Grčka 🚌 ATIKA

Grčka 🚌 ATIKA

GRČKA ”2 u 1”

LJETOVANJE + PUTOVANJE 

CIJENA ARANŽMANA: 895 KM                      

1. dan: 21.6.2018. četvrtak BANJA LUKA – BIJELJINA …

Polazak autobusa u poslijepodnevnim časovima sa dogovorenog mjesta. Noćna vožnja kroz Srbiju i Makedoniju sa usputnim pauzama po potrebi grupe.

2. dan: 22.6.2018. petak … METEORI – KALAMBAKA

Ulazak u Grčku u ranim jutarnjim časovima. Dolazak na Meteore u prijepodnevnim satima. Obilazak Meteora, koji predstavljaju skupinu pravoslavnih manastira. Sam naziv Meteori potiče od grčke riječi „meteora“ – lebdeće kamenje, tj. kamenje koje lebdi u raju. Nekada je bilo 20 manastira, a danas je ostalo samo 6 (4 muška i 2 ženska): Veliki Meteor ili Preobraženjski, Varlam, Rusanu, Sv. Nikola Anapauski, Sv. Stefan i Sv. Trojica. Meteori su pod zaštitom UNESCO-a. Obilazak spomenika kulture od izuzetnog značaja (Veliki Meteori, Sveta Trojica, Varlam …). Po završetku programa obilazak jedne od „fabrika ikona“ u podnožju Meteora. Nastavak putovanja ka Kalambaki. Dolazak i smještaj u hotel. Slobodno vrijeme za individualne aktivnosti. Noćenje.

3. dan: 23.6.2018. subota KALAMBAKA – ATIKA

Doručak. Napuštanje hotela i polazak za Atiku. Dolazak na Atiku i smještaj u hotel ‘’Mati’’. Slobodno vrijeme. Večera. Noćenje.

4. – 9. dan: 24.6 – 29.6.2018. ATIKA

Boravak u hotelu na bazi polupansiona. Slobodno vrijeme za kupanje i individualne aktivnosti.

Tokom boravka na Atici mogućnost organizovanja fakultativnih izleta:

 • Atina sa Akropoljom. Odlazak do Atine i razgledanje grada sa posjetom Akropolju: Trg Omonija, trg Sintagma sa zgradom Parlamenta, Akademija nauka, Univerzitet i Nacionalna biblioteka. Pored predsjedničke palate vidjećete Evzone u njihovoj tradicionalnoj uniformi. Obićićemo i Olimpijski stadion na kome su prvi put održane olimpijske igre modernog doba, Zevsov hram, Adrijanovu kapiju. Na Akropolju ćemo posjetiti muzej i remek djela zlatnog doba Atine: Propilea, hram boginje Atine, Erehteon i Partenon.
 • Argolida (Peloponez). Obilazak Epidaurusa koji je poznat kao mjesto rođenja Apolonovog sina, Asklepija tj. Eskulapa, boga medicine. Obilazak pozorišta iz 4. v. p.n.e, sa oko 14000 mjesta, čuvenog po svojoj izuzetnoj akustičnosti (novčić ispušten u centar pozorišta jasno se čuje kako pada i na vrhu amfiteatra, u posljednjem, 55. redu). Nastavak putovanja i dolazak u Nafplion, nekadašnju prestonicu Grčke. Pauza u ovom prelijepom gradu na moru. Dolazak u Mikenu, koja je u drugom milenijumu p.n.e. bila jedan od najvažnijih centara grčke civilizacije, te se i cio taj period grčke istorije naziva “mikenskim”. Obilazak Atrejeve riznice (najprimitivniji i najstariji pokušaj izgradnje kupole na tlu Evrope) i ulazne kapija Mikene, Lavljih vrata (tako nazvana po dubokom reljefu koji predstavlja dvije lavice). Cijelo arheološko nalazište Mikene je dobro očuvano tako da i danas ruševine “kiklopskih” zidina i palata izazivaju divljenje, naročito ako se ima na umu da su izgrađene hiljadu godina prije spomenika klasične Grčke.
 • Vuljagmeni – Sunion. Odlazak do Vuljagmenija, ekskluzivnog odmarališta na atinskoj rivijeri, takođe i velike marine u kojoj su usidrene prelijepe jahte. Prošetaćemo promenadom ovog mondenskog ljetovališta. Nastavak putovanja ka Sunionu, najjužnijoj tački Balkanskog poluostrva. Obilazak ostataka Posejdonovog hrama (posvećenog bogu mora), koji je okružen morem sa tri strane. Mjesto je danas izuzetno popularno među turistima, s obzirom da suton u Egejskom moru, kada se gleda iz ruševina, pruža spektakularan prizor.

10. dan: 30.6.2018. subota ATIKA …

Doručak. Napuštanje hotela. Polazak za Bosnu i Hercegovinu. Dnevno-noćna vožnja kroz Grčku, Makedoniju i Srbiju sa usputnim pauzama za odmor.

11. dan: 1.7.2018. nedjelja BIJELJINA – BANJA LUKA

Dolazak u Banjaluku u jutarnjim časovima.

CIJENA ARANŽMANA: 895 KM

Aranžman obuhvata:

– prevoz visokoturističkim autobusom;

– smještaj u hotelu ‘’FAMISSI’’ sa 3* u Grčkoj: Kalambaka na bazi 1 noćenja sa doručkom;

– smještaj u hotelu ‘’MATI’’ sa 4* na bazi 7 polupansiona;

– pratioca iz agencije;

– ulaznice za Meteore;                                                   

– organizaciju i realizaciju putovanja.

Aranžman NE obuhvata:

– obavezno međunarodno putničko osiguranje;

– fakultativni izleti: Atina sa Akropoljem: 40€; Argolida: 50€; Vuljagmeni – Sunion: 65€;

– boravišna taksa: hotel sa 4* je 3€ dnevno po sobi, hotel sa 3* je 1,5€ dnevno po sobi, plaćanje na licu mjesta;

– individualne troškove.

NAPOMENE:

Program je rađen na bazi 40 plativih putnika i sa polaskom iz Banjaluke. U slučaju nedovoljno prijavljenih putnika, agencija zadržava pravo otkaza aranžmana najkasnije 7 dana pred polazak.

Doplata za jednokrevetnu sobu je 70%.

Popusti za djecu: ostvaruju popust u pratnji 2 odrasle osobe:

– dijete do 2 godine boravi gratis;

– dijete od 2 do 6 godina na zajedničkom ležaju u 1/2 sobi ima popust 50%; dvoje djece od 2 do 10 godina u 1/3 sobi, prvo dijete ima popust 40%, a drudo dijete ima popust 30% i djeca imaju sjedišta u autobusu.

Treća odrasla osoba na pomoćnom ležaju ima popusta 10%.

Organizator putovanja zadržava pravo izmjene redoslijeda pojedinih sadržaja u programu.

NAČIN PLAĆANJA:

– 30% prilikom rezervacije, ostatak 10 dana prije polaska ili u jednakim mjesečnim ratama do polaska.

Uz ovaj program važe Opšti uslovi putovanja organizatora putovanja

======================================================================

OVDJE PREUZMITE PROGRAM PUTOVANJA

======================================================================

“KOMPAS TOURS-rm” d.o.o. BANJA LUKA

Nikole Tesle br. 3 /stara BUS stanica/

LICENCA ZA TOUROPERATORA:

14.07-325-56/16 od 01.08.2016.

Telefoni: 051 217 775 i 051 219 473

e-mail:kompastours@gmail.com

 VAŠ KOMPAS ZA SIGURAN PUT

kompas-tours

 

2505 UKUPNO PREGLEDA 1 POSJETA DANAS

Reviews

 • 10
 • 10
 • 10
 • 10
 • 10
 • 10

  Score
Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *