuje:

♥ prevoz turističkim autobusom na navedenoj relaciji;  

♥ smještaj u hotelu sa 3*** u Francuskoj: STRAZBUR, na bazi 1 noćenja sa doručkom;

♥ smještaj u hotelu sa 3*** u Francuskoj: PARIZ, na bazi 3 noćenja sa doručkom;

♥ smještaj u hotelu sa 3*** u Njemačkoj: MINHEN, na bazi 1 noćenja sa doručkom;

♥ usluge stručnog licenciranog vodiča tokom svih razgledanja;

♥ posjeta i obilazak STRAZBURA uz pratnju vodiča;

♥ posjeta i obilazak PARIZA uz pratnju vodiča;

♥ posjeta i obilazak MINHENA uz pratnju vodiča;

♥ usluge pratioca putovanja iz Agencije „KOMPAS TOURS“;

♥ kompletnu organizaciju i realizaciju putovanja.

Cijena aranžmana NE uključuje:

OBAVEZNO međunarodno putničko osiguranje: 15,00 KM (uplaćuje se u agenciji prije polaska na put);

ULAZNICA za Ajfelov Toranj: 17,00 eur drugi nivo, 22,00 eur treći nivo /sam vrh tornja/;

DVORAC VERSAJ i VRTOVI (ulaznica, prevoz i vodič): 25,00 eur; (samo ulaznica bez vodiča 20,00eur);

MUZEJ LUVR (ulaznica, prevoz i vodič): 20,00 eur; (samo ulaznica  bez vodiča 15,00 eur);

♥  FAKULTATIVNI IZLET KRSTARENJE SENOM BATEAUX PARISIEN“ 20,00 eur: prevoz, vodič i večernja romantična vožnja panoramskim brodom rijekom Senom: Aleksandrov most, Burbonska palata, Orsej, St. Žermen, kuće Voltera i Oskara Vajlda, ostrvo Site, Sen Mišel, Pantenon, Notr Dam, Luvr, park Tiljeri, Konkord, Grand Palas, Dom Invalida, Palata Šajo, blještava svjetla Ajfelovog tornja, kip Slobode (kopija Nujorškog kipa…), a poslije plovidbe šetnja jelisejskim poljima do Trijumfalne kapije;

Individualne troškove /ručak, piće, šoping…/ kao i troškove gradskog prevoza metroom, tramvajem, ulaznice za bilo koje druge nenavedene objekte i sve što nije navedeno u „Cijena aranžmana uključuje“..

Fakultativni izleti (a preporučujemo i ULAZNICE) se uplaćuju prije polaska na putovanje i potrebno je za svaki minimalno 35/30 osoba. Fakultativni izleti nisu obavezni dio programa i zavise od broja prijavljenih putnika. Cijena svakog pojedinog izleta se sastoji od troškova rezervacije, prevoza, vodiča, usluga partnerske agencije, organizacije… Termini fakultativnih izleta su promjenljivi i zavise od slobodnih termina po lokalitetima i broja prijavljenih putnika…

NA OVO PUTOVANJE OBAVEZNO PONIJETI 😀 i DOBRO RASPOLOŽENJE

Za ovo putovanje potreban je BH – BIOMETRIJSKI PASOŠ sa rokom važenja još najmanje 6 mjeseci od dana povratka!

Aranžman je rađen na bazi minimum 45 putnika.

Krajnji rok za obavještavanje o otkazu aranžmana (od strane agencije) je 5 dana prije datuma polaska.

Organizator putovanja zadržava pravo izmjene programa obilazaka iz tehničkih razloga.

Fakultativna ponuda uplaćuje se prije polaska na putovanje i potrebno je za svaku minimalno 35 osoba.

Uz ovaj progam važe Opšti uslovi putovanja agencije “KOMPAS TOURS” Banja Luka.

Organizator putovanja:

“KOMPAS TOURS-rm” d.o.o. BANJA LUKA

Nikole Tesle br. 3 /stara BUS stanica/

LICENCA ZA TOUROPERATORA:

14.07-325-56/16 od 01.08.2016.

Telefoni: 051 217 775 i 051 219 473

e-mail:kompastours@gmail.com

 VAŠ KOMPAS ZA SIGURAN PUT

kompas-tours

15240 UKUPNO PREGLEDA 6 POSJETA DANAS

Reviews

  • 10
  • 10
  • 10
  • 10
  • 10
  • 10

    Score
Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *